Παναθηναϊκός Aktor: Το πιο καρυδάτο «διπλό» της τελευταίας 25ετίας!

eurokinissi

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είχαν αυτό που έδωσε ξανά το αβαντάζ μετά το «παλικαρίσιο» μπρέικ μέσα στο ΣΕΦ που θύμισε 1999. Πλέον έχουν την τύχη στα χέρια τους, αλλά πρέπει να το αποδείξουν. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Μηδένα προ του… Παναθηναϊκού, μακάριζε! Διότι τέτοιες καταστάσεις, μόνο οι «πράσινοι» με αυτό το DNA (διαχρονικά) μπορούν να αλλάξουν. Να ανατρέψουν. Το είχα αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο. Να αφήσουν το Βερολίνο (υπό την έννοια να είναι πνευματικά πανέτοιμοι) και να θυμηθούν το Βελιγράδι. Να θυμηθούν τον καλό τους εαυτό, αυτόν που τους βοήθησε ώστε να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης και φυσικά να αποκλείσουν αρχικά την Μακάμπι με ανατροπή. Όταν παίζουν τέτοια άμυνα, δεν φοβούνται κανέναν. Ούτε τον Ολυμπιακό, ούτε την διαιτησία από την οποία έχουν αρκετά παράπονα καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν διαγωνισμό ελευθέρων βολών (κυρίως στην τελευταία περίοδο). 

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδράσει πολλές φορές από το ΣΕΦ. Θυμάμαι αρκετά «διπλά». Προφανώς και δεν αποτελεί είδηση αυτό, αλλά να μου επιτρέψετε να συγκρίνω αυτό το 88-85 με εκείνο το τελευταίο ματς του 1999. Προφανώς και τότε εκείνο το 62-53 είχε δώσει το πρωτάθλημα στους «πράσινους» με μπρέικ μέσα στο ΣΕΦ κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο και είχε αποτελέσει την αρχή της… δυναστείας των «πράσινων». Υποσημείωση, τότε ο Ντίνο Ράτζα είχε σημειώσει τρίποντο από το κέντρο με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και τώρα ο τρομερός Τζέριαν Γκραντ κατάφερε το ίδιο. Σημείωσε τρίποντο από το κέντρο με την λήξη του ημιχρόνου. Βέβαια αυτή την φορά οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν, με αυτό το «διπλό» δεν κατέκτησαν κάποιον τίτλο, αλλά σκεφτείτε τι έχουν κάνει. Πως έφεραν τούμπα την κατάσταση. Κόντρα σε έναν πεινασμένο αντίπαλο που έπαιζε για την ζωή του και πλέον μετράει 107 βολές έναντι 65 σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια.

Βέβαια αυτή την φορά οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν, με αυτό το «διπλό» δεν κατέκτησαν κάποιον τίτλο, αλλά σκεφτείτε τι έχουν κάνει. Πως έφεραν τούμπα την κατάσταση. Κόντρα σε έναν πεινασμένο αντίπαλο που έπαιζε για την ζωή του και πλέον μετράει 107 βολές έναντι 65 σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έκανε το εξής απλό. Εκλεισε τα αυτιά του. Αρνήθηκε να χάσει στο σπίτι του ξανά με εκείνο το επικό πεντάλεπτο του… τρόμου και τώρα στο ΣΕΦ, έκλεισε τα αυτιά του στο δεύτερο ημίχρονο, απλοποίησε με την σούπερ άμυνά του το παιχνίδι του και φέρθηκε έξυπνα. Ο τρομερός Γκραντ (έκανε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις του και στις δύο πλευρές του παρκέ) έδωσε την σκυτάλη τον Κέντρικ Ναν ο οποίος δεν πτοείται. Θυμηθείτε κάτι. Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ρεάλ είχε 3 φάουλ, αλλά στο δεύτερο μισό ήταν σούπερ (21 πόντους). Στην ίδια κατάσταση βρέθηκε και στο ΣΕΦ (25 πόντους). Μόλις πάρει μπρος, «μιλάει» το ένστικτο του «κίλερ» με τον Χουάντσο να πραγματοποιεί ίσως την κορυφαία του – φετινή – εμφάνιση με τα πράσινα σε όλους τους τομείς.

Κατά την γνώμη μου, ο φετινός Παναθηναϊκός έχει μάθει να κερδίζει τελικούς. Το έχει μάθει γιατί όλη τη σεζόν πραγματοποίησε τη δική του υπέρβαση. Επαιζε συνεχώς για την ζωή του και έμαθε μέσα από αυτό. Πλέον έφτασε τη σειρά στα ίσα. Πλέον είναι σε θέση οδηγού στο ψυχολογικό κομμάτι. Όμως οφείλει να εμφανιστεί συνεπής στην άμυνα από την εκκίνηση. Οφείλει να εμφανιστεί με περίσσεια σκληράδα και να στείλει μήνυμα πρώτα στον εαυτό του και μετά στους αντιπάλους του πως εδώ είναι το ΟΑΚΑ, το σπίτι του και δεν θέλει να «γκρεμίσει» ό,τι έχτισε με τόσο κόπο μετά το 0-2.

Ο τρομερός Γκραντ (έκανε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις του και στις δύο πλευρές του παρκέ) έδωσε την σκυτάλη τον Κέντρικ Ναν ο οποίος δεν πτοείται. Θυμηθείτε κάτι. Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ρεάλ είχε 3 φάουλ, αλλά στο δεύτερο μισό ήταν σούπερ (21 πόντους). Στην ίδια κατάσταση βρέθηκε και στο ΣΕΦ (25 πόντους). Μόλις πάρει μπρος, «μιλάει» το ένστικτο του «κίλερ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News