ΕΣΑΚΕ: Το Super Cup «γέννησε» όμορφες και ξεχωριστές εικόνες που πρέπει να μείνουν

EUROKINISSI

Το τρίτο Super Cup που έγινε στην Ρόδο αποτελεί πλέον παρελθόν και ο Μαρίνος Πρίντεζης κάνει ένα μίνι σχόλιο για όσα του έμειναν στο μυαλό, κυρίως σε χρώμα… αιωνίων.

Το Super Cup «γεννήθηκε» εν μέσω κορονοϊού με στόχο να τονωθεί το μπάσκετ μετά την απότομη διακοπή, αλλά και να πάρουν μια πρώτη γεύση οι ομάδες της πρώτης τετράδας (βάσει πλέι οφ).

Η διοργάνωση έγινε θεσμός υπό την αιγίδα του ΕΣΑΚΕ. Στην αρχή διεξήχθη στο Περιστέρι, έπειτα έγινε στην Πάτρα, αλλά αυτή τη φορά αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σε ένα νησί. Στην Ρόδο. Αυτό που κρατάω (και όχι στο αγωνιστικό κομμάτι) είναι η κοινή αποστολή τριών ομάδων στο νησί με πτήση τσάρτερ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (όπως προτιμάτε) μαζί με τον Προμηθέα είχαν την ευκαιρία να τα πουν εκτός παρκέ. Αλλωστε αρκετοί παίκτες από τις τρεις ομάδες γνωρίζονται καλά ή έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Πολύ όμορφες εικόνες.

Για παράδειγμα, τα «πηγαδάκια» του Αντριους με τον ΜακΚίσικ ή των δύο νέων αρχηγών και διεθνών. Του Παπανικολάου με τον Παπαγιάννη ή των άλλοτε συμπαικτών, Γουόκαπ και Γκριγκόνις που είχαν την ευκαιρία να τα πουν και να θυμηθούν τα όχι και τόσο παλιά στην Ζαλγκίρις. Εικόνες που θα πρέπει να είναι στο μυαλό των φιλάθλων.

Ακόμα και στην επιστροφή των ομάδων μετά και την κυριαρχική κατάκτηση της κούπας από τον Ολυμπιακό. Παρόμοιες εικόνες. Συζητήσεις μεταξύ των παικτών των «αιωνίων» σε χαλαρό mood, διότι το μπάσκετ είναι μια μεγάλη οικογένεια. Αυτές οι εικόνες θα πρέπει να μένουν στο μυαλό μας και στο μυαλό του κόσμου.

Αν εξαιρέσω τις τρομερά «αλμυρές» τιμές που υπήρξαν στα εισιτήρια των αγώνων με «πακέτο» για 80 και 100 ευρώ (ο Παναθηναϊκός είχε τονίσει στη σύσκεψη πως θα ήταν καλύτερα να δοθούν μεμονωμένα τα εισιτήρια) που αποτέλεσαν σημαντικό «εμπόδιο» (βέβαια στον τελικό έγινε sold out, όπως γνωστοποιήθηκε), είχαμε και όμορφες εικόνες από την κερκίδα. Με μικρούς – ηλικιακά – φιλάθλους που είδαν τις ομάδες τους.

Κάτι που μου θύμισε και το φάιναλ φορ στο Ηράκλειο όταν υπήρξαν φίλοι των «αιωνίων» που είδαν μαζί τον τελικό του κυπέλλου. Οργανωτικά και σε θέμα αστυνόμευσης όλα κύλησαν ομαλά. Δεν συνέβη το παραμικρό με τον κόσμο και μάλιστα η άφιξη των δύο ομάδων στο γήπεδο έγινε ταυτόχρονα με τους νεαρούς φιλάθλους να αποθεώνουν τα ινδάλματά τους περιμετρικά του γηπέδου.

Εν κατακλείδι, το Super Cup στη Ρόδο είχε θετικό πρόσημο (οργανωτικά και σε θέμα φιλοξενίας του νησιού). Προφανώς και μπορεί – αυτός ο θεσμός – να «μεγαλώσει» περισσότερο χρόνο με τον χρόνο. Να είναι πιο βελτιωμένος. Σε όλους τους τομείς. Είναι – άλλωστε – ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Με κάθε επισημότητα. Μια ιδέα που έγινε πράξη πριν από δύο χρόνια.

Προφανώς και μπορεί – αυτός ο θεσμός – να «μεγαλώσει» περισσότερο χρόνο με τον χρόνο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News