Παναθηναϊκός: Αν κάνεις τα εύκολα… δύσκολα, τότε δεν θα είσαι «φρέσκος» στην Ευρωλίγκα!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ήταν διπρόσωπος και αναγκάστηκε να ξοδέψει παραπάνω ενέργεια που του χρειάζεται για τον μαραθώνιο της Ευρωλίγκας. Ο Μαρίνος Πρίντεζης ξεκαθαρίζει πως τα «νεκρά» διαστήματα πρέπει να περιοριστούν στην Basket League.

Οι «πράσινοι» έκαναν το καθήκον τους. Ε… και; Το θέμα για εμένα (και για τον Ράντονιτς) δεν είναι τι έκαναν στο πρώτο επιβλητικό ημίχρονο και έφτασαν τη διαφορά στους 23 πόντους. Το θέμα είναι τι δεν έκαναν και αναγκάστηκαν να παίξουν με τη… φωτιά κόντρα στον Κολοσσό και να χαμογελάσουν στο νήμα.

Με κάθε σεβασμό στον Κολοσσό και στον κάθε Κολοσσό που κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά κάθε χρόνο, αυτά τα παιχνίδια οφείλεις να τα «καθαρίζεις» και μετά να κάνεις υποδειγματική συντήρηση δυνάμεων. Το ξέρουν και οι παίκτες και πραγματικά ταλαιπώρησαν τον εαυτό τους και το κορμί τους.

Η αντίδραση που έβγαλαν μετά την ήττα από την Μακάμπι ήταν για… σεμινάριο, αλλά κράτησε μόνο 20’. Μετά το ένα λάθος μετά το άλλο. Μετά σαν να είχε τελειώσει η δουλειά τους. Αμ… δε. Δεν κερδίζεις ένα ματς σε ένα ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έχει αυτό το «κουσούρι». Να μην επενδύει πάνω σε διαφορές και εντέλει να τις χάνει και να δίνει δικαιώματα.

Ο Πάρις Λι είπε τα πράγματα με το όνομα τους, αλλά γιατί οι παίκτες ταλαιπωρούν τον εαυτό τους;

Ο Πάρις Λι δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. «Ημασταν απαράδεκτοι στο δεύτερο ημίχρονο. Είμαι απογοητευμένος, δεν το αποδέχομαι. Ημασταν μπροστά με 20 πόντους και μετά δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση». Αυτό το… μετά είναι απορίας άξιο. Διότι η διαφορά «εξατμίστηκε» ως διά μαγείας. Συνεχόμενα λάθη, επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων, έλλειψη εμπνεύσεων στην επίθεση και άλλα πολλά.

Θα μπορούσε πολύ ωραία, ο Πάρις Λι και οι συμπαίκτες του να διαφυλάξουν αυτό το +20, να μπορέσει και ο Ντέγιαν Ράντονιτς να κάνει συντήρηση δυνάμεων και κατά συνέπεια έτσι ωραία και… σβηστά (αλλά όχι χαλαρά) να έρθει η νίκη επί του Κολοσσού. Διότι αυτά τα «νεκρά» διαστήματα που εμφανίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο κοστίζουν.

Ναι, κοστίζουν ενέργεια, αντοχές, δυνάμεις ενόψει των αγώνων στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να μάθει να «καθαρίζει» τα παιχνίδια, τα θεωρητικώς, πιο βατά στην Ελλάδα ούτως ώστε να μπορεί και ο Μαυροβούνιος κόουτς να «φρεσκάρει» τους παίκτες του (στο πρώτο δεκάλεπτο άνοιξε το ροτέισον) και ταυτόχρονα να «κερδίζει» περισσότερο μονάδες που ενδεχομένως να παίζουν ελάχιστα στην Ευρωλίγκα.

Τι να κάνουμε. Ο μαραθώνιος είναι αδυσώπητος. Χωρίς ανάσα και οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν πως αν χάνουν την συγκέντρωσή τους, τότε πετάνε στα… σκουπίδια τα όσα έχουν κάνει στο παιχνίδι. Τα όσα έχουν χτίσει με κόπο. Ταυτόχρονα θα είναι αναγκασμένοι να πουν πάλι «φτου και από την αρχή», να μπουν στο παρκέ τα βαριά «όπλα» και ο βαθμός της κούρασης πριν τα ματς της Ευρωλίγκας να είναι αρκετά επίπονος.

Εννοείται ότι παίζει και ο αντίπαλος και ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει εύκολα βράδια στο ελληνικό πρωτάθλημα στα… χαρτιά. Όμως είναι απαγορευτικό, να παρουσιάζει χαλάρωση μετά από μεγάλες διαφορές και να φτάνει να αγχώνεται. Όταν δίνει δικαιώματα κόντρα σε ομάδες που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, τότε θα χάσει εκείνος ανεξαρτήτως αν χαμογελάσει στο φινάλε.

Anyway, πλέον έχει μπροστά του την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Ιωάννη Παπαπέτρου. Θα έχει ενδιαφέρον το ντεμπούτο του Ντουέιν Μπέικον κόντρα στους Σέρβους ούτως ώστε να δούμε πως θα προσαρμοστεί το πλάνο του Ντέγιαν Ράντονιτς πάνω στον Αμερικανό φόργουορντ. Θα πάρουμε μια πρώτη γεύση.

Εννοείται ότι παίζει και ο αντίπαλος και ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει εύκολα βράδια στο ελληνικό πρωτάθλημα στα… χαρτιά. Όμως είναι απαγορευτικό, να παρουσιάζει χαλάρωση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News