ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Ο Γιόβιτς θα προσφέρει ηρεμία και λογική στον Παναθηναϊκό!

Ο Στέφαν Γιόβιτς έδειξε τα πρώτα ενθαρρυντικά του σημάδια ενώ ο Τζέρεμι Εβανς νιώθει καλύτερα στην τοποθεσία «5» στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο Μαρίνος Πρίντεζης ξεκαθαρίζει πως ο Σέρβος γκαρντ θα δώσει σταδιακά την εύκολη πάσα που έλειπε ενώ αναρωτιέται αν ο Εβανς θα πρέπει να καθιερωθεί στο «5».

Ο Στέφαν Γιόβιτς έδειξε εξ’ αρχής συνέπεια και υπομονή ούτως ώστε να μάθει σταδιακά τα κατατόπια και έστειλε τα δικά του μηνύματα. Ταυτόχρονα ο Τζέρεμι Εβανς έκανε ξανά βήματα μπροστά και απέδειξε πως μπορεί στο νέο του ρόλο να παρουσιαστεί πιο χρήσιμος.

Όταν ο Στέφαν Γιόβιτς «κουμπώσει» θα λύσει περισσότερο τα χέρια του Δημήτρη Πρίφτη

Η συνολική σούμα κατέγραψε πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πραγματοποίησε για τρία δεκάλεπτα την πιο πειστική – πιεστική και ολοκληρωμένη φετινή του εμφάνιση σε άμυνα και σε επίθεση στην διοργάνωση. Και το κατάφερε έχοντας σημαντικές απουσίες μονάδων που επιδρούν στο παιχνίδι της ομάδας (Μέικον, Παπαγιάννης). Το είχε ανάγκη και το κατάφερε. Πάμε στο ψητό. Το ντεμπούτο του Στέφαν Γιόβιτς, ενός παίκτη με μόλις δύο προπονήσεις και αγωνιστική αποχή για 7 μήνες ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό. Ο Σέρβος γκαρντ έπαιξε 19 λεπτά (με μπόλικη δόση ρίσκου, μια και έλειπε ο Μέικον), αλλά σε αυτά έστειλε τα δικά του μηνύματα (σε επίπεδο αριθμών είχε 6 πόντους με 2/2 τρίποντα, 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ). Το γεγονός πως θα προσφέρει την εύκολη πάσα στους συμπαίκτες του. Κάτι που δεν θεωρείται εύκολο, αλλά και κάτι που έλειπε από το πράσινο παζλ. Θα προσφέρει την ηρεμία στην οργάνωση σαν ένας κόουτς στο παρκέ και κυρίως την λογική. Φυσικά με ύψος 1,98 φάνηκε ότι θα βοηθήσει και στα ριμπάουντ προσφέροντας «μέγεθος» στη θέση του γκαρντ. Είχε καλά πατήματα και συνέπεια σε όσα έκανε με κοντρολαρισμένο ρυθμό. Είναι βέβαιο πως στη συνέχεια θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση από τον Δημήτρη Πρίφτη ώστε σε βάθος χρόνου να γίνει ο γνωστός Γιόβιτς.

 

Μήπως ο Τζέρεμι Εβανς να αγωνίζεται μόνο ως σέντερ από εδώ και στο εξής;

Ουδέν κακό, αμιγές καλού. Ο Γιώργος Παπαγιάννης απουσιάζει δύο παιχνίδια. Στα οποία βγήκε μπροστά ο Τζέρεμι Εβανς και ειλικρινά αναρωτιέμαι. Μήπως είναι καλύτερο να αγωνίζεται αποκλειστικά στη θέση «5»; Δείχνει ότι του ταιριάζει περισσότερο. Ο Αμερικανός ψηλός έκανε καταπληκτική δουλειά στο αμυντικό πικ εν ρολ, πίεζε ψηλά, περιόρισε τον Ινοκ, «έκοβε» στη ρακέτα και συνέβαλε στα ριμπάουντ και στα μπόλικα deflections. Ταυτόχρονα υπήρχαν φάσεις που έδειχνε να συνεργάζεται καλύτερα με τον Οκάρο Γουάιτ και κατά συνέπεια οι «πράσινοι» να εκμεταλλεύονται την έλλειψη ψηλών κορμιών στην Μπασκόνια και να «χτυπούν» στο χαμηλό ποστ. Εχω την εντύπωση, πως ο αθλητικός ψηλός θα πρέπει να παραμείνει στη τοποθεσία… «5» ακόμα και όταν επιστρέψει ο Γιώργος Παπαγιάννης και με τη συνδρομή του Βασίλη Καββάδα που βοηθάει στο ποστ και παίρνει τα πάνω του, να δημιουργήσουν μια μαχητική τριάδα στη φροντ λάιν. Από εδώ και στο εξής, οι «πράσινοι» καλούνται να επενδύσουν και πάνω στις δύο σερί εμφανίσεις του σέντερ Εβανς ώστε να λύσουν ένα θέμα που δημιουργήθηκε μετά τη λανθασμένη επιλογή και την αποχώρηση του Φλόιντ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News