Ολυμπιακός: Εχασε στις λεπτομέρειες, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία!

EUROKINISSI

Οι «ερυθρόλευκοι» άργησαν για 30’ να επιστρέψουν στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις και όταν το έπραξαν, «γκρέμισαν» ό,τι «έχτιζαν» με κόπο στην άμυνα γιατί απλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό στις κομβικές τους αποφάσεις. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Για να μπορέσεις να έχεις ελπίδες να αποδράσεις από την Βαρκελώνη, θα πρέπει να έχεις το μαχαίρι στα… δόντια, να έχεις επιστρέψει στις εργοστασιακές σου ρυθμίσεις (δηλαδή την άμυνα). Ο Ολυμπιακός δεν το κατάφερε στα πρώτα 30’ και έδωσε την ευκαιρία στους Καταλανούς να βρουν ρυθμό και η στατιστική που πολλές φορές λέει την αλήθεια είχε καταγράψει το εξής. Όταν η Μπαρτσελόνα σκοράρει από 80 πόντους και άνω συνήθως κερδίζει. Στις ήττες της έχει χαμηλό βαρομετρικό (70-75 πόντους περίπου). Δεν υπήρχε σωστή άμυνα στα πρώτα 30’ ή αν προτιμάτε δεν υπήρχε καλή επικοινωνία.

Όταν η Μπαρτσελόνα σκοράρει από 80 πόντους και άνω συνήθως κερδίζει. Στις ήττες της έχει χαμηλό βαρομετρικό (70-75 πόντους περίπου). Δεν υπήρχε σωστή άμυνα στα πρώτα 30’ ή αν προτιμάτε δεν υπήρχε καλή επικοινωνία.

Και όμως επειδή κανένας αγώνας μπάσκετ δεν τελειώνει σε 30’, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις στην τελευταία περίοδο. Εκεί όπου μπήκε με ενέργεια στην άμυνα, με βοήθειες και με μπροστάρη τον Πίτερς και σημαντικό παράγοντα τον Γκος (έκανε μια «μεστή» εμφάνιση και έδειξε πως έχει επιστρέψει για τα καλά). Οι «ερυθρόλευκοι» άγχωσαν τους γηπεδούχους που τα είχαν… χάσει, αλλά ό,τι «έχτιζαν» με κόπο στην άμυνα, το «γκρέμιζαν» στην επίθεση. Οι κακές αποφάσεις που πήραν στην τελική ευθεία (είτε το τρίποντο του Πίτερς είτε το τρίποντο του Κάναν που δεν έβαλε ένα «μεγάλο» σουτ αυτή τη φορά) μετά το -3 (81-78 στο 39’) τους «εμπόδισαν» να κάνουν την ολική ανατροπή. Το θέμα είναι ότι σπατάλησαν αρκετή ενέργεια για να καλύψουν τα πολλά κακώς κείμενα των 30’ και έτσι ξέμειναν από δυνάμεις. Ταυτόχρονα έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για να παραμείνουν στο… κόλπο και της τετράδας, αλλά κυρίως να κάνουν ένα μεγάλο «διπλό».

Η Ευρωλίγκα είναι αμέιλικτη και χρειάζεται διαχείριση των συναισθημάτων είτε μετά από νίκη είτε μετά από ήττα. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει ήδη να σκέφτονται το ματς με την Μπασκόνια ώστε να μην χάσουν άλλο το έδαφος ή ακόμα πιο σημαντικό. Να σκέφτονται τι δεν έκαναν σωστά για 30’ ώστε να μην το επαναλάβουν απέναντι σε ένα σύνολο που όταν «τρέχει» δεν σταματάει στην Βιτόρια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News