Παναθηναϊκός: Κόουτς, χωρίς αρχή, χωρίς μέση το τέλος ήταν… ξενέρωτο!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα γερό… ηλεκτροσόκ για να μην πάει στράφι η χρονιά και ο Μαρίνος Πρίντεζης τονίζει γιατί τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Ντέγιαν Ράντονιτς.

«Αιώνια πιστός, δεν γίνεται αλλιώς, αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός». Αυτή είναι η πικρή και ωμή αλήθεια. Την είπε ο κόσμος. Ο κόσμος που αγαπάει την ομάδα. Όχι, αυτό δεν ήταν Παναθηναϊκός που παρακολουθήσαμε στο ΟΑΚΑ. Ηταν απλά ένα σύνολο που φορούσε πράσινα και απλά έκανε ό,τι μπορούσε με επιτυχία για να διευκολύνει τον Ολυμπιακό στο… πάρτι. Χωρίς αρχή, χωρίς μέση και χωρίς τέλος.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω, δεν μπορώ να επεξεργαστώ πως γίνεται να έχεις μπροστά σου ένα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, να έχεις ένα «καυτό» ΟΑΚΑ και απλά να μην μπαίνεις στο παρκέ. Να μην καταλαβαίνεις τι θα κάνεις. Να μην έχεις καν τα ψυχικά αποθέματα για να δείξεις κάτι. Με εξαίρεση τον Μπέικον, κανείς δεν κατάλαβε τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι.

Πριν το παιχνίδι έλεγε ο Ντέρικ Γουίλιαμς το εξής. «Είναι ένα ματς που όλοι μιλούσαν γι’ αυτό από τη στιγμή που ήρθα εδώ. Ολοι κοιτούν μπροστά από το πρόγραμμα και θέλουν να… σημαδέψουν πότε παίζουμε με τον Ολυμπιακό». Ολοι εκτός από τους παίκτες. Πραγματικά τρομερά απογοητευτικό. Φανταστείτε να μην το είχαν στο μυαλό τους το ματς, τι θα βλέπαμε.

Είναι δεδομένο πως αυτή η «βαριά» ήττα από τον Ολυμπιακό πως θα προκαλέσει τριγμούς, θα φέρει εξελίξεις στην ομάδα. Είναι δεδομένο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα αναλάβει και εμπράκτως δράση κάτι που ανέφερε και στο μήνυμά του. Οπως έκανε και μετά την συντριβή από την Αλμπα. Διότι είναι άνθρωπος που δεν τα παρατάει εύκολα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα αναλάβει – και εμπράκτως – δράση. Οπως έκανε και μετά την συντριβή από την Αλμπα. Διότι είναι άνθρωπος που δεν τα παρατάει εύκολα.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν έχει αξιοποιήσει όσο όφειλε το ρόστερ του που δεν είναι κακό

Πάμε στο κεφάλαιο Ράντονιτς. Ο Μαυροβούνιος κόουτς είναι ο άνθρωπος που οφείλει να εμπνέει τους παίκτες του. Οφείλει να δίνει σωστές οδηγίες, σωστή τακτική και πολλά πλάνα, αλλά και να αλλάζει την κατάσταση μέσα στα παιχνίδια. Κόντρα στον Ολυμπιακό είδατε εσείς κάτι από όλα αυτά; Αντίδραση… μηδέν.

Τελειώνει το παιχνίδι και ο κόουτς ζήτησε συγνώμη. Η εύκολη λύση. Τι άλλο είπε; «Πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως παίξαμε χωρίς να δώσουμε “μάχη”. Πρέπει να δούμε γιατί αγωνιστήκαμε περίπου 30 λεπτά και δεν κάναμε φάουλ». Αραγε εκείνος έχει καταλάβει τι πήγε στραβά; Για αυτό το χάλι που ανάγκασε τον κόσμο να αποχωρεί από την 3η περίοδο; Δε νομίζω!

Προσωπικά δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξει την ιστορία ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Πώς μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Πώς μπορεί να γυρίσει τον διακόπτη. Εχει τεράστια ευθύνη για αυτό το χάλι που ξενέρωσε τον κόσμο. Γιατί το χειρότερο δεν είναι να εκνευριστεί ο κόσμος, να ζητήσει εξηγήσεις και να αποχωρήσει, αλλά να ξενερώσει και ομολογώ πως στο ΟΑΚΑ είδα πρόσωπα αρκετά ξενερωμένα και δικαίως.

Μετά και από αυτή την αποκρουστική εμφάνιση, χωρίς πλάνο, χωρίς στόχευση, χωρίς αυτοματισμούς, χωρίς ομαδική προσπάθεια σε επίθεση και σε άμυνα, με ένα μπάσκετ… αλάνας, ένα «ηλεκτροσόκ» και μάλιστα… χθες είναι επιβεβλημένο. Για να μην χαθεί η χρονιά προτού μπει το 2023. Διότι θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κακό ρόστερ, αλλά θεωρώ πως δεν αξιοποιείται σωστά και δεν είναι η πρώτη φορά που σε ένα ματς ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν κάνει τίποτα για να το αξιοποιήσει.

Εν ολίγοις, ο Παναθηναϊκός του Ντέγιαν Ράντονιτς είναι η χαρά των αντιπάλων, «σημαδεύεται» εύκολα είτε στη περιφέρειά του είτε στη φροντ λάιν του. Δεν βγάζει νεύρο, δεν βγάζει ουσία, δεν βγάζει μαχητικότητα. Ένα σύνολο που δεν έχει καταφέρει να είναι ομάδα και έχει ανάγκη από έναν… εμπνευστή.

Προσωπικά δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξει την ιστορία ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Πώς μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News