Παναθηναϊκός Aktor: Με τσαμπουκά και «τρέλα» από την Αργεντινή!

Οι «πράσινοι» ήταν refuse to lose και είχαν στο μυαλό τους ένα πράγμα. «Αυτά τα ματς δεν τα παίζεις, τα κερδίζεις» και αυτό έκαναν έχοντας έναν Βιλντόσα που έκανε το παιχνίδι της ζωής του με την πράσινη φανέλα. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ναι, δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του, αλλά υπήρξαν ματς που έπαιξε καταπληκτικά και για μερικές λάθος αποφάσεις στα… σημεία τα έχασε (πιο πρόσφατο παράδειγμα το ματς με την Μπασκόνια). Η ουσία είναι η εξής. Αυτά τα ματς δεν τα παίζεις, αλλά τα κερδίζεις.

Είχα αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο πως έφτασε η ώρα να πέσει αυτό το… οχυρό. Αυτή η «κατάρα» της Ισπανίας. Στο τσακ δεν τα κατάφερε στην Μπασκόνια, αλλά στο τσακ τα κατάφερε στην Βαλένθια. Διότι δεν τα παράτησε. Διότι στην τελευταία περίοδο έβγαλε… τσαμπουκά, έβγαλε πείσμα και «μπλόκαρε» την ομάδα του μόνιμα… γκρινιάρη Μουμπρού (με την συμπεριφορά του θα έπρεπε να είχε αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές πριν την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου).

Οι «πράσινοι» δεν είχαν τον «εγκέφαλό» τους, ο Ναν ήταν έξω από τα… νερά του, ο Λεσόρ δεν ήταν ο γνωστός Λεσόρ που ξέρουμε (έστω και αν στο τέλος είχε την ψυχραιμία κατά το 50% και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του) και όμως οι «πράσινοι» ήταν refuse to lose. Δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να επιστρέψουν από την Ισπανία με το 0/2, αλλά είχαν ανάγκη από λίγη… τρέλα. Μόνο με μπασκετική «τρέλα» θα μπορούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω, να αποδράσουν και αυτή την είχε ένας τύπος που φέτος δεν έχει φτάσει στο σημείο που θέλει. Αναφέρομαι στον Λούκα Βιλντόσα. Ναι, κυρίες και κύριοι, ο Αργεντινός γκαρντ πραγματοποίησε – μακράν της δεύτερης – την καλύτερη εμφάνισή του με την φανέλα του Παναθηναϊκού Aktor.

Από τη στιγμή που ούτε ο Ναν μπόρεσε να έχει διάρκεια, αλλά ούτε και ο Γκριγκόνις έπιασε τα υψηλά του στάνταρ, ο Αργεντινός γκαρντ χόρεψε… ταγκό τους Ισπανούς με τον δικό του τρόπο και με ένα «μεγάλο» τρίποντο που έφερε το ματς στα ίσα (80-80) προτού ο Λεσόρ διαμορφώσει το τελικό 82-81.

Το έχω αναφέρει και άλλες φορές. Ο Παναθηναϊκός Αktor έχει ανάγκη τον Αργεντινό γκαρντ που έχει φυσικά πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο για να δώσει λύσεις σε κλειστά ματς. Είτε με το κάθετο παιχνίδι του είτε με τα τρίποντά του. Ο ίδιος νιώθει καλά και έχει μεγάλη σημασία αυτή η εμφάνισή του να αποτελέσει την αρχή ώστε να πάρει τα πάνω του και να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του. Ο «καυτός» Βιλντόσα θα ανεβάσει και άλλο το ποιοτικό επίπεδο της ομάδας στην περιφέρεια.

Ο Παναθηναϊκός Αktor έχει ανάγκη τον Αργεντινό γκαρντ που έχει φυσικά πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο για να δώσει λύσεις σε κλειστά ματς. Είτε με το κάθετο παιχνίδι του είτε με τα τρίποντά του. Ο ίδιος νιώθει καλά και έχει μεγάλη σημασία αυτή η εμφάνισή του να αποτελέσει την αρχή ώστε να πάρει τα πάνω του και να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News