Παναθηναϊκός Aktor: Οσο ο Σλούκας ορίζει την μοίρα του θα πηγαίνει ψηλότερα!

eurokinissi

Οι «πράσινοι» έκαναν το 3/3 στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό και απέδειξαν πρώτα στον εαυτό τους πως έχουν όλα τα εχέγγυα για την επιστροφή στην κορυφή. Διότι έχουν τον ηγέτη τους. Το Α και το Ω τους. Το ντέρμπι απέδειξε πως και ο Ερνανγκόμεθ είναι πλέον εδώ! Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Αδιάφορο ματς; Κάνετε λάθος! Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάθεση, όρεξη για να παίξει… χαλαρά. Σε καμία περίπτωση. Το απέδειξε. Ομοίως και ο Ολυμπιακός που το πάλεψε. Το θέμα είναι απλό. Οσο ο Κώστας Σλούκας είναι καλά, τόσο οι «πράσινοι» θα συνεχίζουν να ορίζουν την μοίρα τους. Ο Ελληνας γκαρντ δεν είχε όρεξη για να χάσει από τον Ολυμπιακό ή για να γίνω σαφής δεν είχε όρεξη να χαθεί αυτό το ματς. Πρωτίστως για το 3/3 κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και έπειτα για το γεγονός πως πάντα μια νίκη επί του Ολυμπιακού προσφέρει μια ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια.

Ξέρετε κάτι; Οσο ο Σλούκας είναι σε σούπερ κατάσταση, άλλο τόσο υπάρχει η ασφάλεια ότι στο τέλος κάτι θα… σκαρφιστεί κάτι θα σκεφτεί. Είτε για να δημιουργήσει για τον εαυτό του είτε για να «ξεκλειδώσει» την ομολογουμένως σκληράδα του Ολυμπιακού. Το σκέφτηκε, το έπραξε, έβαλε το «μεγάλο» τρίποντο και «καθάρισε» την ιστορία. Προσοχή. Όχι για τον εαυτό του, αλλά για την ομάδα. Ξεκάθαρα. Διότι είναι το Α και το Ω του Παναθηναϊκού. Ο Κώστας Σλούκας ξέρει πως ομορφαίνει την ζωή των συμπαικτών του και θέλει να εξαργυρώσει κάπως την λατρεία που του έχουν οι φίλοι της ομάδας.

Θα σταθώ σε ένα άλλο πρόσωπο. Τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ είναι σε καλή κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός τον αξιοποιεί πλέον καλύτερα. Ο Χουάντσο νιώθει καλύτερα και μάλιστα δίνει λύσεις και με τα «κόψιματά» του. Ξέρετε κάτι άλλο; Χωρίς τον Κώστα Αντετοκούνμπο και απενεργοποιημένο τον Μπαλτσερόφσκι, ο Λεσόρ αγωνίστηκε μόλις 15 λεπτά και αυτό σημαίνει πολλά για τη νίκη του Παναθηναϊκού. Δηλαδή δεν «έλιωσε» τον Γάλλο σέντερ και κόντρα στους Φαλ-Ράιτ είχε τις λύσεις είτε με τον Ερνανγκόμεθ είτε με τον Μήτογλου. Θεωρώ λοιπόν ότι ο Ισπανός έχει μπει στον σωστό δρόμο και αυτό που χρειάζεται κυρίως είναι διάρκεια. Παιχνίδι με το παιχνίδι ο Χουάντσο μπορεί να γίνει ακόμα πιο καταλυτικός.

Ξέρετε κάτι άλλο; Χωρίς τον Κώστα Αντετοκούνμπο και απενεργοποιημένο τον Μπαλτσερόφσκι, ο Λεσόρ αγωνίστηκε μόλις 15 λεπτά και αυτό σημαίνει πολλά για τη νίκη του Παναθηναϊκού. Δηλαδή δεν «έλιωσε» τον Γάλλο σέντερ και κόντρα στους Φαλ-Ράιτ είχε τις λύσεις είτε με τον Ερνανγκόμεθ είτε με τον Μήτογλου.

Το 3/3 κόντρα στον Ολυμπιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι η καλύτερη απάντηση που έχει δώσει ο ίδιος ο Παναθηναϊκός στον εαυτό του πως φέτος μπορεί και έχει όλα τα εχέγγυα για να επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδας και να «σβήσει» από τη μνήμη του την απώλεια του κυπέλλου. Η απόδειξη είναι πάνω από όλα για τον εαυτό του. Θέλει να προχωρήσει και μέσα από την μακρά σεζόν θέλει να έχει ένα ιδανικό φινάλε. Την στιγμή που διαβάζετε το συγκεκριμένο μπλογκ πιθανότατα οι «πράσινοι» να έχουν ξεχάσει τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Εύλογα, διότι τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας κοντοζυγώνουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News