Παναθηναϊκός: Ήθελε παικταρά όχι… γαμπρό και πολύ καλά έκανε που πήρε τον Μπέικον!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έβαλε κάτω τα πράγματα, αναθεώρησε και πολύ σωστά έπραξε και πήρε τον παίκτη Ντουέιν Μπέικον. Ο Μαρίνος Πρίντεζης γράφει για ιδανικό ντιλ με τον Αμερικανό «μπόμπερ» που θα λύσει τα χέρια του Ράντονιτς.

Εποχή… Ντουέιν Μπέικον, κυρίες και κύριοι. Για να το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Προσωπικά ουδέποτε αμφέβαλλα για την αγωνιστική του… αφεντιά. Αν θέλετε ανατρέξτε στα κείμενα μου. Θα πρέπει να είσαι εμπαθής για να πιστεύεις πως αυτός ο παίκτης δεν έχει ποιότητα. Όμως υπήρχαν άλλοι λόγοι, εκτός παρκέ και «εμπόδιζαν» την όποια επιθυμία να γίνει αυτό το ντιλ.

Ο Παναθηναϊκός είχε ασχοληθεί με την περίπτωσή του το περασμένο καλοκαίρι για λίγες μέρες. Εψαξε, ρώτησε, αλλά το άφησε για καθαρά εξωαγωνιστικούς λόγους. Όμως σωστά έπραξε αυτή τη φορά. Σωστά το επεξεργάστηκε βλέποντας πως αγωνιστικά δεν έχει ένα παίκτη σαν τον Μπέικον. Τον παίκτη που θα του βάλει το «μεγάλο» σουτ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε νέα οικονομική υπέρβαση για να μην χαθεί η φετινή επένδυση

Οι «πράσινοι» πολύ σωστά έκαναν δεύτερες σκέψεις για αυτή την υπόθεση και ορθώς τα έβαλαν κάτω. Ντέγιαν Ράντονιτς, Αργύρης Πεδουλάκης και η διοίκηση μίλησαν, επεξεργάστηκαν τα δεδομένα και έτσι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη και έκανε μια ακόμα οικονομική υπέρβαση για το καλό της ομάδας.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβλεπε ότι η επένδυσή του φέτος δεν πάει καλά στο αγωνιστικό κομμάτι και κατά συνέπεια δεν το σκέφτηκε παραπάνω, όπως δεν το έχει κάνει ποτέ όταν του έχει ζητηθεί να αποκτηθεί κάποιος παίκτης και ειδικά από το πάνω ράφι. Διότι ο Μπέικον δεν ήρθε με λίγα χρήματα. Πάνω από 2εκ. ευρώ συνολικά (κοντά στα 1,2εκ. ευρώ ετησίως) για δύο χρόνια είναι το ντιλ.

Κατά συνέπεια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έφτασε το φετινό μπάτζετ στα 5εκ. ευρώ, ξέχωρα από τα φετινά έσοδα της ομάδας. Εν ολίγοις έβαλε από την τσέπη του αυτό το ποσό χωρίς να κάνει δεύτερες σκέψεις. Διότι δεν ήθελε να χαθεί αυτή η τόσο σημαντική επένδυση που έκανε φέτος.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έφτασε το φετινό μπάτζετ στα 5εκ. ευρώ, ξέχωρα από τα φετινά έσοδα της ομάδας.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς αναθεώρησε το πλάνο του βλέποντας το πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ

«Ελπίζω ότι ο Μπέικον θα μας βοηθήσει. Μιλήσαμε αρκετά με τη διοίκηση και το σταφ» ανέφερε ο Ντέγιαν Ράντονιτς που αν θυμάστε είχε αναφέρει σε εκείνη την περιβόητη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με το Λαύριο το εξής. «Απορώ πως ακόμα αυτός ο παίκτης είναι ελεύθερος». Εμμέσως – πλην σαφώς – ουδέποτε αμφέβαλλε για την ποιότητά του.

Ταυτόχρονα ο Μαυροβούνιος κόουτς είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα Μπέικον διότι κοιτάζουν άλλου στιλ παίκτη. Όμως ο Ράντονιτς και το επιτελείο του έβλεπαν πως έπρεπε να αναθεωρήσουν. Ειδικά το ματς με την Αλμπα ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και υπήρξε αλλαγή πλεύσης.

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έβγαζε μάτια πως έχει θέμα στην περιφέρεια όντας στατικός, άλλαξε το σκεπτικό. Αλλαξε το πλάνο και κατά συνέπεια άφησε στην άκρη το κομμάτι του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ και έβαλε σε προτεραιότητα το θέμα του Ντουέιν Μπέικον που μπορεί να δώσει λύσεις από το «2» ως στο «4».

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το ιδανικό – για αυτόν – ντιλ. Διότι έκανε την υπέρβαση, αλλά το έκανε με τους δικούς του όρους για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Οι δικλείδες ασφαλείας που έβαλε στο κλειστό διετές συμβόλαιο με το δικαίωμα του opt out ήταν αναγκαίες. Επιβεβλημένες λόγω του άστατου χαρακτήρα του (βάσει πληροφοριών).

Ο Μαυροβούνιος κόουτς είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα Μπέικον διότι κοιτάζουν άλλου στιλ παίκτη. Όμως το πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ ήταν άλυτο και αναθεώρησε.

Το κλειστό διετές σημαίνει… «κύριε Μπέικον σε εμπιστευόμαστε, σειρά σου»

Υπάρχει και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό που δείχνει πόσο σωστά χειρίστηκε την υπόθεση ο Παναθηναϊκός. Του προσέφερε κλειστό διετές σαν να του στέλνει το εξής μήνυμα. «Σε εμπιστεύομαι και σου προσφέρω και διετές και κλειστό». Κάτι που ναι μεν αποτελεί λεπτομέρεια, αλλά είναι σημαντική στο μυαλό του εκάστοτε παίκτη. Ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει πράγματα από τον Μπέικον και εκείνος να αποδείξει ότι αδίκως όλο το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος.

Κατά συνέπεια το ντιλ που έγινε με τον Αμερικανό φόργουορντ ήταν σούπερ και δείχνει τον δρόμο της αναβάθμισης. Τον δρόμο για μια καλύτερη συνέχεια. Διότι ο Παναθηναϊκός κατάλαβε πως έχει πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ και θέλησε να το λύσει το συντομότερο. Εκανε την ιδανική – για την εποχή – κίνηση.

Ο 27χρονος Αμερικανός φόργουορντ έχει το κίνητρο, έχει τη δίψα, έχει την θέληση για να στείλει το δικό του μήνυμα. Το είχε τονίσει στον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που δεν βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ και πλέον είναι στο χέρι του για να αποδείξει σε όλους ότι έχασαν την ευκαιρία τους ολόκληρο καλοκαίρι και εντέλει κέρδισε ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια κίνηση που αποδεικνύει πως θέλει να γίνει καλύτερος στη συνέχεια. Μια κίνηση που αναβαθμίζει την φετινή του επένδυση. Ούτως ώστε να μπορέσει να βρει λύσεις εκεί όπου «πονούσε» και φυσικά να ανεβάσει το αγωνιστικό του επίπεδο. Ως κίνηση είναι σούπερ και ως ντιλ είναι ακόμα πιο σούπερ. Η συνέχεια στο παρκέ.

Ο 27χρονος Αμερικανός φόργουορντ έχει το κίνητρο, έχει τη δίψα, έχει την θέληση για να στείλει το δικό του μήνυμα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News