Παναθηναϊκός Aktor: Όταν μιλάει ο Κέντρικ Ναν, να τον ακούτε!

PHOTO V. STOLIS

Ο Αμερικανός γκαρντ τα είχε πει πριν το ματς και δεν στάθηκε στα λόγια. Το έπραξε και οι «πράσινοι» έφτασαν στην 6η σερί τους εντός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα. Ο Ελληνας… Γκραντ που ονομάζεται Καλαϊτζάκης, ο Χουάντσο που οδήγησε στην ανατροπή και ο Λεσόρ που δεν μασάει. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Μια ημέρα πριν το παιχνίδι με την Φενέρ, ο Κέντρικ Ναν είχε ρωτηθεί από Τουρκάλα δημοσιογράφο για την αναμέτρηση με την ομάδα του Σάρας και ήταν ξεκάθαρος, απλός και λιτός. «Ερχονται για να χάσουν. Αυτό έχω να πω». Το είπε και το έκανε»! Αυτή είναι η αλήθεια.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν άστοχος (βέβαια του έγιναν και αρκετά φάουλ που δεν του δόθηκαν) στο πρώτο ημίχρονο. Είχε μόλις 4 πόντους με 2/9 σουτ. Επέστρεψε στο παρκέ με πιο καθαρό μυαλό. Πιο ήρεμος (όσο του το επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι της Φενέρ) και πιο συγκεντρωμένος. Χρειάστηκε 1-2 εύστοχα σουτ στις αρχές της 3ης περιόδου και αυτό ήταν. Πάτησε το… γκάζι και έδειξε ξεκάθαρα την αστείρευτη κλάση του. Με την βοήθεια των συμπαικτών του που άνοιξαν διαδρόμους. Τον απομόνωσαν ώστε και χόρεψε στο… ταψί τους Τούρκους.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν λοιπόν όλα τα… λεφτά. Ηταν ο τύπος που έκανε τα πάντα στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο και φυσικά αποθεώθηκε από τον κόσμο. Όμως τίποτα δεν θα γινόταν, αν οι «πράσινοι» δεν έβγαζαν αστείρευτη ενέργεια στην άμυνα και φυσικά χρωστούν πολλά σε δύο παίκτες που έκαναν τρομερή δουλειά. Στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη που μπήκε μέσα και άναψε τη… σπίθα («έσβησε» τον Καλάθη και τον Γουίλμπεκιν) και στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ έκανε την πιο μεστή του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα. Παρατηρήσατε κάτι; Ο Χούαντσο Ερνανγκόμεθ πάτησε παρκέ στο 8’ του αγώνα (πήρε τη θέση του Μήτογλου) και αγωνίστηκε σερί τα επόμενα δύο δεκάλεπτα (στο 2ο και στο 3ο).

Ο Ερνανγκόμεθ ύψωσε τείχος στην άμυνα. Περιόρισε το ποστ παιχνίδι των Τούρκων ή για να είμαι πιο ακριβής, το «έσβησε», έκλεισε τους διαδρόμους, ήταν εξαιρετικός στα box out και φυσικά συνέβαλε στην ανατροπή που ήρθε μέσω της άμυνας. Θεωρώ και πιστεύω πως αυτή η εμφάνιση (χειροκροτήθηκε και από τον κόσμο) θα τον βοηθήσει ώστε να προβάλλει και τις επιθετικές του αρετές. Διότι έχει αστείρευτη ποιότητα και όταν είναι σε καλό… φεγγάρι, ανεβάζει το επίπεδο της ομάδας στην άμυνα.

Όμως τίποτα δεν θα γινόταν, αν οι «πράσινοι» δεν έβγαζαν αστείρευτη ενέργεια στην άμυνα και φυσικά χρωστούν πολλά σε δύο παίκτες που έκαναν τρομερή δουλειά. Στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη που μπήκε μέσα και άναψε τη… σπίθα («έσβησε» τον Καλάθη και τον Γουίλμπεκιν) και στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Φυσικά δεν γίνεται να μην αναφερθώ και στον Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ ήταν παντού. Εβγαλε ενέργεια, τα έβαλε με όλους και στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε ζωντανή την… φλόγα του Παναθηναϊκού Aktor. Σκεφτείτε, ο Λεσόρ ήταν εκτός για μερικές μέρες λόγω ίωσης, αλλά δεν μασάει. Είναι εκεί πάντα για την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε με τον σωστό τρόπο. Εφτασε στην 6η σερί του νίκη στο ΟΑΚΑ και μετά και το… δωράκι της Μονακό, βρίσκεται στην 3η θέση με την Βίρτους. Φυσικά η Ευρωλίγκα έχει αρκετό δρόμο, αλλά το βέβαιο είναι το εξής. Οι «πράσινοι» πάνε στην διακοπή με σούπερ πρόσημο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News