Παναθηναϊκός: Η σωστή απόφαση με Σερέλη και το ρεαλιστικό όνειρο με Λάσο!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ορθώς έδωσε το χρίσμα στον Χρήστο Σερέλη για την μεταβατική περίοδο και ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει τα στοιχήματα του Ελληνα κόουτς και τον διακαή πόθο που ονομάζεται Πάμπλο Λάσο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε σε μια μεταβατική περίοδο. Χωρίς την παρουσία του Ντέγιαν Ράντονιτς που τα έκανε όλα… λάθος σε συνδυασμό με τον λανθασμένο μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού που είχε συμφωνήσει σε κλειστό διετές χωρίς out. Ο Παναθηναϊκός μπήκε σε μια περίοδο όπου θέλει να αναπνεύσει, να βγάλει κάτι καλό. Σίγουρα καλύτερο σε σχέση με όσα (δεν) παρουσίασε. Για αυτό έδωσε το χρίσμα στον Χρήστο Σερέλη.

Ο Ελληνας κόουτς ο οποίος ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα, έχει περάσει και για λίγους μήνες από το σταφ του Παναθηναϊκού και ήταν η πιο λογική λύση που θα έχει προσωρινό χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός ήδη έχει σηκώσει τα μανίκια και μαζί με τον Βασίλη Σίμτσακ (πρώην άμεσο συνεργάτη του Δημήτρη Πρίφτη) θέλει να αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας. Διότι αυτό είναι το νούμερο ένα μέλημα του.

Ο Παναθηναϊκός τον είχε και τον έχει σε εκτίμηση για όσα έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά ήθελε έναν Ελληνα ώστε να αναλάβει την προσωρινή σκυτάλη και να μπορέσει να δώσει άλλον… αέρα. Είτε στην εικόνα των «πράσινων» είτε στα αποδυτήρια. Σε όλα, βασικά γιατί ο Ράντονιτς δεν άντεξε το φορτίο του Παναθηναϊκού.

Ηδη ο κόσμος του Παναθηναϊκού στα social media επικροτεί (κατά ένα μεγάλο ποσοστό) αυτή την απόφαση. Διότι όπως ανέφερα και είναι ξεκάθαρο, πρόκειται για προσωρινή λύση. Τα στοιχήματα του κόουτς Σερέλη είναι τα εξής. Να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν ότι αδικούν τους εαυτούς τους, να ανεβάσει τη ψυχολογία τους με σωστή επικοινωνία (κάτι που δεν υπήρχε με τον Ράντονιτς), να υπάρχει η πρέπουσα πνευματική προετοιμασία (δεν υπήρχε καν επί εποχής Ράντονιτς).

Πάντα η αλλαγή ενός προπονητή βοηθάει και τα αποδυτήρια. Δίνει άλλον… αέρα, άλλη ψυχολογία και ήταν φανερό πως ο Ντέγιαν Ράντονιτς έδειχνε… ξένος προς την ομάδα, προς τους παίκτες και αρκετά μπερδεμένος. Ο Χρήστος Σερέλης καλείται να βάλει τη δική του… πινελιά στο κομμάτι της τακτικής και χωρίς πίεση. Δεν υπάρχει η πίεση του στιλ να πάρει πρωτάθλημα. Το ζητούμενο είναι να εμφανιστεί μια δουλεμένη ομάδα που να «ζεστάνει» ξανά τον κόσμο της και να πάρει πίσω την χαμένη αξιοπιστία της.

Πάμε παρακάτω. Ο Χρήστος Σερέλης καλείται να προετοιμάσει το έδαφος για τον ξένο προπονητή που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Μπορεί να είναι και εντός της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Ο χρόνος θα δείξει. Ο Ελληνας κόουτς έχει συμφωνήσει φυσικά να αποτελέσει το άμεσο συνεργάτη του διαδόχου του έχοντας μια καλή άποψη για τον Παναθηναϊκό αφού θα έχει δουλέψει με το υπάρχον υλικό.

Τα στοιχήματα του κόουτς Σερέλη είναι τα εξής. Να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν ότι αδικούν τους εαυτούς τους, να ανεβάσει τη ψυχολογία τους με σωστή επικοινωνία (κάτι που δεν υπήρχε με τον Ράντονιτς), να υπάρχει η πρέπουσα πνευματική προετοιμασία (δεν υπήρχε καν επί εποχής Ράντονιτς).

Ο Πάμπλο Λάσο είναι ο κόουτς που μπορεί να κάνει ένα δυναμικό και ουσιαστικό restart στον Παναθηναϊκό.

Κεφάλαιο Πάμπλο Λάσο. Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού ονομάζεται Πάμπλο Λάσο. Δεν είναι απλά σκέψη, είναι πραγματικότητα, είναι επιθυμία και οι «πράσινοι» το έχουν ήδη μεταφέρει στην πλευρά του άκρως επιτυχημένου Ισπανού κόουτς που δημιούργησε τη δική του «αυτοκρατορία» με την Ρεάλ. Για να το ξεκαθαρίσω και πάλι. Είναι στόχος και μάλιστα είναι ο νούμερο ένα με τις αντικειμενικές δυσκολίες του.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει την κρούση του στην πλευρά του κορυφαίου προπονητή στην ιστορία της Ρεάλ. Ο ίδιος είναι θετικός σε πρώτη φάση (έχει ενημερώσει τον μάνατζέρ του πως θέλει μόνο ομάδες Ευρωλίγκας και είναι λογικό), αλλά προς το παρόν θέλει η επόμενη δουλειά του να ξεκινήσει επίσημα από το προσεχές καλοκαίρι. Κάτι πολύ λογικό.

Ο Παναθηναϊκός ξέρει καλά πως για να «ψήσει» προπονητή επιπέδου Λάσο και στη παρούσα φάση τον ίδιο τον Λάσο θα πρέπει να του παρέχει τα πάντα. Δηλαδή από το κλειστό συμβόλαιο της αρεσκείας του για να δουλέψει απερίσπαστος και φυσικά ένα καλό μπάτζετ. Αλλωστε – μιλάμε – για τον Πάμπλο Λάσο. Δεν μιλάμε για προπονητή… στοίχημα. Είναι ξεκάθαρο.

Οι «πράσινοι» θέλουν να επιστρέψουν δυναμικά στο αγωνιστικό προσκήνιο. Να επιστρέψουν για τα καλά και να «ζεστάνουν» τον κόσμο τους. Αυτό θα γίνει μόνο με προπονητή επιπέδου Λάσο και όχι κάτι λιγότερο. Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας, θα φανεί. Το βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός ξέρει πως για να επιστρέψει ουσιαστικά, θα πρέπει να έχει στον πάγκο του ένα όνομα που θα είναι ο απόλυτος «ηγέτης» εντός και εκτός των αποδυτηρίων.

Ο Παναθηναϊκός ξέρει καλά πως για να «ψήσει» προπονητή επιπέδου Λάσο και στη παρούσα φάση τον ίδιο τον Λάσο θα πρέπει να του παρέχει τα πάντα. Δηλαδή από το κλειστό συμβόλαιο της αρεσκείας του για να δουλέψει απερίσπαστος και φυσικά ένα καλό μπάτζετ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News