Παναθηναϊκός Aktor: Το «επτάστερο» πεντάλεπτο του… τρόμου οδηγός για το ΣΕΦ!

eurokinissi

Η επική σκληράδα για… σεμινάριο στην τελική ευθεία του ντέρμπι και το refuse to lose, αποτέλεσαν και πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για την μάχη της Τετάρτης στην έδρα του Ολυμπιακού. Αυτός ο Παναθηναϊκός όλα τα μπορεί. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Αυτά τα ματς δεν τα παίζεις, αλλά τα κερδίζεις. Ο Παναθηναϊκός αυτό έκανε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Η εικόνα των «πράσινων» όταν βρέθηκαν πίσω με έναν πόντο (73-72 στο 35’) μέχρι να δεχθούν τους επόμενους πόντους (συγκεκριμένα τρίποντο του Κάναν στα 15’’ πριν το φινάλε) ήταν επιβλητική (απάντησαν με ένα σερί 9-0). Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ήταν η εικόνα ενός συνόλου που ανέτρεψε την κατάσταση με την Μακάμπι (όταν βρέθηκε με 2-1 πίσω στη σειρά και μια ανάσα από τον αποκλεισμό στο τέταρτο ματς), ήταν η εικόνα ενός συνόλου που όταν μείωσε η Φενέρ σε 51-50 στον ημιτελικό του φάιναλ φορ και ήταν η εικόνα ενός συνόλου που «κατάπιε» την Ρεάλ στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού. Ηταν η εικόνα της αρμάδας του Εργκίν Αταμάν, του Κώστα Σλούκα, του Κέντρικ Ναν, του Ματίας Λεσόρ και των άλλων παιδιών που αρνήθηκαν να χάσουν έτσι εύκολα την σειρά. Αρνήθηκαν γιατί απλά έχουν αθλητικό εγωισμό και ειδικά μέσα στο σπίτι τους δεν θα δεχόντουσαν να υποστούν νέα ήττα.

Οι «πράσινοι» έβγαλαν πάθος, έβαλαν περισσότερο το κορμί τους στη… φωτιά, φέρθηκαν περισσότερο έξυπνα και φώναξαν ξεκάθαρα πως δεν θέλουν να χάσουν ξανά. Η σκληράδα στην άμυνα, τα δυναμικά box out, οι έξυπνες αποφάσεις του Σλούκα, η ποιότητα του Ναν και η μαχητικότητα του Λεσόρ, αποτέλεσαν την τριάδα που έδωσε την ώθηση ώστε το σύνολο του Εργκίν Αταμάν να στείλει ηχηρό μήνυμα. Αυτό το πεντάλεπτο που παρουσίασε στο παρκέ, θα πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό ώστε να κάνει το 2-2 στο ΣΕΦ. Εχει την δυνατότητα για να το κάνει πράξη. Μπορεί να τα καταφέρει. Προφανώς και η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη, γιατί θα περιμένει αντίδραση από τον Ολυμπιακό, αλλά με «όπλο» την ενέργεια στην άμυνα και την εξυπνάδα στην επίθεση, μπορεί να «πνίξει» τους «ερυθρόλευκους» που λογικά θα έχουν την πίεση και το άγχος.

Αυτό το πεντάλεπτο που παρουσίασε στο παρκέ, θα πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό ώστε να κάνει το 2-2 στο ΣΕΦ. Εχει την δυνατότητα για να το κάνει πράξη. Μπορεί να τα καταφέρει.

Ποια ήταν η βασική ειδοποιός διαφορά σε αυτό το ντέρμπι; Η αστείρευτη ποιότητα του Κέντρικ Ναν. Όταν ο Αμερικανός γκαρντ είναι σε κατάσταση beast mode, τότε δύσκολα μπορείς να τον σταματήσεις. Μόνο με φάουλ. Ξεκάθαρα. Είναι τέτοια η εξυπνάδα που έχει ο Αμερικανός σκόρερ που έχει πραγματικά όλα τα φόντα να κάνει ξανά «ζημιά», αυτή την φορά στο ΣΕΦ. Το τονίζω, φαβορί παραμένει ο Ολυμπιακός, αλλά αυτός ο Παναθηναϊκός όλα τα μπορεί. Αρκεί να είναι ψυχωμένος μέχρι… τέλους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News