Παναθηναϊκός Aktor: Τα πράγματα είναι απλά… είναι καλύτερος και θα πάει φάιναλ φορ!

eurokinissi

Ο Κώστας Σλούκας και οι συμπαίκτες του ξέρουν καλά πως στο πρώτο ματς αυτοί έχασαν, αλλά ήξεραν καλά πως να αντιδράσουν. Το έκαναν με εμφατικό τρόπο και ιδού ο δρόμος για να πάρουν την πρόκριση και με 3-1 νίκες. Διότι είναι απλά η καλύτερη ομάδα. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Να μιλήσουμε χωρίς μισόλογα; Χωρίς δεύτερες σκέψεις; Ο Παναθηναϊκός έχασε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και δεν το κέρδισε η Μακάμπι. Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς αποδείχθηκε ποια είναι η καλύτερη ομάδα από τις δύο. Καλό το σύνολο του Κάτας και με ταλέντο και αθλητικότητα, αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι. Αν ο Παναθηναϊκός είναι ο εαυτός του, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Ο Παναθηναϊκός του Σλούκα, του Λεσόρ, του Ναν, του Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός που είχε την λύσσα, το πείσμα και τον αγωνιστικό του εγωϊσμό για να φέρει τη σειρά στα ίσα. Αυτό και έγινε. Μέσω της άμυνας. Μέσω της σκληράδας του. Αυτή είναι η οδός. Αυτός είναι ο δρόμος, είναι απλά τα πράγματα.

Οι «πράσινοι» έχουν ταλέντο, έχουν πολλούς επιθετικούς πυλώνες για να μπορέσουν να βρουν λύσεις. Το ζήτημα ήταν η άμυνα. Το πώς θα απαντούσαν στο μπασκετικό… ξύλο της Μακάμπι. Με πρώτο και καλύτερο τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Τον Ελληνα φόργουορντ που στο πρώτο ματς έπαιξε ελάχιστα, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην Μακάμπι ήταν η ειδοποιός διαφορά μετά φυσικά τον «σεληνιασμένο» Κώστα Σλούκα. Ο «Παπι» ήταν αυτός που έπρεπε, αυτός που έλειπε ώστε να μπορέσει να βγάλει ενέργεια και να κόψει τον… βήχα των Ισραηλινών. Ο Παπαπέτρου ήταν το αντίδοτο στον Κόλσον και στα κορμιά της Μακάμπι.

Ο «Παπι» ήταν αυτός που έπρεπε, αυτός που έλειπε ώστε να μπορέσει να βγάλει ενέργεια και να κόψει τον… βήχα των Ισραηλινών. Ο Παπαπέτρου ήταν το αντίδοτο στον Κόλσον και στα κορμιά της Μακάμπι.

Το έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο και το πιστεύω ακράδαντα. Αν γίνει το 1-1 (αυτό έγινε πραγματικότητα), τότε θα έρθει και η πρόκριση στο Βερολίνο και πιστεύω και με 3-1 νίκες. Οι «πράσινοι» είναι το… αφεντικό της σειράς, είναι ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα και απλά χρειαζόταν να βγάλουν ένταση στην άμυνα και να σταματήσουν τον… τσαμπουκά των παικτών της Μακάμπι (ακόμα και η τάπα του Αντετοκούνμπο στον Κλίβελαντ στην τελευταία φάση είναι δείγμα της σκληράδας και της λύσσας που υπήρχε για το 1-1).

Οι «πράσινοι» είναι το… αφεντικό της σειράς, είναι ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα και απλά χρειαζόταν να βγάλουν ένταση στην άμυνα και να σταματήσουν τον… τσαμπουκά των παικτών της Μακάμπι

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ξεκάθαρος. «Αυτό που σας είπα ότι είναι έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και ξέρω ότι είναι καλύτερη από την Μακάμπι και όλη η Ευρώπη το είδε αυτό». Αυτή είναι μια αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δύο σημαντικά ματς στο Βελιγράδι και λογικά με τον Χουάντσο. Προφανώς και περιμένω αντίδραση της Μακάμπι που έχει πιστέψει μετά το πρώτο μπρέικ στην πρόκριση, αλλά αυτή η ομάδα, αυτοί οι παίκτες με πρώτο και καλύτερο τον Σλούκα έχουν την ποιότητα και την σπιρτάδα για να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα. Μπρέικ στο μπρέικ και μετά είμαι βέβαιος πως το Βερολίνο δεν χάνεται. Διότι η καλύτερη ομάδα κερδίζει σε σειρά αγώνων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News