Παναθηναϊκός: Ο βιονικός Γκραντ, ο ηγέτης Σλούκας και ο Μήτογλου που δεν έφυγε ποτέ!

Οι «πράσινοι» αρνήθηκαν να χάσουν ξανά στην έδρα τους. Όχι αυτή τη φορά. Βγήκαν μπροστά και χαμογέλασαν στο θρίλερ κόντρα στην Ζαλγκίρις, διότι είχαν μια μαγική τριάδα που έκανε τα πάντα. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης για τον καταλυτικό ρόλο τους και τη μαχητική ψυχή που είναι πράσινη.

Παναθηναϊκός θα πει… μαχητική ψυχή. Είναι σημαντικό το γεγονός πως οι «πράσινοι» σε ένα κακό παιχνίδι κατάφεραν να χαμογελάσουν και ταυτόχρονα να χαμογελάσουν επιτέλους σε ένα… θρίλερ. Να χαμογελάσουν στα σημεία. Κάτι που θα τους δώσει έξτρα αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Κατόρθωσαν να απαντήσουν στο… ξύλο της Ζαλγκίρις και να μην το βάλουν κάτω ακόμα και όταν έχαναν βολές (έχασαν συνολικά 13 βολές). Η ιστορία έγραψε πως υπερασπίστηκαν το σπίτι τους γιατί νέα απώλεια στο ΟΑΚΑ δεν γινόταν να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας.

Προσωπικά θα αναφερθώ σε τρία πρόσωπα που αποτέλεσαν ένα… μείγμα που ήταν εκρηκτικό και μπόρεσε να παρασύρει τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος. Τζέριαν Γκραντ, Κώστας Σλούκας και Ντίνος Μήτογλου. Όταν αποκτήθηκε ο Αμερικανός γκαρντ υπήρχε αρκετή… μουρμούρα από τον κόσμο, αλλά από τη στιγμή που ήταν επιλογή του Εργκίν Αταμάν τελείωνε εκεί η ιστορία. Εχω αναφέρει πολλές φορές πως η μπασκετική του εξυπνάδα είναι τρομερή και η ενέργεια που βγάζει είναι αστείρευτη. Εχει πείσμα, έχει… τσαμπουκά και ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Ο Τζέριαν Γκραντ έκανε τα πάντα στο παρκέ, ανάβοντας τη σπίθα την ώρα που η Ζαλγκίρις έκανε άμυνα στα όρια του φάουλ

Ο Τζέριαν Γκραντ έκανε τα πάντα στο παρκέ. Ηταν ο τύπος που άναψε τη… σπίθα όταν η Ζαλγκίρις έκανε άμυνα στα όρια του φάουλ (και παραπάνω). Ηταν ο τύπος που απάντησε στην σκληράδα των Λιθουανών. Εκανε βουτιές, έσωσε καταστάσεις όταν ο Σμιτς έγινε ξαφνικά… Κάρι στα τρίποντα. Εβαλε το κορμί του στη φωτιά και φυσικά με την παρουσία του μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό έχει κλείσει στόματα.

Εβαλε το κορμί του στη φωτιά και φυσικά με την παρουσία του μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό έχει κλείσει στόματα.

Πάμε στο επόμενο κεφάλαιο. Κώστας Σλούκας. Ο Ελληνας γκαρντ αποκτήθηκε για να γίνει ο ηγέτης εντός και εκτός παρκέ του Παναθηναϊκού. Να είναι ο τύπος που θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις. Να είναι ο τύπος που θα δημιουργήσει καταστάσεις για τον εαυτό του όταν η μπάλα θα «καίει». Το έκανε στο ματς. Ηταν καταλυτικός στην τελική ευθεία. Βγήκε μπροστά και πραγματικά έδωσε τα πάντα και στην άμυνα (ειδικά εκείνο το κλέψιμο στα 21’’ πριν το τέλος). Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αρνιόταν να χάσει, αρνιόταν να παραδώσει τα όπλα και έτσι πήρε στους ώμους του την ομάδα. Με σωστές αποφάσεις, έχοντας δίπλα του τον ισορροπιστή Γκραντ. Για αυτό τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Για να έχει τις λύσεις και στα κλειστά ματς. Για να είναι ο άνθρωπος που θα βάζει τις κρίσιμες πινελιές του και θα δίνει το σύνθημα.

Ντίνος Μήτογλου. Ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ ήταν παντού. Εδωσε λύσεις στο «4». Ναι στην άμυνα είχε τα θέματά του με τον Σμιτς, αλλά σκεφτείτε πόσες… υπερωρίες έχει κάνει στο παρκέ.

Πάμε και στο τελευταίο κεφάλαιο. Ντίνος Μήτογλου. Ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ ήταν παντού. Εδωσε λύσεις στο «4». Ναι στην άμυνα είχε τα θέματά του με τον Σμιτς, αλλά σκεφτείτε πόσες… υπερωρίες έχει κάνει στο παρκέ. Αυτή η «φλόγα» που βγάζει σε κάθε φάση λέει πολλά. Όταν ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» τη νίκη, ο Μήτογλου ξεσήκωσε τον κόσμο. Πανηγύρισε έξαλλα. Στην ουσία ο Ελληνας ψηλός είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό. Σαν να ήταν πάντα εκεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News