Παναθηναϊκός Aktor: Το «έγκλημα», η τιμωρία και η μεγάλη πρόκληση!

Παναθηναϊκός Aktor: Το «έγκλημα», η τιμωρία και η μεγάλη πρόκληση!

Η ήττα που ήρθε… τσάμπα, η διαφορά της ήττας σε σχέση με το Βελιγράδι, τα πολλά δικαιώματα και το ματς με την Ρεάλ που έρχεται… κουτί, αρκεί να υπάρξει «αφύπνιση». Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ήταν κακή η διαιτησία; Ηταν! Ηταν κακός ο Παναθηναϊκός; Ήταν! Έκανε ανόητα λάθη; Έκανε και το είπε πρώτος ο Εργκίν Αταμάν. Ναι, είναι ξεκάθαρο πως στα 49’’ πριν το φινάλε του αγώνα και ενώ οι «πράσινοι» ήταν μπροστά με 68-67 δίνεται ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ φάουλ (κατά τη γνώμη μου) πάνω στον Γκραντ και έτσι από το… πουθενά, ο Λάρκιν έβαλε 3 βολές ενώ στην αρχή της επίθεσης φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει σπρώξει τον Γκραντ.

Ένα σφύριγμα που προφανώς έπαιξε τον ρόλο του και αποδεικνύει ξανά πως το επίπεδο της διαιτησίας στην Ευρωλίγκα έχει πολλές παθογένειες και πρέπει κάτι να αλλάξει. Πρόσφατα οι «πράσινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση πάνω σε αυτό το θέμα. Καλό θα είναι κατά τη γνώμη μου να τιμωρούνται και οι διαιτητές, να μπαίνουν στον… πάγο (ειδικά ο Περούγκα που ευθύνεται για αυτό το απίστευτο σφύριγμα).

Πάμε παρακάτω. Η ερώτηση μου (ρητορική) είναι η εξής. Επρεπε ο Παναθηναϊκός Aktor να παίξει με την… φωτιά; Επρεπε να δώσει δικαιώματα; Πραγματικά είναι κρίμα για τον κόπο που (δεν) έκανε. Χωρίς ουσία στο παιχνίδι του, χωρίς νεύρο, γιατί για να κερδίσεις αυτά τα ματς θα πρέπει να παίξεις με… τσαμπουκά. Δεν νοείται ο Παναθηναϊκός να χάνει από την Εφές των τόσων απουσιών. Δεν νοείται ένας παίκτης (ρούκι) και συγκεκριμένα, ο Ταϊρίκ Τζόουνς να κάνει πάρτι και να παίρνει το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο. Σε ένα κλειστό παιχνίδι, είναι δεδομένο πως η Εφές είχε διπλάσιες και βάλε κατοχές.

Έπρεπε ο Παναθηναϊκός Aktor να παίξει με την… φωτιά; Έπρεπε να δώσει δικαιώματα; Πραγματικά είναι κρίμα για τον κόπο που (δεν) έκανε.

Ο Παναθηναϊκός Aktor όφειλε να έχει περισσότερο μυαλό, περισσότερη εξυπνάδα στο παιχνίδι του και κυρίως συγκέντρωση. Διότι τα πολλά χαμένα ριμπάουντ είναι θέμα συγκέντρωσης και καθόλου καλών box out. Τα 16 λάθη που έκαναν οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν και τα 19 επιθετικά που πήραν οι παίκτες της Εφές τα λέει… όλα. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει και κόντρα στην Παρτιζάν και κόντρα στην Εφές, ότι μπορεί, αλλά στη παρούσα φάση το ζήτημα είναι τα αποτελέσματα. Η διαφορά των δύο παιχνιδιών ήταν στην εικόνα. Κόντρα στην Παρτιζάν οι «πράσινοι» φέρθηκαν έξυπνα και έχασαν το ματς στις λεπτομέρειες έχοντας τάσεις αυτοχειρίας. Κόντρα στην Εφές έχασαν το μυαλό τους από την αρχή, έδιναν δικαιώματα και το πλήρωσαν. «Τιμωρήθηκαν». Εν ολίγοις ήταν μια τσάμπα ήττα που συνοδεύτηκε με μια κάκιστη εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός Aktor πραγματοποίησε μια αναιμική εμφάνιση, παρουσίασε μια εικόνα – πισωγύρισμα, αλλά όλα λύνονται με άμεση βελτίωση. Το εντός έδρας παιχνίδι με την Ρεάλ είναι μια τεράστια πρόκληση. Σε ένα «καυτό» ΟΑΚΑ υπάρχει το… πρέπει της νίκης, υπάρχει και το… πρέπει της αντίδρασης. Να βγάλουν οι παίκτες εγωισμό, να «αφυπνιστούν» και να χαμογελάσουν. Μια ενδεχόμενη νίκη επί της Ρεάλ δεν «σβήνει» τις δύο σερί ήττες με Παρτιζάν και με Εφές, αλλά σίγουρα μπορεί να δώσει αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας. Η Ευρωλίγκα είναι αδυσώπητη και κάθε λάθος κοστίζει. Ο δρόμος είναι μακρύς, τα «εμπόδια» πολλά, αρκεί η ομάδα να μην βάζει περισσότερα στον εαυτό της.

Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει και κόντρα στην Παρτιζάν και κόντρα στην Εφές, ότι μπορεί, αλλά στη παρούσα φάση το ζήτημα είναι τα αποτελέσματα. Η διαφορά των δύο παιχνιδιών ήταν στην εικόνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News