Ολυμπιακός: Όταν κάνεις του κεφαλιού σου, είσαι άξιος της μοίρας σου!

EUROKINISSI

Το μυαλό «εξαφανίστηκε» στο δεύτερο ημίχρονο, το «καυτό» δίδυμο (Πίτερς-Κάναν) ήταν εκτός, το τρίποντο έγινε ξανά εμμονή και οι «ερυθρόλευκοι» κατόρθωσαν να χάσουν. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Θέλει πολύ κόπο και ιδρώτα για να χάσεις αυτό το ματς. Ε… το κατάφερε και αυτό ο Ολυμπιακός. Ο,τι «έχτιζε» με τόσο κόπο στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, το «γκρέμισε» μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Είναι αυτό που αναφέρουμε «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» και οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως δεν είχαν άλλη ενέργεια στο… ρεζερβουάρ τους όταν η Βίρτους αποφάσισε να αφήσει έξω για μεγάλο διάστημα τους Σενγκέλια-Μπελινέλι. Στην συνέχεια, όπως συνέβη και στο ματς με την Βαλένθια, ξανά το τρίποντο τους έγινε… εμμονή (ειδικά στο φινάλε ο Λαρεντζάκης εντελώς λανθασμένα επιχείρησε τρίποντο αντί να πασάρει ή να κυνηγήσει λέι απ).

Θέλετε να το κάνουμε πιο λιανά; Οι δύο «μπόμπερ» του Ολυμπιακού, ο Κάναν και ο Πίτερς είχαν συνολικά 13 πόντους. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 6 πόντους με 2/9 σουτ ενώ ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είχε 7 πόντους με 3/9 σουτ. Όταν οι δύο πιο «καυτοί» σου σκόρερ έχουν συνολικά 5/18 σουτ, τότε σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι θα πρέπει να έχεις και τύχη για να μπορέσεις να χαμογελάσεις. Διότι οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ξανά πολλά ανοιχτά σουτ (με εξαίρεση μερικά του μοιραίου Λαρεντζάκη) και τα περίμεναν όλα από τους δύο σέντερ τους. Φαλ και Μιλουτίνοφ είχαν 12 και 10 (με 10 ριμπάουντ) αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα το… χάος.

Όταν οι δύο πιο «καυτοί» σου σκόρερ έχουν συνολικά 5/18 σουτ, τότε σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι θα πρέπει να έχεις και τύχη για να μπορέσεις να χαμογελάσεις.

Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός «πέταξε» στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο στο οποίο έβγαλε πείσμα και αντίδραση ενώ ήταν κυρίαρχος στα ριμπάουντ. Ταυτόχρονα είχε κρατήσει και τον Σενγκέλια άποντο και μία από τις κορυφαίες επιθέσεις της διοργάνωσης στα 5/25 δίποντα. Όμως το ματς δεν τελειώνει στα 20’ ή στα 30’. Σε καμία περίπτωση. Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να «ξεμπλοκάρουν» και επιθετικά και να διαβάζουν πιο σωστά όσα τους δίνει η άμυνα ή όσα θέλει να τους προσφέρει ως… παγίδα. Η ήττα τον κρατάει ακόμα πίσω. Ο μαραθώνιος είναι μεγάλος, αλλά το βασικό είναι η εικόνα η οποία είχε αρνητικά μηνύματα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News