Παναθηναϊκός Aktor: Το μάθημα του ΟΑΚΑ έγινε σκληράδα και τώρα… κούπα!

EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» είχαν στο μυαλό τους την ήττα από τους «κίτρινους», είχαν στο μυαλό τους πως θα βγάλουν ενέργεια απέναντι στην αντίστοιχη του Αρη και πήραν αυτό που ήθελαν. Η μισή δουλειά έγινε, αλλά μόνο η άμυνα μπορεί να φέρει εις πέρας την πρώτη αποστολή τους. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ναι, ο Παναθηναϊκός δεν είχε την σούπερ εικόνα που είχε συνηθίσει. Ναι, ο Εργκίν Αταμάν ανέφερε πως… «δεν είμαι ευχαριστημένος μιας και έχουμε 13 ασίστ και 12 λάθη. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για το επίπεδο μας». Συμφωνώ μαζί του πέρα για πέρα διότι θέλει κάθε φορά να βλέπει μια καλύτερη έκδοση της ομάδας του. Των παλικαριών του. Όμως σε αυτό το φάιναλ8, η ουσία είναι η σκληράδα, ο τρόπος που θα έρθει η νίκη ακόμα και αν η εικόνα δεν είναι ελκυστική στο μάτι (προφανώς και ο Αρης με τον τρόπο που παίζει δεν βοηθάει και ιδιαίτερα, αλλά έτσι έμαθε). Οι «πράσινοι» δεν ζορίστηκαν ιδιαίτερα παρά την σκληρή άμυνα (πολλές φορές αντιαθλητική) των «κίτρινων». Δεν ζορίστηκαν διότι έμαθαν μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ.

Η προσωπική άμυνα των «πράσινων», του Ναν, του Γκραντ, του Μήτογλου, του Καλαϊτζάκη και των άλλων παιδιών ήταν αυτή που έπρεπε και δεν έδωσε δικαιώματα. Θα έλεγα ότι σε κανένα σημείο του ματς οι «πράσινοι» δεν αγχώθηκαν διότι υπερτερούν ποιοτικά και ήξεραν πως μέσα από την ενέργεια στην άμυνά τους θα έβρισκαν τον τρόπο να βρουν λύσεις στην επίθεση, όπως και έγινε. Μετά από την αποβολή του Λεσόρ (με δύο τεχνικές) και τα γρήγορα φάουλ του Αντετοκούνμπο, ο κόουτς Αταμάν έριξε στο παρκέ και τον Μπαλτσερόφσκι και ομολογώ ότι μου άρεσε η εικόνα του Πολωνού σέντερ. Με τα καλά του και τα αρνητικά του. Είχε φιλότιμο και βοήθησε με την άμυνα και τα ριμπάουντ του. Αν ο Βιλντόσα δεν είναι 100% έτοιμος (με το γόνατο), η λογική αναφέρει πως οι «πράσινοι» δεν θα ρισκάρουν και ο «Μπάλτσε» θα είναι στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μετά από την αποβολή του Λεσόρ (με δύο τεχνικές) και τα γρήγορα φάουλ του Αντετοκούνμπο, ο κόουτς Αταμάν έριξε στο παρκέ και τον Μπαλτσερόφσκι και ομολογώ ότι μου άρεσε η εικόνα του Πολωνού σέντερ. Με τα καλά του και τα αρνητικά του. Είχε φιλότιμο και βοήθησε με την άμυνα και τα ριμπάουντ του

Η επίθεση κόβει εισιτήρια και οι άμυνα κόβει τον… αέρα των αντιπάλων και προσφέρει κούπες. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι «πράσινοι» μπορούν να αξιοποιήσουν το δυνατό αμυντικό τεστ με τον Αρη ώστε να είναι πανέτοιμοι (πνευματικά) για τον τελικό με τους «ερυθρόλευκους». Το τι συνέβη στα δύο τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στα οποία οι «πράσινοι» νίκησαν, δεν μου λέει κάτι. Εχω ήδη πατήσει… διαγραφή, διότι ένας τελικός είναι πάντα ιδιαίτερων συνθηκών. Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να μπει με το μαχαίρι στα… δόντια. Να δει το ματς σαν να είναι τελικός…. Ευρωλίγκας ή τελικός πρωταθλήματος. Διότι πάντα η πρώτη κούπα της σεζόν δίνει ένα καλό ψυχολογικό μπουστάρισμα. Ειδικά από τη στιγμή που αντίπαλος θα είναι ο Ολυμπιακός.

Το τι συνέβη στα δύο τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στα οποία οι «πράσινοι» νίκησαν, δεν μου λέει κάτι. Εχω ήδη πατήσει… διαγραφή, διότι ένας τελικός είναι πάντα ιδιαίτερων συνθηκών. Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να μπει με το μαχαίρι στα… δόντια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News