Κύπελλο Ελλάδας: Το… καμπανάκι του Παναθηναϊκού Αktor και ο «σφυγμός» της ΑΕΚ!

EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» μπορούν να κρατήσουν μόνο την πρόκριση, αλλά όχι και την χαλάρωση από το +16. Περιμένουν περισσότερα από την second unit τους ενώ η «Ενωση» μπορεί να «πατήσει» πάνω σε αυτή την εικόνα για να πάρει πίσω την χαμένη της αυτοπεποίθηση. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Η ωμή, ρεαλιστική πραγματικότητα αναφέρει πως οι «πράσινοι» έκαναν το καθήκον τους, δηλαδή «τσέκαραν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του φάιναλ8 του κυπέλλου Ελλάδας (αυτή ήταν η ουσία) ενώ οι «κιτρινόμαυροι» επιστρέφουν πρόωρα στο σπίτι τους. Κάτι που πάνω – κάτω συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες. Στα δικά μου μάτια ήταν ένα παιχνίδι με δύο κερδισμένους (κλισέ μεν, αλλά έτσι είναι). Οι «πράσινοι» χαμογέλασαν, αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν να έχουν… σφυγμό. Ομολογώ πως πριν το ματς θεωρούσα πως ο Παναθηναϊκός Aktor θα κέρδιζε άνετα και ο Εργκίν Αταμάν θα είχε την ευκαιρία να κάνει και το ανάλογο ροτέισον. Σε συνδυασμό με τα όσα παρουσίασε η «Ενωση» στο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά και με την κακή εικόνα της μέσα στο 2024 (μετράει 9 ήττες σε 10 ματς).

Αμ… δε! Ο κορυφαίος του αγώνα, Ντίνος Μήτογλου το είχε πει ξεκάθαρα πριν τον αγώνα. «Δεν θα έχει καμία σχέση με το ματς του πρωταθλήματος. Θα είναι διαφορετική κατάσταση» και έτσι αποδείχθηκε. Παρακολουθώντας τον Εργκίν Αταμάν στον πάγκο να σκέφτεται και να επεξεργάζεται τα δεδομένα, μη ικανοποιημένος, είμαι βέβαιο πως θα τους αναλύσει πρωτίστως τα πολλά… κακώς κείμενα. Κυρίως στην second unit. Οι «πράσινοι» πήραν μια διαφορά 16 πόντων και την έχασαν στο άψε-σβήσε και είναι κάτι που φυσικά δεν άρεσε στον Τούρκο κόουτς. Όπως και το γεγονός πως οι 74 από τους 79 πόντους του Παναθηναϊκού Aktor ήρθαν από τους starters. Ναι αυτή είναι η αλήθεια. Ο πάγκος δεν έδωσε τίποτα και αυτό φάνηκε από το γεγονός πως ενώ ο Μήτογλου φορτώθηκε με 4 φάουλ, ο Εργκίν Αταμάν τον έριξε ξανά πρόωρα στο παρκέ.

Ο Ντίνος Μήτογλου είπε κάτι πολύ σημαντικό μετά το τέλος του ματς που πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την συνέχεια. «Είναι ένα δίδαγμα για εμάς, δεν πρέπει να χαλαρώνεις σε τέτοια νοκ άουτ παιχνίδια και ήταν ένα μάθημα». Ετσι είναι τα πράγματα ούτως ώστε οι «πράσινοι» να φτάσουν στον τελικό τους (πρώτο) στόχο και να κατακτήσουν το κύπελλο Ελλάδας που θα αποτελέσει μια σημαντική ώθηση για την συνέχεια.

Ο Ντίνος Μήτογλου είπε κάτι πολύ σημαντικό μετά το τέλος του ματς που πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την συνέχεια. «Είναι ένα δίδαγμα για εμάς, δεν πρέπει να χαλαρώνεις σε τέτοια νοκ άουτ παιχνίδια και ήταν ένα μάθημα».

Από την άλλη η «Ενωση» έδειξε να έχει… ζωή. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι οι παίκτες βοήθησαν στην άμυνα. Από τον Καράμπελα μέχρι τον ΜακΡέι. Ηταν μια εμφάνιση που έδειξε ότι κάτι πάει να γίνει. Πιο ορθολογικά. Με ένα ακόμα πιο ευχάριστο νέο. Την δυναμική επανεμφάνιση του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Η απουσία του για 2 μήνες, άλλαξε τελείως τις ισορροπίες. Ο Λιθουανός πάουερ φόργουορντ έδωσε παιχνίδι στο καλάθι, έδωσε την απαραίτητη σκληράδα, βοήθησε στα ριμπάουντ. Κατέθεσε την εμπειρία του. Μπορεί αυτό το ματς, αυτή η εικόνα να βοηθήσει την «Ενωση» να πάρει πίσω την χαμένη της αυτοπεποίθηση.

Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι οι παίκτες βοήθησαν στην άμυνα. Από τον Καράμπελα μέχρι τον ΜακΡέι. Ηταν μια εμφάνιση που έδειξε ότι κάτι πάει να γίνει. Πιο ορθολογικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News