Παναθηναϊκός Aktor: Μία είναι η ουσία να υπάρχει… αυτοθυσία!

eurokinissi

Οι «πράσινοι» πήραν αυτό που ήθελαν στο… ρελαντί κόντρα στον Αρη, αλλά το βασικό σε αυτή τη φάση είναι ένα. Να βγάζουν σκληράδα στο παρκέ και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης για την αρχή και τη συνέχεια του «επτάστερου» ενώ εστιάζει τη προσοχή του σε Καλαϊτζάκη και Γιούρτσεβεν.

Η πρώτη αποστολή ήρθε εις πέρας. Είναι λογικό και εύλογο, σε αυτή την φάση (με σημαντική υποσημείωση τα προβλήματα τραυματισμών) ο Παναθηναϊκός να μην είναι καν στο 50% των όσων θέλει να παρουσιάσει στο παρκέ. Κάτι φυσιολογικό καθώς είναι ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας.

Είναι φυσιολογικό να μην μπορεί ακόμα να πιάσει τα δικά του στάνταρ. Κατά συνέπεια στη παρούσα φάση αυτό που χρειάζεται είναι να βγάζει σκληράδα στην άμυνα. Οι αποστολές θα έρθουν εις πέρας με αυτοθυσία στην άμυνα. Αυτό χρειάζεται η ομάδα και φυσικά έχει μονάδες για να το πράξει αυτό. Κόντρα στον Αρη παρουσίασε κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα και κατά συνέπεια ο Εργκίν Αταμάν είχε την ευκαιρία να κάνει ροτέισον.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως οι λεγόμενοι… πενταδάτοι (αν και δεν υπάρχει αυτό στο μπάσκετ) έπαιξαν 20 ως 23 λεπτά (δηλαδή, ο Ναν με τον Μήτογλου και τον Γκριγκόνις έπαιξαν από 23’ ενώ ο Γκραντ και ο Λεσόρ έπαιξαν από 21’ και από 20’ αντίστοιχα με τον Σλούκα να προφυλάσσεται περισσότερο με 14’). Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στο… ρελαντί και σαφώς αυτό ικανοποιεί τον Εργκίν Αταμάν μέχρι ενός σημείου. Ο τελικός κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι μια άλλη ιστορία. Θα είναι το λιγότερο πιεστικό ντέρμπι σε σχέση με όσα θα ακολουθήσουν καθώς και οι δύο ομάδες είναι σε στάδιο προετοιμασίας. Περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτού μετά τον τελικό του σούπερ καπ.

Ο τελικός κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι μια άλλη ιστορία. Θα είναι το λιγότερο πιεστικό ντέρμπι σε σχέση με όσα θα ακολουθήσουν καθώς και οι δύο ομάδες είναι σε στάδιο προετοιμασίας. Περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτού μετά τον τελικό του σούπερ καπ.

Θα σταθώ σε δύο πρόσωπα. Στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και στον Ομέρ Γιούρτσεβεν. Ο διεθνής φόργουορντ (συνεργάστηκε καλά με τον Παπαπέτρου στην πεντάδα και έδωσαν έξτρα ενέργεια) έχει επιβεβαιώσει με εμφατικό τρόπο πως είναι ένα αμυντικό πολυεργαλείο και μάλιστα μέσα από την ενέργεια στην άμυνα, έχει ανεβάσει και αυτοπεποίθηση (θυμηθείτε τι έκανε κυρίως στον ημιτελικό του φάιναλ φορ με την Φενέρ και πως άλλαξε το σκηνικό με τον Παπαπέτρου). Εχει κερδίσει με το… σπαθί του τον αυξημένο χρόνο συμμετοχής και φυσικά θα έχει κομβικό ρόλο στην ακόμα πιο δύσκολη συνέχεια.

Από την άλλη, ο συμπαίκτης του, ο Τούρκος σέντερ επιβεβαίωσε πως μπορεί να ξεκουράζει σημαντικά λεπτά τον Ματίας Λεσόρ, αλλά και να κρατάει ψηλά τον ρυθμό της ομάδας. Η ποιότητά του, οι κινήσεις του μέσα στο καλάθι, τα τελειώματα του και η έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ είναι μερικά από τα δυνατά του στοιχεία που φαίνονται με τη πρώτη ματιά. Θεωρώ πως ο Γιούρτσεβεν θα έχει καταλυτικό ρόλο σε πολλά και σημαντικά παιχνίδια μέσα στη σεζόν και να το θυμηθείτε. Ως εκ τούτου μέχρι ο «επτάστερος» να ρολάρει το θέμα είναι να κρατάει ψηλά τη σημαία της άμυνάς του. Αυτή που του προσέφερε και τίτλους την περασμένη σεζόν.

Ο διεθνής φόργουορντ (συνεργάστηκε καλά με τον Παπαπέτρου στην πεντάδα και έδωσαν έξτρα ενέργεια) έχει επιβεβαιώσει με εμφατικό τρόπο πως είναι ένα αμυντικό πολυεργαλείο. Ο Τούρκος σέντερ επιβεβαίωσε πως μπορεί να ξεκουράζει σημαντικά λεπτά τον Ματίας Λεσόρ, αλλά και να κρατάει ψηλά τον ρυθμό της ομάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News