Εθνική Ελλάδας: Για αυτό είναι γκράντε φαβορί κόντρα στην παρέα του Ντόντσιτς!

eurokinissi

Η «επίσημη αγαπημένη» είναι επίσημη… συσπειρωμένη και διαθέτει ένα ισχυρό «όπλο» που δεν το έχει καμία άλλη ομάδα του τουρνουά. Κόντρα στην Σλοβενία έχει το πάνω χέρι και θα το δείξει ώστε να φτάσει μια ανάσα από το Παρίσι. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Κόντρα στην Αίγυπτο είδαμε κατά το ήμισυ την καλύτερη version της Εθνικής (δεν έπαιξε και ο Γιάννης για λόγους ξεκούρασης), αλλά ας μη γελιόμαστε το παιχνίδι με την Σλοβενία (Σάββατο, 17:30) είναι άλλη… ιστορία. Ο Λούκα Ντόντσιτς έχασε το τρίποντο στο φινάλε απέναντι στη Νέα Ζηλανδία και έτσι έστειλε – άθελά του – την ομάδα του πάνω στη παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πραγματικά θεωρώ πως το μόνο που μπορεί να ανησυχήσει αυτή την Εθνική, είναι ο κακός της εαυτός ή για να γίνω ακόμα πιο σαφής, τα «νεκρά» διαστήματα. Ναι είναι παικταράς ο Λούκα, αλλά η διαφορά ανάμεσα σε αυτόν και στη παρέα του σε σχέση με τον Γιάννη και την παρέα του είναι το supporting cast.

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι όλη η Σλοβενία και αυτός ορίζει τη μοίρα της. Ο Γιάννης είναι ο σταρ της ομάδας, αλλά το βασικό αυτής της Εθνικής είναι ότι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν είναι απλά η επίσημη αγαπημένη, αλλά η επίσημη… συσπειρωμένη υπό τις οδηγίες ενός ανθρώπου που ξέρει καλά από μάχες. Ναι διότι τα νοκ άουτ παιχνίδια είναι μάχες και η Ελλάδα έχει μονάδες που ξέρουν από μάχες.

Πραγματικά θεωρώ πως το μόνο που μπορεί να ανησυχήσει αυτή την Εθνική, είναι ο κακός της εαυτός ή για να γίνω ακόμα πιο σαφής, τα «νεκρά» διαστήματα. Ναι είναι παικταράς ο Λούκα, αλλά η διαφορά ανάμεσα σε αυτόν και στη παρέα του σε σχέση με τον Γιάννη και την παρέα του είναι το supporting cast.

Γουόκαπ, Καλάθης, Παπανικολάου, Παπαγιάννης, Μήτογλου και τα άλλα παιδιά. Μικρούς προπονητές στο παρκέ που έχουν μάθει μέσα από το υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο τόσα χρόνια και πλέον μέσα από τα συστήματα του Βασίλη Σπανούλη. Προσωπικά αυτό δεν το έχω δει σε τόσο μεγάλο βαθμό από την Σλοβενία που όταν ο Λούκα είναι εκτός παρκέ, χάνει το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής της. Όταν είναι εκτός παρκέ ο Γιάννης, η Εθνική έχει άλλο πλάνο για να μπορέσει να εμφανιστεί το ίδιο συνεπής.

Η «μαγική» λέξη ονομάζεται άμυνα. Αυτή υπάρχει στο DNA αυτού του συνόλου. Αυτής της Εθνικής και απλά αλλάζουν τα πρόσωπα. Η βάση της, η ταυτότητά της δεν αλλάζει. Ειδικά από τη στιγμή που την καθοδηγεί ένας άνθρωπος κομπιούτερ. Ο Βασίλης Σπανούλης. Προφανώς και ο ημιτελικός θα έχει έξτρα άγχος για τους διεθνείς, αλλά όπως είπε και ο Ελληνας κόουτς, πίεση έχει μια ομάδα που δεν έχει προπονηθεί καλά. Η Σλοβενία δεν έχει την ποιότητα, τη σκληράδα, τους γκαρντ για να μπορέσει να επικρατήσει αυτής της ομάδας. Ναι συμφωνώ ένα ματς είναι, αλλά αυτά τα νοκ άουτ παιχνίδια, σε βγάζουν νοκ άουτ μόνο αν δεν έχεις σκληράδα και καθαρό μυαλό. Και στα δύο η Εθνική υπερτερεί. Η συνέχεια το Σάββατο…

Η Σλοβενία δεν έχει την ποιότητα, τη σκληράδα, τους γκαρντ για να μπορέσει να επικρατήσει αυτής της ομάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News