Παναθηναϊκός: Είναι μεγάλη υπόθεση στην επανεκκίνησή του να έχει μονάδες με στόφα νικητή!

EUROKINISSI

Ο νέος Παναθηναϊκός θα πρέπει να μάθει ακόμα και στις κακές του βραδιές να χαμογελάει ώστε να πάρει τα πάνω του. Ο Μαρίνος Πρίντεζης γράφει από τη Ρόδο για τα πρόσωπα-κλειδιά της ομάδας και τι μπορεί να περιμένει κόντρα στον Ολυμπιακό.

Συμφωνώ απόλυτα, ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος. Δεν… βλεπόταν ανά διαστήματα. Είχε νευρικότητα, έκανε απανωτά λάθη, αλλά μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό. Είναι νέα ομάδα και το δίδυμο Γκριγκόνις-Πονίτκα, δεν έχει συμπληρώσει μαζί ούτε μια πεντάδα προπονήσεων. Διότι η έλευση των δύο έμπειρων παικτών θα αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού.

Η εικόνα που παρουσίασαν οι «πράσινοι» κόντρα στον Κολοσσό ήταν εικόνα ομάδας που έχει αρχές στην άμυνα και στην επίθεση, αλλά έχει εύλογα σκαμπανεβάσματα. Διότι δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να πάρεις κοντά 10 παίκτες και να τους μάθεις στο άψε-σβήσε να συνεργάζονται με κλειστά μάτια.

Η ατάκα του Ντέγιαν Ράντονιτς είναι η πραγματικότητα!

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είπε την ωμή αλήθεια. «Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα είμαστε έτοιμοι». Δεν γίνονται… μαγικά. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Ο Ολυμπιακός έχει βασικό κορμό και είναι σαφώς πιο έτοιμος σε σχέση με τους «πράσινους», διότι οι παίκτες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Οι «πράσινοι» θέλουν τον χρόνο τους.

Θα μου πείτε τώρα «καλά πόσο θα κοστίσει αυτό;» Προφανώς και δεν υπάρχει απάντηση στη παρούσα φάση. Όμως υπάρχει κάτι άλλο στη παρούσα φάση. Οι νίκες. Εστω και με μια αναιμική βραδιά. Νίκες για να μπορέσουν να «χτίσουν» τον χαρακτήρα της ομάδας και να της τονώσουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα συν σε αυτή την ιστορία. Διαθέτει παίκτες με εμπειρία και στόφα νικητή. Για παράδειγμα, Μάριους Γκριγκόνις, Ματέους Πονίτκα, Νέιτ Γουόλτερς και Ντέρικ Γουίλιαμς (αναφέρομαι στους νέους ξένους που έχουν πολλές παραστάσεις) γνωρίζουν καλά το πώς να βγουν μπροστά όταν η ομάδα τους χρειαστεί και στα δύσκολα. Αυτή είναι μια αλήθεια.

Θα έρθουν δύσκολες μέρες, θα έρθουν μέρες που ο Παναθηναϊκός θα αναζητά λύσεις στο… νήμα, στα… θρίλερ όπως συνέβη και με τον Κολοσσό. Όμως έχει παίκτες με προσωπικότητα. Παίκτες που έχουν τον τρόπο να πάρουν το βάρος της τελευταίας επίθεσης, της τελευταίας άμυνας.

Η σεζόν είναι μακρά, είναι δύσκολη, θα έχει πολλά απροσπέλαστα «εμπόδια», αλλά αν η ομάδα καταφέρει και στις κακές της βραδιές, να χαμογελάσει, να είναι πιο ψύχραιμη, πιο συνεπής στις αρχές της, τότε θα πάρει τα πάνω της. Διότι διαθέτει και Ελληνες που ακόμα δεν έχουν υψηλές παραστάσεις (αφοί Καλαϊτζάκη, Μαντζούκας, Αβδάλας, Χουγκάζ).

Ο Παναθηναϊκός καλείται – λοιπόν – να πάρει το μάθημά του από τα όσα έκανε ή δεν έκανε κόντρα στον Κολοσσό. Να δείξει ότι μαθαίνει καθημερινώς. Αυτός είναι ο στόχος. Να μην μένει στάσιμος. Διότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του, αλλά αντίπαλος του. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η ωμή πραγματικότητα, αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να… τρέξει. Οχι στο τρανζίσιον, αλλά να… τρέξει για να προλάβει τον χρόνο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι – ακόμα – αρκετά πίσω και κάθε πισωγύρισμα ή στασιμότητα θα είναι εις βάρος του.

Τι μπορεί να περιμένει από το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς;

Θα με ρωτήσετε και δικαίως. «Τι μπορούμε να περιμένουμε κόντρα στον Ολυμπιακό;». Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του Ράντονιτς, αλλά είναι βέβαιο πως ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να παρεκκλίνει της πορείας του στο παρκέ σε επίθεση και άμυνα. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ένας τελικός Super Cup δεν κρίνει τίποτα.

Όχι, δεν έχω σκοπό να έχω έτοιμο το άλλοθι σε περίπτωση ήττας, αλλά όπως και να το κάνουμε ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος. Πιο «γεροδεμένο» σύνολο. Είτε τα καταφέρουν οι «πράσινοι» είτε όχι η ουσία για αυτούς είναι η επόμενη μέρα. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Αν φυσικά έρθει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, είναι καλοδεχούμενο πέρα για πέρα. Διότι αυτό το τρόπαιο, το οποίο είναι 4ο κατά σειρά κρισιμότητας, θα μπορέσει να δώσει μια έξτρα ώθηση στον Ντέγιαν Ράντονιτς και στους παίκτες του. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να είναι ανταγωνιστικός και με περίσσεια σκληράδα.

Η ωμή πραγματικότητα, αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να… τρέξει για να προλάβει τον χρόνο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι – ακόμα – αρκετά πίσω και κάθε πισωγύρισμα ή στασιμότητα θα είναι εις βάρος του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News