Εθνική Νέων: Η λύση στο 6+2 είναι ο Καρακώστας, ο Ζούγρης, ο Σαμοντούροβ και τα άλλα παιδιά!

FIBA

Τα παλικάρια του Κώστα Παπαδόπουλου «λάμπουν» στο Ευρωμπάσκετ και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα. Προς όλες τις κατευθύνσεις. Διότι σημασία έχει και η επόμενη μέρα. Η δυναμική ψήφος εμπιστοσύνης από τους συλλόγους ώστε να είναι ενεργοποιημένοι όλη τη χρονιά. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Παρακολουθώ την Εθνική Νέων και ομολογώ πως έχω εντυπωσιαστεί από την παρουσία των παιδιών. Του Γιάννη Καρακώστα του Παπάγου (νυν παίκτη του Αμαρούσιου), του Νίκου Πλώτα του Προμηθέα, του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ του Παναθηναϊκού, του Βαγγέλη Ζούγρη του Περιστερίου και των άλλων παιδιών. Εχω εντυπωσιαστεί όχι επειδή δεν το περίμενα, αλλά από το τσαγανό, από την δίψα, από τον ζήλο ακόμα και να ματώσουν στο παρκέ για να δείξουν πως είναι εδώ. Ετοιμοι να αρπάξουν τις ευκαιρίες τους. Ο κόουτς Κώστας Παπαδόπουλος έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του στη καριέρα του σε επίπεδο ακαδημιών. Από τότε που ήταν στον Παναθηναϊκό. Η δουλειά που κάνει με το σταφ του στο Ευρωμπάσκετ των Νέων είναι εξαιρετική.

Οι διεθνείς φέρθηκαν έξυπνα κόντρα στην Σερβία στη φάση των ομίλων και επικράτησαν έχοντας ως «όπλο» το τρίποντο. Εδειξαν ψυχραιμία απέναντι στο δυνατό Ισραήλ και φυσικά όρθωσαν ανάστημα κόντρα στην κατά πολύ ψηλότερη Λιθουανία. Με πείσμα και σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Με «όπλο» την αλληλοβοήθεια, την αλληλοκάλυψη στο «ζωγραφιστό» και δεν «λύγισαν» στο τέλος. Πανηγύριζαν σε κάθε φάση. Σε κάθε καλή άμυνα. Είτε όσοι ήταν στο παρκέ είτε όσοι ήταν στον πάγκο. Κόντρα στην Γαλλία που σε επίπεδο παραγωγικής διαδικασίας είναι έτη φωτός μπροστά εδώ και αρκετά χρόνια και απέναντι σε άλλες χώρες με μεγαλύτερο πληθυσμό, τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα.

Προφανώς και αν ολοκληρώσει την αποστολή της η Εθνική Νέων με ένα μετάλλιο, θα είναι μια σπουδαία επιτυχία καθώς θα έχουν ανταμειφθεί οι κόποι της έστω και αν στη φάση των ομίλων δεν ξεκίνησε καλά. Το ζήτημα είναι το μετά. Ο Κώστας Παπαδόπουλος έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω. Ενεργοποίησε τα ατού των παικτών του σε άμυνα και σε επίθεση. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι σύλλογοι. Βλέποντας τους Νέους να παίζουν σαν Ανδρες, (γεννημένους του 2005 κατά πλειοψηφία), σκεφτόμουν την επιθυμία για αύξηση των ξένων σε 8 ή αλλιώς το 6+2.

Το ζήτημα είναι το μετά. Ο Κώστας Παπαδόπουλος έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω. Ενεργοποίησε τα ατού των παικτών του σε άμυνα και σε επίθεση. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι σύλλογοι.

Προφανώς όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται και όλα έχουν το ρίσκο τους, αλλά προσωπικά θεωρώ πως για κάθε σκέψη για το 6+2 θα πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο τον κάθε Καρακώστα, τον κάθε Ζούγρη, τον κάθε Σαμοντούροβ και τα άλλα παιδιά. Προφανώς και δεν μπορούν να μπουν αμέσως στα… βαθιά, αλλά και πάλι αν δεν κολυμπήσεις στα βαθιά με το… καλημέρα, πως θα μάθεις; Ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα καλό είναι να καταγράφουν (σε διάρκεια) 15-20 λεπτά ως χρόνο συμμετοχής εφόσον έχουν κερδίσει αυτό το δικαίωμα. Να έχουν ουσιαστικό ρόλο όταν το ματς δεν έχει κριθεί. Μεγάλη κουβέντα. Σημασία δεν έχουν τα λόγια, αλλά οι πράξεις και τα παιδιά έχουν στείλει το δικό τους μήνυμα.

Ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα καλό είναι να καταγράφουν (σε διάρκεια) 15-20 λεπτά ως χρόνο συμμετοχής εφόσον έχουν κερδίσει αυτό το δικαίωμα. Να έχουν ουσιαστικό ρόλο όταν το ματς δεν έχει κριθεί. Μεγάλη κουβέντα. Σημασία δεν έχουν τα λόγια, αλλά οι πράξεις και τα παιδιά έχουν στείλει το δικό τους μήνυμα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News