Παναθηναϊκός Aktor: Ο «στρατηγός» Σλούκας και τα… σκυλιά του πολέμου φώναξαν «φάιναλ φορ!»

EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν έναν θρίαμβο – statement και έκαναν… κρότο σε όλη τη Ευρώπη. Μια απόδραση που την είχαν ανάγκη και με μια εμφάνιση, βγαλμένη από τις ένδοξες και αστεράτες εποχές τους. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Οταν ρίχνεις σχεδόν 100άρα στην Ρεάλ μέσα στο αήττητο σπίτι της, όταν καταφέρνεις να απαντήσεις τη στιγμή που σε πιέζει και βρίσκει τις λύσεις της για να κυριαρχήσει, όταν έχεις την απαιτούμενη ψυχραιμία να την «χτυπήσεις» με το δικό της… όπλο (το τρανζίσιον), όταν κάνεις καρφώματα… πόστερ στον Ταβαρές και στον Πουαριέ, όταν έχεις έναν τύπο στο παρκέ που ίσως είναι ο μοναδικός που δεν φοβάται να τα βάλει με τον θηριώδη σέντερ των Μαδριλένων (Ναν), τότε πραγματικά έχεις καρύδια! Εχεις καρδιά, έχεις ψυχή, ξέρεις που παίζεις και ξέρεις καλά ότι όφειλες να επιστρέψεις μετά την απώλεια του κυπέλλου.

Ειλικρινά δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα μια τόσο «θορυβώδη» εκτός έδρας εμφάνιση που συνοδεύτηκε με θρίαμβο από τον Παναθηναϊκό (βάζω στο ζύγι και τον αντίπαλο). Ομολογώ πως σε κανένα σημείο του αγώνα δεν πίστεψα ότι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα έχανε το ματς. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να απομείνουμε τα εύσημα και στον Τούρκο κόουτς που έδεσε… κόμπο τον Ματέο και είτε με ψηλά σχήματα είτε με κοντά κατάφερε να βρει λύσεις στο μέγεθος των παικτών της Ρεάλ.

Ειλικρινά δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα μια τόσο «θορυβώδη» εκτός έδρας εμφάνιση που συνοδεύτηκε με θρίαμβο από τον Παναθηναϊκό (βάζω στο ζύγι και τον αντίπαλο).

Ο Εργκίν Αταμάν ανέφερε κάτι πολύ σημαντικό μετά το τέλος του ματς. «Ηταν φανταστική η εμφάνιση του Κώστα Σλούκα, μετά από μία περίοδο που ήταν τραυματίας. Επέστρεψε και παίζουμε το δικό του μπάσκετ, με τον τρόπο που ελέγχει το παιχνίδι, που σκοράρει, που μοιράζει ασίστ. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Ελληνας γκαρντ είναι πλέον μια χαρά και φάνηκε και στον τρόπο παιχνιδιού. Από τη στιγμή που πάτησε παρκέ, έβαλε σε τάξη το παιχνίδι της ομάδας και γύρισε η μπάλα υποδειγματικά. Οι συνεργασίες που έβγαλαν οι «πράσινοι» ήταν πραγματικά εντυπωσιακές και υπήρχαν στιγμές που οι Μαδριλένοι ήταν σαστισμένοι και φυσικά χωρίς καθαρό μυαλό για να τους βάλουν… φρένο.

Ο Ματίας Λεσόρ έκανε – μακράν της δεύτερης – την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του με την πράσινη φανέλα. Η ενέργεια και το πείσμα που έβγαλε μου θύμισε πραγματικά Μάικ Μπατίστ σε πολλά σημεία. Ο Γάλλος σέντερ έχασε το μέτρημα στα… καρφώματα που έκανε στο παιχνίδι σε συνδυασμό με την επική του άμυνα. Ακόμα και όταν φάνηκε ότι είχε ξεμείνει από δυνάμεις επέστρεψε. Απέδειξε εμφατικά γιατί οι «πράσινοι» έκαναν τα πάντα για να τον φέρουν στο ΟΑΚΑ.

Ο Εργκίν Αταμάν ανέφερε κάτι πολύ σημαντικό μετά το τέλος του ματς. «Ηταν φανταστική η εμφάνιση του Κώστα Σλούκα, μετά από μία περίοδο που ήταν τραυματίας. Επέστρεψε και παίζουμε το δικό του μπάσκετ, με τον τρόπο που ελέγχει το παιχνίδι, που σκοράρει, που μοιράζει ασίστ. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Ελληνας γκαρντ είναι πλέον μια χαρά και φάνηκε και στον τρόπο παιχνιδιού.

Κεφάλαιο Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός παρουσίασε την πιο ομαδική του έκδοση τη φετινή χρονιά. Είναι γνωστό πως έχει ένα αστείρευτο ρεπερτόριο στην επίθεση και το πώς μπορεί να κάνει άνω – κάτω ακόμα και τις καλύτερες άμυνες. Η μπασκετική του εξυπνάδα στο ματς ήταν το κάτι άλλο. Ο τρόπος που έπαιξε το πικ εν ρολ με τον Λεσόρ ή ο τρόπος που άνοιγε τους διαδρόμους για τους συμπαίκτες του ήταν αξιοθαύμαστος.

Ειλικρινά ουδείς υστέρησε από αυτό το ματς-δήλωση. Ουδείς. Ο Παναθηναϊκός Aktor βρίσκεται δικαίως στην 3η θέση της βαθμολογίας, αλλά είχε ανάγκη από μια «μεγάλη» από μια «θορυβώδη» απόδραση για να στείλει ηχηρό μήνυμα πρώτα στον εαυτό του και έπειτα στους αντιπάλους του πως όταν λέει πως είναι εδώ με στόχο να πάει φάιναλ φορ και να κατακτήσει την κούπα το εννοεί. Με πρώτο και καλύτερο, τον Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News