Παναθηναϊκός: Στέλνει μήνυμα στον εαυτό του ότι προοδεύει!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να σταθεί στο ξεκάθαρο φάουλ του Φαλ στον Παπαγιάννη, αλλά να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο. Ο Μαρίνος Πρίντεζης τονίζει πως οι «πράσινοι» πρέπει να δουν τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά του ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός έχασε 76-74 από τον Ολυμπιακό ή αν προτιμάτε οι ρέφερι δεν είδαν (αδιανόητο μου φαίνεται όταν παρακολουθούν και οι τρεις τη φάση) το ξεκάθαρο φάουλ του Φαλ πάνω στον Παπαγιάννη. Ο Ελληνας σέντερ θα είχε τη δυνατότητα να βάλει τις 2 βολές και να στείλει το ματς στην παράταση και ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει τη νίκη κάτι που δικαιούνταν με βάση την εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Το θέμα είναι ότι η ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Ακόμα και ότι οι διαιτητές παραδέχθηκαν το λάθος τους στο instant replay, αλλά βάσει κανονισμού δεν μπορούσαν να το σφυρίξουν, όπως έγινε και στο ματς των «πράσινων» με την Φενέρ. Όταν είχε γίνει αντιαθλητικό φάουλ του Μπούκερ στον Πονίτκα, αλλά οι διαιτητές ναι μεν παραδέχθηκαν ότι έγινε παράβαση, αλλά δεν μπορούσαν να την δώσουν αφού δεν την είδαν σε πρώτη φάση. Τα ευτράπελα ενός κανονισμού που πρέπει να αλλάξει σε όλη την Ευρώπη.

Όπως και να έχει το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και το σημαντικό είναι ο Παναθηναϊκός να μην γυρίσει πίσω και να σκέφτεται το φάουλ του Φαλ στον Παπαγιάννη. Να σκεφτεί τι λάθος έκανε στην τελευταία φάση και δεν γύρισε καλά η μπάλα με αποτέλεσμα να πάρει το σουτ (εκτός ισορροπίας) ο Γουίλιαμς (σε κάκιστο απόγευμα). Να επεξεργαστεί τι χρειάζεται για να είναι καλύτερος στις λεπτομέρειες.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός ήταν σωστός στο τακτικό κομμάτι. Εφθειρε τον Φαλ (σε πρώτη φάση) με τον Γκουντάιτις να κάνει τρομερή δουλειά, ο Μαντζούκας κέρδισε ξανά πόντους καθότι έκανε εξαιρετική δουλειά στον Βεζένκοφ ενώ στην 3η περίοδο όπου γύρισε η κατάσταση οι «πράσινοι» έπαιξαν τρομερή άμυνα. Εβγαλαν ενέργεια, «χτύπησαν» τα μις-ματς. Μια κανονική ομάδα που έριξε στα… σχοινιά ένα σύνολο που δουλεύει επί 3 χρόνια.

Το ανέφερα και στο προηγούμενο άρθρο πως ο Παναθηναϊκός είναι στο σωστό δρόμο. Στο δρόμο της κανονικότητας. Εχει ορθολογικές αποφάσεις στο παιχνίδι του και μάλιστα κατάφερε να περιορίσει αρκετά τους λεγόμενους πενταδάτους του Ολυμπιακού. Αυτό δείχνει πρόοδο. Όμως από την άλλη είδε την second unit του Ολυμπιακού με μονάδες όπως ο ΜακΚίσικ, ο Λαρεντζάκης και ο Μπόλομπόϊ να του κάνουν «ζημιά» και οφείλει να το επεξεργαστεί.

Προφανώς και ο Ολυμπιακός παραμένει το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα. Αυτό φαίνεται, αλλά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει μέρα με τη μέρα και μέσα από αυτή την ήττα να «μεγαλώνει» αγωνιστικά. Να δείχνει μέρος της βελτίωσης που έχει σε μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφορά. Οι «πράσινοι» έχουν στείλει μήνυμα – όχι στον Ολυμπιακό – αλλά στον ίδιο τους τον εαυτό ότι μπορούν καλύτερα και έτσι πρέπει να σκέφτονται.

Προφανώς και ο Ολυμπιακός παραμένει το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα. Αυτό φαίνεται, αλλά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει μέρα με τη μέρα και μέσα από αυτή την ήττα να «μεγαλώνει» αγωνιστικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News