Εθνική Ελλάδας: Κρίμα, πολύ κρίμα, αλλά όχι και άδικο!

https://sportday.gr/podosfairo/267297_stavros-georgakopoulos-100-chronia-thrylos-me-metagrafes-ano-ton-30-ekat-evro.html

Η «επίσημη αγαπημένη» είχε ξανά τις ευκαιρίες της, αλλά όπως και με τον Καναδά, έτσι και με την Ισπανία, στο τέλος δεν είχε αυτό το κάτι παραπάνω για να μπορέσει να χαμογελάσει. Η άμυνα ζώνης με προσαρμογές που δεν είχε αντίδοτο και ο κακός… δαίμονας. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Οσο εκνευριστικό και αν είναι μερικές φορές, η Ισπανία – δυστυχώς – έχει πάρει τον αέρα για τα καλά της Εθνικής. Η Ελλάδα μετράει 9 ήττες στα τελευταία 11 παιχνίδια κόντρα στην ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο. Ηττες που «πόνεσαν» όπως αυτή στον τελικό του 2006, όπως αυτή ξανά στην πόλη Λιλ το 2015 στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας που μας άφησαν εκτός. Ναι μεν η Ισπανία αυτή την φορά να είναι πιο… γήινη, αλλά είχε τον τρόπο με τα «μεγάλα» σουτ των Γιουλ-Φερνάντεθ να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα να «αγχώσει» τους διεθνείς.

Θεωρώ πως το πιο «κομβικό» σημείο αυτής της ήττας ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η Ελλάδα κατάφερε να βρει λύσεις έξω και μέσα στο καλάθι, αλλά όταν ο Γιουλ πάτησε παρκέ μαζί με τον Ρούντι, άλλαξαν το σκηνικό. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη για ένα δεκάλεπτο (το πρώτο), αλλά μετά άρχισε ο… εφιάλτης με τα τρίποντα. Το βέβαιο είναι πως η Εθνική δεν μπόρεσε να «εξολοθρεύσει» ολοκληρωτικά την άμυνα ζώνης με προσαρμογές των Ισπανών. Ταυτόχρονα στο δεύτερο δεκάλεπτο δέχθηκε 28 πόντους ενώ έκανε μόλις 3 ομαδικά φάουλ εκ των οποίων το τρίτο στα 3’’ πριν το φινάλε της περιόδου. Κάτι που δεν ταιριάζει στην σκληράδα της ομάδας.

Το βέβαιο είναι πως η Εθνική δεν μπόρεσε να «εξολοθρεύσει» ολοκληρωτικά την άμυνα ζώνης με προσαρμογές των Ισπανών. Ταυτόχρονα στο δεύτερο δεκάλεπτο δέχθηκε 28 πόντους ενώ έκανε μόλις 3 ομαδικά φάουλ εκ των οποίων το τρίτο στα 3’’ πριν το φινάλε της περιόδου. Κάτι που δεν ταιριάζει στην σκληράδα της ομάδας.

Ο Γιάννης ήταν απλά σούπερ για άλλη μια φορά, ο Τολιόπουλος ήταν ο άνθρωπος που έλειπε από το κομμάτι και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (71-71), αλλά στο φινάλε η Ελλάδα πάλι έχασε τις ευκαιρίες της. Όπως κόντρα στον Καναδά που γύρισε το ματς από το -12 (80-68) έτσι και κόντρα στην Ισπανία επέστρεψε μεν από το -14 (53-39 στο 23’), αλλά στο 71-71 δεν είχε το καθαρό μυαλό για να μπορέσει να επενδύσει σε αυτή την επιστροφή.

Είναι πραγματικά κρίμα, αλλά όχι και άδικο. Διότι η Ισπανία έπαιξε έξυπνα (ναι μερικές φορές έκανε και τα κλασικά της φλόπινγκ), αλλά αποδεικνύεται πως σε αυτά τα ματς θες έναν κλασικό σουτέρ (ο Τολιόπουλος ήταν «συγκλονιστικός», αλλά δεν υπήρχε έξτρα στήριγμα). Η Ελλάδα «σπατάλησε» μπόλικη ενέργεια ξανά για να μπορέσει να επιστρέψει στο ματς, αλλά στην τελική ευθεία τα έκανε όλα… λάθος. Το 71-71 έγινε 79-71 και μετά – δυστυχώς – όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News