Παναθηναϊκός Αktor: Όταν έχει και τις λεπτομέρειες, θα τους στέλνει για… Νάνι!

EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» μπορούν και πρέπει να επεξεργαστούν το… χαρακίρι στο Βελιγράδι που είχε τα καλά του και τα κακά του και θα βγουν κερδισμένοι. Το ίδιο και ο Αμερικανός γκαρντ ο οποίος δείχνει να μαθαίνει περισσότερο την ευρωπαϊκή νοοτροπία – Του Μ. Πρίντεζη.

Κάθε ήττα έχει και τις δύο όψεις του νομίσματος. Ο Παναθηναϊκός Aktor έκανε το «τέλειο παιχνίδι για εκτός έδρας, για 38’» όπως ανέφερε ο Εργκίν Αταμάν και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας. Δεν πρέπει να το παραβλέψουμε. Ναι, η ήττα και ο τρόπος που ήρθε «πόνεσε» κάπως διότι ήταν ένα ματς που δεν… χανόταν. Ηταν μια σπουδαία ευκαιρία για να γίνει το 5/5, αλλά και για να συνεχίσει η ομάδα προς τα πάνω. Όμως στην Ευρωλίγκα, αρκεί έστω και ένα δευτερόλεπτο λάθους για να χαθεί ένα ματς. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Το βέβαιο είναι πως παρά την ήττα στο άντρο της Παρτιζάν (παρεμπιπτόντως, η ομάδα του Αταμάν ανάγκασε για 38’ τους Σέρβους να… σιγήσουν), ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει πλέον για τα καλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Πάνε πλέον οι εποχές που οι «πράσινοι» έχαναν με κατεβασμένα τα χέρια μακριά από το ΟΑΚΑ. Εχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο Παναθηναϊκός έδειξε και μέσα από αυτή την ήττα που ήρθε με δικό του… χαρακίρι, πως έχει μπει στον σωστό δρόμο και είναι θέμα χρόνου για να μπορέσει να διατηρεί μέχρι το φινάλε, αυτό που «χτίζει» μέσα στο ματς.

Από την άλλη, υπάρχει και κάτι που θα πρέπει να τονιστεί. Ο Παναθηναϊκός έχει πραγματοποιήσει 5 ήττες φέτος στην Ευρωλίγκα και οι 3 είναι στην παράταση. Δεν ξέρω αν είναι θέμα έλλειψης ενέργειας στο έξτρα πεντάλεπτο. Η ουσία είναι ότι σε αυτές τις 3 ήττες ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί από 14 πόντους έκαστος από Ολυμπακό, Μακάμπι και Παρτιζάν τη στιγμή που οι παίκτες του έχουν σημειώσει συνολικά 22 πόντους σε αυτά τα πεντάλεπτα.

Οσον αφορά την εικόνα, ομολογουμένως αυτό που μου άρεσε αρκετά στους «πράσινους» ήταν ο τσαμπουκάς που είχαν στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 38’. Διότι η ομάδα έδειξε πως δεν θα στηρίζεται αποκλειστικά στην επίθεσή της, αλλά θα βγάζει ενέργεια μέσα από την άμυνά της για να παίρνει αυτό που θέλει. Από την άλλη, αυτά τα δύο τελευταία λεπτά στα οποία έγιναν μπόλικα λάθη, θα πρέπει να περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό ενόψει και της συνέχειας που περιλαμβάνει άλλα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι το κλείσιμο του πρώτου γύρου.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα έλλειψης ενέργειας στο έξτρα πεντάλεπτο. Η ουσία είναι ότι σε αυτές τις 3 ήττες ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί από 14 πόντους έκαστος από Ολυμπακό, Μακάμπι και Παρτιζάν τη στιγμή που οι παίκτες του έχουν σημειώσει συνολικά 22 πόντους σε αυτά τα πεντάλεπτα.

Ο Παναθηναϊκός Αktor έχει κάνει βήματα προόδου και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Επειτα από το ματς με την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας, οι «πράσινοι» δείχνουν να έχουν αποκτήσει ομοιογένεια σε μεγάλο βαθμό και ξέρουν τους ρόλους τους. Όμως καλούνται ακόμα και μέσα σε αυτά τα βήματα προόδου, να μην πετούν τέτοιες ευκαιρίες στα… σκουπίδια, με δεδομένο πως ο στόχος τους δεν είναι απλά η παρουσία στα πλέι οφ, αλλά η παρουσία στο φάιναλ φορ όπως έχουν αναφέρει με πρώτο τον Εργκίν Αταμάν. Η εικόνα τους δείχνει πως την επόμενη φορά θα έχουν και τις λεπτομέρειες και θα χαμογελάσουν.

Ανέφερα τη λέξη χαμόγελα και δεν γίνεται να μη σταθώ στη παρουσία του Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός γκαρντ κουβάλησε τους «πράσινους» στο μεγαλύτερο διάστημα στο οποίο η ομάδα έφτασε τη διαφορά και στους 10 πόντους. Ναι, για να προλάβω τη σκέψη σας, στο τελευταίο δίλεπτο έκανε 2 λάθη τα οποία κόστισαν στο αμυντικό τρανζίσιον της ομάδας, αλλά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις ενώ μην ξεχνάμε πως ο Σλούκας δεν ήταν σε καλή βραδιά (κάτι το φυσιολογικό) και ως εκ τούτου ο Εργκίν Αταμάν τον είχε στον πάγκο σε εκείνο το διάστημα. Βέβαια, αν θέλετε τη γνώμη μου, σε εκείνο το διάστημα ίσως θα έπρεπε να είναι στο παρκέ γιατί όπως και να το κάνουμε είναι τα σίγουρα χέρια για να κοντρολάρει τον ρυθμό. 

Ο Κέντρικ Ναν «κέρδισε» πόντους μέσα από αυτή την εμφάνιση που έκανε. Διότι έδειξε ότι μαθαίνει περισσότερο πάνω στο ευρωπαϊκό στιλ, στην ευρωπαϊκή νοοτροπία που είναι σαφώς πιο κοντρολαρισμένη στο παρκέ σε σχέση με το σόου του ΝΒΑ. Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί και πρέπει να επενδύσει πάνω σε αυτή τη συμμετοχή ούτως ώστε να μπορέσει να γίνει ακόμα πιο επιδραστικός. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι, ο Παναθηναϊκός Αktor είναι σε καλό mood και σύντομα θεωρώ πως θα εξαργυρώσει την αγωνιστική του άνοδο. Με ένα τέλειο παιχνίδι, όχι για 38’, αλλά για 40’.

Ο Κέντρικ Ναν «κέρδισε» πόντους μέσα από αυτή την εμφάνιση που έκανε. Διότι έδειξε ότι μαθαίνει περισσότερο πάνω στο ευρωπαϊκό στιλ, στην ευρωπαϊκή νοοτροπία που είναι σαφώς πιο κοντρολαρισμένη στο παρκέ σε σχέση με το σόου του ΝΒΑ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News