Παναθηναϊκός Aktor: Επεσες; Εχεις το σθένος και το πείσμα να σηκωθείς!

eurokinissi

Οι «πράσινοι» «πνίγηκαν» από το άγχος τους, έδωσαν απλόχερα στην Μακάμπι να νιώσει άνετα, αλλά ναι αυτή η ομάδα έχει την δυνατότητα αν κάνει το 1-1 την Πέμπτη να τελειώσει τη σειρά και με 3-1. Η ατάκα… φωτιά του Εργκίν Αταμάν που δείχνει την πίστη του για τα παλικάρια του. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Το έχει (ίσως) η μοίρα του Παναθηναϊκού όταν έχει το αβαντάζ της έδρας στα πλέι οφ (ακόμα και στην εποχή Ομπράντοβιτς) να μην καταφέρνει να κρατήσει αλώβητη την έδρα του. Θυμάμαι πιο χαρακτηριστικά τις σειρές το 2009 (όταν είχε χάσει εντός έδρας από την Σιένα στο 2ο ματς) και το 2012 (όταν είχε χάσει επίσης στο 2ο ματς από την Μακάμπι). Όμως έβρισκε τον τρόπο για να αντιδράσει. Δυστυχώς οι «πράσινοι» έχασαν το μυαλό τους στα κρίσιμα σημεία και έδωσαν απλόχερα στους Ισραηλινούς την ευκαιρία να νιώσουν οικεία. Ναι δεν είναι ρεαλιστικό να κρατήσεις την Μακάμπι στους 65-70 πόντους, αλλά θα πρέπει να της… χαλάσεις το μυαλό. Να την αναγκάσεις να κάνει βεβιασμένες προσπάθειες και φυσικά να μην την αφήνεις να παίρνει το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο.

Ωμα και ρεαλιστικά, οι «πράσινοι» πέταξαν σε ένα βράδυ το πλεονέκτημα έδρας και βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ναι, το ματς της Πέμπτης είναι ο τελικός των τελικών για τους «πράσινους» που ξέρουν καλά πως έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους, αλλά είμαι πεπεισμένος και με βάση τα όσα μπορώ να καταλάβω, πως οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν θα φέρουν τη σειρά στο 1-1, αρκεί να κερδίσουν πάνω από όλα το άγχος τους. Κάτι λογικό. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει φέτος πως ξέρει να αντιδράει όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο. Το γνωρίζει με πρώτο και καλύτερο τον Εργκίν Αταμάν.

Ωμα και ρεαλιστικά, οι «πράσινοι» πέταξαν σε ένα βράδυ το πλεονέκτημα έδρας και βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Ο Τούρκος κόουτς πιστεύει ακράδαντα – όσο κανείς άλλος – πως αυτή η ομάδα που κατέκτησε την 2η θέση στην κανονική διάρκεια, μπορεί να πάρει την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Δεν είναι τυχαία η δήλωσή του. «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υποσχέθηκα σε όλους τους ανθρώπους εδώ ότι θα πάμε στο φάιναλ φορ. Αν δεν πάμε στο φάιναλ φορ, δεν θα είμαι στον Παναθηναϊκό του χρόνου». Η ατάκα του κατά τη γνώμη μου είναι το απόλυτο mind game από τον Εργκίν Αταμάν, από έναν άνθρωπο που ξέρει, έχει τον τρόπο για να «αφυπνίζει» τους παίκτες του. Δεν είπε αυτή την ατάκα για να την πει. Την ανέφερε γιατί την πιστεύει την πρόκριση και όχι μόνο εκείνος, αλλά και οι παίκτες του. Ολοι στα αποδυτήρια το πιστεύουν και έχουν ήδη πεισμώσει με τον εαυτό τους.

Η ατάκα του κατά τη γνώμη μου είναι το απόλυτο mind game από τον Εργκίν Αταμάν, από έναν άνθρωπο που ξέρει, έχει τον τρόπο για να «αφυπνίζει» τους παίκτες του. Δεν είπε αυτή την ατάκα για να την πει. Την ανέφερε γιατί την πιστεύει την πρόκριση και όχι μόνο εκείνος, αλλά και οι παίκτες του.

Χρόνος δεν υπάρχει γιατί το δεύτερο παιχνίδι είναι σε ελάχιστες ώρες, αλλά είμαι πεπεισμένος πως ο Τούρκος κόουτς έχει περάσει αυτή την νοοτροπία στους παίκτες του. Όχι μετά την ήττα, αλλά εδώ και καιρό. Σας θυμίζω πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Τούρκος κόουτς είχε πει προ μηνών στους οπαδούς να κλείσουν εισιτήρια για το φάιναλ φορ. Το είχε πει γιατί το πίστευε και συνεχίζει να το πιστεύει και όχι μόνο εκείνος. Ο Σλούκας, ο Ναν, ο Λεσόρ και τα άλλα παιδιά ξέρουν πως την Πέμπτη θα πρέπει να «χαλάσουν» το μυαλό της Μακάμπι, να μπουν στη μάχη με περισσότερη λογική. Θέλετε να κάνω μια πρόβλεψη; Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι ικανός αν κάνει το 1-1, να κάνει δύο μπρέικ στη σειρά στο Βελιγράδι. Μπορεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News