Εθνική Ελλάδας: Αν καταλάβει το γερό μάθημα που πήρε θα είναι υποψιασμένη στον όμιλο-φωτιά!

eurokinissi

Το εφιαλτικό δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους «Πλάβι» θα πρέπει να… αφυπνίσει τους διεθνείς γιατί έτσι θα εμφανιστούν ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ισπανία. Η Ελλάδα καλείται να αναγνώσει τα στραβά και ανάποδα της ήττας και να επιστρέψει στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Το τελευταίο που «τσεκάρω» σε αυτά τα παιχνίδια είναι το τελικό σκορ. Φυσικά αν το διαβάσει ο Βασίλης Σπανούλης αυτό θα μου έλεγε, πως θέλει η ομάδα του να κερδίζει και στα φιλικά (υπό τις οδηγίες του 42χρονου κόουτς είχε 10/10 σε επίσημα και σε φιλικά) και καλά κάνει και σκέφτεται έτσι. Διότι νίκες κόντρα σε αντιπάλους υψηλού επιπέδου, πάντα δίνουν το κάτι παραπάνω στο ψυχολογικό κομμάτι. Όπως και να έχει η Ελλάδα είχε περισσότερα αρνητικά στο ματς με τους «Πλάβι», παρά θετικά. Δεν είχε την απαραίτητη ένταση στην άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πολλές φορές «πληγώθηκε» είτε από το καλό spacing των Σέρβων, είτε από τα χαμένα ριμπάουντ είτε από το πικ εν ρολ των αντιπάλων της.

Προφανώς και δεν στέκομαι μόνο στην άμυνα, καθώς και η επίθεση είχε κατά διαστήματα τα θέματά της, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Αν κόντρα στην Σερβία η Εθνική έπρεπε να έχει τα μάτια της ορθάνοιχτα μια φορά, κόντρα στις σαφώς πιο αθλητικές ομάδες του Καναδά και της Αυστραλίας (η Ισπανία είναι διαφορετικού στιλ) θα πρέπει να τα έχει 104. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν θα σταθώ στην απουσία του Καλάθη γιατί η εικόνα της Ελλάδας ήταν αρκετά απογοητευτική και φυσικά δεν χωρούν δικαιολογίες.

Ο Γιόκιτς, ο Πετρούσεφ, ο Μπογκντάνοβιτς και ο Μιλουτίνοφ έδειξαν τον δρόμο στους διεθνείς. Το τι πρέπει να κάνουν. Προφανώς και θα ήταν δύσκολο η Ελλάδα να έχει την ένταση που είχε στον Προολυμπιακό (εκεί «παιζόταν» ένας στόχος και μάλιστα μεγάλος). Το θέμα είναι αυτό το ηχηρό… καμπανάκι να αποτελέσει το turning point ώστε η Ελλάδα του Βασίλη Σπανούλη να είναι πεισμωμένη, να έχει πιο καθαρό μυαλό, καλύτερη κυκλοφορία, να «χτυπάει» στα μις-ματς και φυσικά να βγάλει σκληράδα στην άμυνα και στους τρεις τελικούς στον όμιλό της.

Αν κόντρα στην Σερβία η Εθνική έπρεπε να έχει τα μάτια της ορθάνοιχτα μια φορά, κόντρα στις σαφώς πιο αθλητικές ομάδες του Καναδά και της Αυστραλίας (η Ισπανία είναι διαφορετικού στιλ) θα πρέπει να τα έχει 104. Αυτό είναι ξεκάθαρο

Κεφάλαιο Κώστας Αντετοκούνμπο. Δυστυχώς ο διεθνής σέντερ δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 26χρονος ψηλός έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να αγωνιστεί. Κάτι το οποίο ήθελε πολύ. Εκανε εντατικά αποθεραπεία, αλλά από τη στιγμή που οι τελικές εξετάσεις αποτέλεσαν «εμπόδιο», η Εθνική καλείται να διαχειριστεί αυτό το «κενό». Ηδη το έκανε στα ματς με Σλοβενία και με την Κροατία. Κυρίως κόντρα στους ψηλούς των Κροατών.

Πώς θα διαφοροποιηθεί η κατάσταση χωρίς ένα επιπλέον κορμί στο «5»; Προφανώς, ο Ντίνος Μήτογλου θα «ανεβαίνει» στο «5» για να βοηθάει, για να δίνει ανάσες στον Γιώργο Παπαγιάννη ο οποίος θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Βέβαια κατά διαστήματα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίζεται στο «5» καθώς έχει το κορμί στο ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού για να δώσει τέτοιες λύσεις. Σίγουρα η απουσία του Κώστα είναι ένα «πλήγμα» γιατί με την αθλητικότητά του θα ήταν ένας game changer, αλλά αν μια φορά η προστασία στο «5» χρειάζεται ομαδική αλληλοκάλυψη, τώρα θα χρειάζεται μεγαλύτερη ένταση από όλους.

Πώς θα διαφοροποιηθεί η κατάσταση χωρίς ένα επιπλέον κορμί στο «5»; Προφανώς, ο Ντίνος Μήτογλου θα «ανεβαίνει» στο «5» για να βοηθάει, για να δίνει ανάσες στον Γιώργο Παπαγιάννη ο οποίος θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News