Παναθηναϊκός: Χρειάζεται υπερβάσεις για να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό!

eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του, τους τελικούς με τον Ολυμπιακό και ο Μαρίνος Πρίντεζης σκέφτεται πως οι «πράσινοι» οφείλουν πρώτα να υπερκεράσουν τις παθογένειες μηνών για να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί στα ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τους τελικούς. Κάτι που κάνει ανελλιπώς από τη σεζόν 2002-2003 και έπειτα. Όχι δεν είναι επιτυχία ότι «τσέκαρε» το εισιτήριο. Εκανε το αυτονόητο. Αποστολή εξετελέσθη έστω και σε πέμπτο ματς όπως συνέβη και πέρυσι κόντρα στην Λάρισα. Το ζήτημα είναι το τώρα. Οι τελικοί με τον Ολυμπιακό. Τι μπορεί να δείξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στο μεγάλο φαβορί;

Πρώτα από όλα οι «πράσινοι» οφείλουν να κάνουν υπερβάσεις. Οφείλουν να… τρυπήσουν το ταβάνι τους για να μπορέσουν να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί κόντρα στον Ολυμπιακό και να μπορέσουν να αποκομίσουν κάτι. Προφανώς και θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Δεν γίνεται να σκεφτούν κάτι άλλο. Το θέμα είναι αν μπορούν. Από την αρχή της σεζόν κουβαλούν παθογένειες σε άμυνα και σε επίθεση. Χωρίς χημεία στο επιθετικό κομμάτι. Χωρίς σταθερότητα.

Ο Χρήστος Σερέλης είπε κάτι πολύ σημαντικό. «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που δεν έχει χημεία και αυτοματισμούς στην επίθεση και δεν μπορεί να βρει τώρα στις τελευταίες μέρες, για αυτό πρέπει να ζει και να πεθαίνει με την άμυνα του». Αυτή είναι η «μαγική» λέξη. Αμυνα. Να ζει και να πεθαίνει μέσα από αυτή, να δείξει αυταπάρνηση, μπασκετικό εγωισμό. Ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτά τα στοιχεία αρκούν απέναντι σε ένα σύνολο που παίζει «μουσικές καρέκλες» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Ο Χρήστος Σερέλης είπε κάτι πολύ σημαντικό. «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που δεν έχει χημεία και αυτοματισμούς στην επίθεση και δεν μπορεί να βρει τώρα στις τελευταίες μέρες, για αυτό πρέπει να ζει και να πεθαίνει με την άμυνα του».

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα τεράστιο θέμα στο «1» χωρίς να έχει έναν καθαρό οργανωτή. Ο Πάρις Λι δεν είναι ο κλασικός πλέι μέικερ (βάσει του mindset που έχει στην επίθεση), αλλά είναι μαχητικός. Δίνει και την ψυχή του. Δεν έχει άλλα στηρίγματα. Οι «πράσινοι» αναγκάζονται είτε με τον Γκριγκόνις είτε με τον Πονίτκα να βρουν λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Πώς θα τα καταφέρουν κόντρα σε ένα σύνολο που έχει τους Γουόκαπ-Σλούκα, αλλά και 20+ ασίστ κατά μέσο όρο σε κάθε ματς; Αν «χαλάσουν» την κυκλοφορία του Ολυμπιακού και κατεβάσουν το τέμπο ίσως αυξήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν.

Το ζήτημα είναι και πνευματικό. Για παράδειγμα ο Γιώργος Παπαγιάννης βάζει περισσότερη πίεση στον εαυτό του ως αρχηγός της ομάδας και με βάση το γεγονός πως δεν έχει και τα ανάλογα στηρίγματα για να τον τροφοδοτήσουν, έχει κενά… αέρος στην άμυνα του κάτι που θα πρέπει να το δει και με τον Φαλ (φυσικά υπάρχει ο Γκουντάιτις στην εξίσωση). Το πνευματικό ζήτημα ισχύει για όσους φορούν πράσινα. Χρόνος για άλλες αλλαγές δεν υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να νικήσει τις παθογένειές του, τα κουσούρια του (είτε αγωνιστικά είτε πνευματικά) για να μπορέσει να έχει ελπίδες να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα τεράστιο θέμα στο «1» χωρίς να έχει έναν καθαρό οργανωτή. Ο Πάρις Λι δεν είναι ο κλασικός πλέι μέικερ (βάσει του mindset που έχει στην επίθεση), αλλά είναι μαχητικός. Δίνει και την ψυχή του. Δεν έχει άλλα στηρίγματα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News