Παναθηναϊκός: Ο Παπαγιάννης πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς και ο «γρίφος» με Γκριγκόνις!

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ξανά εδώ και ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια για να μην τον αξιοποιεί ενώ αναφέρεται στο θέμα Γκριγκόνις που «καίει».

Επιτέλους χαμόγελα, επιτέλους νίκη. Όμως μέσα σε λίγες μέρες το πάθημα δεν έγινε μάθημα για τον Παναθηναϊκό. Είναι ψυχολογικό το κομμάτι; Ειλικρινά δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Κόντρα στην Φενέρ την… πάτησε, κόντρα στην Μακάμπι έχασε αέρα 9 πόντων και ευτυχώς που στο τέλος ο Μπόλντγουϊν έχασε το σουτ. Ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός γιατί η άμυνα που έκανε ήταν κάκιστη στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια νίκη – ψυχολογίας. Διότι στη παρούσα φάση το «βάλσαμο» είναι νίκες και με έναν πόντο. Για να μπορέσουν και οι παίκτες να πάρουν κάπως τα πάνω τους. Από την άλλη, δεν θεωρώ πως αυτή η 7η νίκη θα δώσει κάτι διαφορετικό στους «πράσινους» στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας. Μόνο μια τόνωση αυτοπεποίθησης. Κλείνω την σημαντική παρένθεση και πάω στο… ζουμί.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης βρέθηκε στο στόχαστρο, αλλά ελάχιστα έχει τροφοδοτηθεί

Δεν θα αναφερθώ ούτε στον Λι, ούτε στον Γουίλιαμς, ούτε στον Μπέικον που ήταν σε σπουδαία βραδιά και ο Παναθηναϊκός δεν τα περίμενε όλα από τον Ντουέιν, αλλά θα σταθώ στον αρχηγό του. Δεν γίνεται, δεν έχει την πολυτέλεια η ομάδα να μην χρησιμοποιεί, να μην αξιοποιεί, να μην επενδύει σωστά πάνω στη παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη. Δεν… γίνεται.

Ο Παναθηναϊκός «γλύκανε» το παιχνίδι του, επειδή ακριβώς υπήρχαν φάσεις που φέρθηκε έξυπνα και τροφοδότησε τον Ελληνα σέντερ. Ο «Big Papa» βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής (άλλες φορές δικαίως και άλλες φορές αδίκως). Να θυμίζω ότι το περασμένο καλοκαίρι δεν έκανε σωστή προετοιμασία/αποθεραπεία για να βοηθήσει την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ. Το ήθελε και πήγε και πολύ καλά έκανε.

Όμως άργησε να μπει στο… κόλπο και όλα είναι μια αλυσίδα. Αυτό ως μια σημαντική υποσημείωση-υπενθύμιση. Από την άλλη, δικαίως υπήρξε και κριτική γιατί έδειξε σε διάφορα ματς να είναι αρκετά στατικός ενώ και ψυχολογικά έδειχνε να είναι στα… κάτω του. Όμως η ομάδα «φτιάχνει» τον παίκτη και τονίζω ξανά. Είναι συλλεκτικές οι στιγμές που ο Παναθηναϊκός φέτος έχει καταφέρει να βάλει καλά στην εξίσωση τις πολλές αγωνιστικές αρετές του Ελληνα σέντερ.

Κόντρα στην Μακάμπι ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε τη δική του αρχή, επειδή ακριβώς ο Παναθηναϊκός έπαιξε με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, με καλύτερους αυτοματισμούς και πήρε πολλά πράγματα από την… αφεντιά του. Κόντρα στην Φενέρ ο Παπαγιάννης βρέθηκε σε πολλές φάσεις σε καταστάσεις μις-ματς και όμως η άμυνα δεν το «διάβασε». Όπως και να έχει είναι μια καλή αρχή και για τον ίδιο.

Ο Παναθηναϊκός «γλύκανε» το παιχνίδι του, επειδή ακριβώς υπήρχαν φάσεις που φέρθηκε έξυπνα και τροφοδότησε τον Ελληνα σέντερ.

Το κεφάλαιο Μάριους Γκριγκόνις είναι σημαντικό και πρέπει να βρεθεί λύση

Πάμε στην άλλη πλευρά. Ο Μάριους Γκριγκόνις είναι ο μοναδικός ξένος τη φετινή χρονιά (δεν βάζω μέσα τον Αντριους που ελάχιστα χρησιμοποιήθηκε και ώρες-ώρες αναρωτιέμαι το πόσο χειρότερος θα μπορούσε να είναι από τον Λιθουανό) που δεν έχει «εμφανιστεί». Ενας παίκτης των 900.000 ευρώ. Εχει το δεύτερο πιο ακριβό συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. Είναι ξεκάθαρο πως είναι έξω από τα νερά του. Φαίνεται στη γλώσσα του σώματος.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε πολύ να εμφανιστεί ομάδα Ευρωλίγκας για να μπορέσει να τον κάνει δικό της. Αν βρισκόταν η χρυσή τομή στο οικονομικό, θεωρώ πως θα τον έδενε με… κορδέλα. Όμως αυτό είναι αδύνατο πλέον μια και έχει παρέλθει το deadline για μεταγραφές μεταξύ ομάδων της Ευρωλίγκας. Συν τοις άλλοις έχει και κλειστό διετές συμβόλαιο, αλλά και να φύγει, που να πάει.

Το θέμα Μάριους Γκριγκόνις είναι ένας ακόμα τεράστιος «πονοκέφαλος» για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Πρέπει να βρεθεί λύση. Στη παρούσα φάση, η μόνη λύση είναι να μπορέσει η ομάδα να βρει το κουμπί του και να τον αξιοποιήσει. Να μπορέσει και ο ίδιος να βγάλει μια αντίδραση. Δεν ξέχασε ξαφνικά το μπάσκετ, ούτε την ποιότητά του. Είτε με τον Ράντονιτς είτε με άλλον προπονητή, ο Λιθουανός γκαρντ πρέπει να μπει στην εξίσωση με κάποιον τρόπο.

Ο Μάριους Γκριγκόνις είναι ο μοναδικός ξένος τη φετινή χρονιά που δεν έχει «εμφανιστεί». Ενας παίκτης των 900.000 ευρώ. Εχει το δεύτερο πιο ακριβό συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. Είναι ξεκάθαρο πως είναι έξω από τα νερά του. Φαίνεται στη γλώσσα του σώματος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News