Παναθηναϊκός Aktor: Αυτή η αρμάδα, δεν παίζει τα ματς, τα κερδίζει!

PHOTO V. STOLIS

Ο άνθρωπος με τις υψωμένες γροθιές έχει μετατρέψει ένα σύνολο σε μια καλοδουλεμένη μηχανή που έχει τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν είναι. Εχει τον τρόπο και μπορεί να φωνάξει πως είναι στο χέρι της να πάει στο Βερολίνο. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης; Είναι! Αναγκάζει τους αντιπάλους της να τα… χάνουν και να «μπλοκάρονται» μέσα από την άμυνά της και το αστείρευτο ταλέντο της στην επίθεση; Ναι! Εχει τον κορυφαίο αμυντικό της Ευρωλίγκας; Τον έχει (Τζέριαν Γκραντ). Εχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει ακόμα και σε κλειστά ματς; Τον έχει! Μπορεί να έχει στο μυαλό της το Βερολίνο, αλλά και το 7ο αστέρι; Φυσικά και μπορεί! Όχι οι παραπάνω απαντήσεις-διαπιστώσεις δεν είναι της στιγμής, αλλά είναι αποτέλεσμα αυτής της τρελής πορείας που διαγράφουν οι «πράσινοι». Με 8 νίκες στα 9 τελευταία παιχνίδια στην διοργάνωση.

Κυρίες και κύριοι ο Παναθηναϊκός Αktor όχι μόνο έχει επιστρέψει για τα καλά, αλλά είναι στο χέρι του (κατά τη γνώμη μου) να πάει στο φάιναλ φορ. Ναι είναι στο χέρι του διότι έχει μάθει για τα καλά τι πρέπει να κάνει. Διότι έχει καταφέρει να «δέσει» σε ένα σύνολο πολλούς σπουδαίους παίκτες με τρομερό ταλέντο που κοιτάζουν το «εμείς». Διότι έχει έναν προπονητή που έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του τα προηγούμενα χρόνια και ήταν θέμα χρόνου να τα αφήσει και στο ΟΑΚΑ. Έναν μετρ της ψυχολογίας. Έναν άνθρωπο που ξέρει καλά πως θα μετατρέψει τον Γκραντ σε «terminator», έναν άνθρωπο που ξέρει πως θα μετατρέψει τον σούπερ επιθετικά Ναν, σε ένα αμυντικό «όπλο» κάνοντας chase down τάπες. Έναν άνθρωπο που ξέρει πως να κρατήσει ψηλά το κίνητρο, τη σπίθα, τη δίψα ακόμα και αν η προετοιμασία πριν από ένα παιχνίδι (στη προκειμένη με την Παρτιζάν) δεν ήταν η καλύτερη είτε λόγω κούρασης είτε λόγω απουσιών. Τον Εργκίν Αταμάν.

Κυρίες και κύριοι ο Παναθηναϊκός Αktor όχι μόνο έχει επιστρέψει για τα καλά, αλλά είναι στο χέρι του (κατά τη γνώμη μου) να πάει στο φάιναλ φορ. Ναι είναι στο χέρι του διότι έχει μάθει για τα καλά τι πρέπει να κάνει.

Ο άνθρωπος με τις υψωμένες γροθιές έχει μετατρέψει τον Παναθηναϊκό Aktor σε μια καλοδουλεμένη μηχανή που έχει μπει στον… αυτόματο και σκορπάει φόβο και τρόμο. Διότι ας βρεθεί μια ομάδα που θα ήθελε τους «πράσινους» στα πλέι οφ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει. Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανησυχεί, να φοβάται μόνο από τον κακό του εαυτό. Ξέρετε γιατί θεωρώ πως έχει μάθει όχι να παίζει τα ματς, αλλά να τα κερδίζει; Πολύ απλά γιατί σε ένα ματς-θρίλερ που ήθελε λίγο να… στραβώσει και με το σκορ στο 58-58 στο 30’, μπήκε μέσα στην τελευταία περίοδο και «έπνιξε» την Παρτιζάν. Ξέρετε με πόσους παίκτες; Σύνολο 8. Αυτή είναι η άμυνα που μετέτρεψε σε πάρτι τα ματς με Εφές και Μονακό (ναι την γαλλική ομάδα που «σκόρπισε» την Ρεάλ, αυτή αναφέρω). Αυτή είναι η άμυνα που έκανε απλά τα πράγματα με τους Σέρβους που έχασαν το μυαλό τους.

Τα hustle plays ήταν για σεμινάριο, όπως και η απάντηση με το ίδιο… νόμισμα στους Σέρβους (με πικ εν ρολ). Ομοίως και η «ηγετική» φυσιογνωμία του Σλούκα για τον οποίο ο Εργκίν Αταμάν είπε χαρακτηριστικά πως «στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους πόντους που πέτυχε και τις ασίστ που έδωσε δημιούργησε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η οποία μας βοήθησε να φτάσουμε σε μια σημαντική νίκη». Οι «πράσινοι» απολαμβάνουν την μοναξιά της 4ης θέσης και γλυκοκοιτάζουν πιο ψηλά. Το βέβαιο είναι πως αυτή η φετινή έκδοση δεν έχει ταβάνι. Επόμενο στοίχημα είναι το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Με την ίδια συνταγή, αλλά κυρίως με την ίδια νοοτροπία θα έχει το πάνω χέρι, αλλά τίποτα δεν θα είναι εύκολο, αν δεν το κάνει η ίδια η ομάδα να γίνει.

Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανησυχεί, να φοβάται μόνο από τον κακό του εαυτό. Ξέρετε γιατί θεωρώ πως έχει μάθει όχι να παίζει τα ματς, αλλά να τα κερδίζει; Πολύ απλά γιατί σε ένα ματς-θρίλερ που ήθελε λίγο να… στραβώσει και με το σκορ στο 58-58 στο 30’, μπήκε μέσα στην τελευταία περίοδο και «έπνιξε» την Παρτιζάν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News