Παναθηναϊκός: Μόνο έτσι θα μπορεί να κερδίζει στις λεπτομέρειες!

EUROKINISSI

Ηταν πολύ σκληρός για να πεθάνει, αλλά στο φινάλε ο Παναθηναϊκός δεν είχε αυτό το… κάτι για να πάρει κάτι που το άξιζε κόντρα στην Ρεάλ. Ο Μαρίνος Πρίντεζης αναλύει τι πρέπει να κάνουν οι «πράσινοι» για να χαμογελούν στο νήμα.

Μου λέει ένας φίλος του Παναθηναϊκού μόλις τελείωσε το ματς. «Τουλάχιστον δεν χάσαμε παράλογα όπως γινόταν τα δύο τελευταία χρόνια, ούτε παραδώσαμε τα όπλα». Αυτό είναι μια αλήθεια αν συγκρίνουμε την τελευταία διετία με το σήμερα. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να μένει στο σήμερα, αλλά να προχωράει στο αύριο.

Οι «πράσινοι» το έχουν αποδείξει από την πρώτη στιγμή. Θα είναι ένα σύνολο που θα… πεθαίνει στο παρκέ έχοντας ως «όπλο» την περήφανή άμυνα του. Θα βουτάει να κλέβει μπάλες και να μην αφήνει σε ησυχία τον εκάστοτε αντίπαλο της αμείλικτης Ευρωλίγκας. Μόνο έτσι θα βάλει τις βάσεις.

Το γεγονός ότι ανάγκασε ολόκληρη Ρεάλ να σημειώσει με το ζόρι 71 πόντους και μάλιστα με μπόλικο ιδρώτα στο μεγαλύτερο διάστημα το λες και παράσημο για μια ομάδα που «χτίζεται» από το μηδέν. Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι χάρηκε κιόλας που έχασε στο νήμα. Δεν έχει τέτοια νοοτροπία ούτε ο Ράντονιτς, ούτε οι παίκτες του.

Θα υπάρξουν και άλλα παιχνίδια που θα κρίνονται στο φινάλε. Στο ένα σουτ, στη μία άμυνα, αλλά το θέμα είναι να μάθει να κερδίζει όταν τα ματς πηγαίνουν στην τελική τους ευθεία. Όταν δηλαδή υπάρχει η πίεση, το δημιουργικό άγχος για να έρθει η νίκη.

Αυτός είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα σε ματς… θρίλερ

Τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να μαθαίνει να κερδίζει στις λεπτομέρειες; Να έχει καθαρό το μυαλό της, να μην βιάζεται, να έχει υπομονή και φυσικά μέσα από την καθημερινή τριβή στις προπονήσεις να βγάλει περισσότερους αυτοματισμούς. Για παράδειγμα όταν κόντρα στην Ρεάλ υπέγραψε το σερί 8-0 και προσπέρασε (63-62), δεν είχε την απαιτούμενη εμπειρία, το… ψήσιμο για να διατηρήσει το μομέντουμ.

Ναι, εννοείται πως η Ρεάλ ήταν το φαβορί του αγώνα και τονίζω ξανά πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα έτοιμος για να ανταγωνιστεί ομάδες τέτοιου βεληνεκούς με μονάδες που συνεργάζονται με κλειστά μάτια. Όμως έκανε 1-2 μαζεμένα λάθη. Λανθασμένες επιλογές στην επίθεση και αυτό οδήγησε στην ήττα.

Το ζήτημα της επίθεσης είναι κάτι που δουλεύεται μέρα με τη μέρα. Προφανώς κάποιοι παίκτες δεν έχουν βρει ακόμα την φόρμα τους. Για παράδειγμα ο Γκριγκόνις για δεύτερο σερί ματς (μετά τον τελικό του σούπερ καπ) δεν ήταν καλός. Είχε 2/14 σουτ εντός παιδιάς. Δεν τον φοβάμαι, ούτε η ομάδα τον φοβάται. Ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα θα βρει την επιθετική του φόρμα.

Ο Παναθηναϊκός του Ράντονιτς μπορεί να γίνει ομάδα των λεπτομερειών όταν έχει μάθει τα λάθη του μέσα και από αυτές τις ήττες, όταν έχει βρει ρυθμό, όταν έχει βρει την απαιτούμενη χημεία. Η αμυντική του προσήλωση είναι δεδομένη, είναι η βάση του, το βέβαιο είναι πως αργά ή γρήγορα θα βρει και τον ρυθμό του στην επίθεση. Ούτως ώστε να βάλει το μεγάλο σουτ όταν έρθει η ώρα ενός νέου θρίλερ.

Το ζήτημα της επίθεσης είναι κάτι που δουλεύεται μέρα με τη μέρα. Προφανώς κάποιοι παίκτες δεν έχουν βρει ακόμα την φόρμα τους

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News