Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Είναι «Big Papa» και χωρίς πικ εν ρολ!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι βιονικός και κάνει θραύση χωρίς να χρειαστεί και τη βοήθεια των συμπαικτών του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν σκιάζεται από καμία κούραση, αλλά ούτε και από την ελλιπή τροφοδότηση των συμπαικτών του και κάνει… θραύση στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Κόντρα στον Ιωνικό ήταν «πύργος» κυρίως μέσα από second chances

Παρακολουθούσα το παιχνίδι με τον Ιωνικό και πραγματικά απορούσα γιατί δεν ξεκουράζεται έστω και λίγα λεπτά ο Γιώργος Παπαγιάννης. Είτε σε πεντάδα με τον Κασελάκη στο «2» και τον Γουάιτ στο «3» είτε σε πιο ορθολογική πεντάδα με τον Μποχωρίδη και τον Ρος στους γκαρντ, ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν εκεί και μάλιστα απτόητος. Καλά να είναι το παιδί, φυσικά. Μην το ματιάσω. Ο Ελληνας σέντερ λοιπόν σημείωσε 20 πόντους έχοντας 10/15 δίποντα. Επειδή «τσέκαρα» ειδικά τις κινήσεις του στο παρκέ, αν δεν με απατάει η μνήμη μου, μόνο τα 2 εύστοχα δίποντα ήταν απόρροια της τροφοδότησης των συμπαικτών του. Μετά από πικ εν ρολ κατάσταση. Ταυτόχρονα, ο έμπειρος ψηλός έπαιξε και hi-lo με το αντίστοιχο 4άρι (πχ Γουάιτ). Οι περισσότεροι πόντοι του προήλθαν έπειτα από επιθετικά ριμπάουντ. Δεν είναι τυχαίο πως οι «πράσινοι» σημείωσαν 20 πόντους από second chances. Το 70% προήλθε από το χέρια του «Big Papa», τα οποία είχαν… μαγνήτη και κατέβασαν 17 ριμπάουντ. Η εικόνα του ήταν ενδεικτική της χρονιάς.

Ο Παπαγιάννης είναι βιονικός και θα είχε τουλάχιστον 20% αύξηση στα νούμερα του αν είχε έναν έμπειρο οργανωτή

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ελάχιστες φορές φέτος έχει καταφέρει να τροφοδοτηθεί από τους συμπαίκτες του. Πολλές φορές δημιουργεί για τον εαυτό του ενώ σπάνια έχει «χτυπήσει» στο πικ εν ρολ με κύριους εκφραστές, άλλοτε τον Νέντοβιτς και άλλοτε τον Μέικον. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει έναν από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης και το κρίμα της υπόθεσης είναι ότι δεν τον εκμεταλλεύεται όσο θα έπρεπε ή όσο θα όφειλε. Απόρροια της προβληματικής περιφέρειας και έλλειψης δημιουργίας. Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι πως αν η ομάδα είχε έναν… Καλάθη (για παράδειγμα), τότε ο Παπαγιάννης θα είχε τουλάχιστον 20% αύξηση στη παραγωγικότητά του. Ξεκάθαρα. Διότι καλό το σουτ από τη μέση απόσταση, αλλά και το χουκ, αλλά ο 24χρονος ψηλός έχει ανάγκη από περισσότερο πικ εν ρολ τη στιγμή που έχει δουλέψει τα δύο τελευταία χρόνια περισσότερο το κορμί του, την αθλητικότητά του και την ταχύτητά του. Μέσα σε όλα αυτά είναι και φρέσκος. Διότι τις τελευταίες 11 μέρες, έχει αγωνιστεί σε 5 απαιτητικά παιχνίδια (δις κόντρα σε Τουρκία, κόντρα σε Ιωνικό και απέναντι σε Αρμάνι και Ζαλγκίρις) έχοντας κοντά στα 31 λεπτά συμμετοχής. Κάτι το αξιοθαύμαστο.  

Το ζητούμενο είναι η… μάζωξη με φόντο το ντέρμπι στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε και έχει πολλά προβλήματα. Γιόβιτς, Παπαπέτρου παραμένουν εκτός, ο Μέικον προστέθηκε στις απουσίες ενώ ο Νέντοβιτς θα επιστρέψει. Ναι ήταν ανορθόδοξα τα σχήματα που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Πρίφτης καθότι είδαμε τον Κασελάκη να παίζει στο «2» που πιθανότατα να είχε παίξει τελευταία φορά όταν ήταν στον Ηλυσιακό, αλλά και τον Γουάιτ στο «3». Οι αλχημείες ήταν αναμενόμενες από τον Δημήτρη Πρίφτη καθότι δεν υπήρχε καθαρός οργανωτής στη διάθεση των «πρασίνων». Τουλάχιστον η ομάδα δεν έχει αγωνιστική υποχρέωση στην Ευρωλίγκα τη τρέχουσα εβδομάδα (ήταν το ματς με την Ζενίτ) και ως εκ τούτου αυτό που έχει στο μυαλό της είναι η μάζωξη και κυρίως αν θα μπορέσουν να προλάβουν ο Γιόβιτς ή ο Παπαπέτρου το παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Προς το παρόν, αυτό που έχουν ανάγκη οι «πράσινοι» είναι να μπορέσουν να κάνουν έστω ένα εσωτερικό διπλό γιατί τις δύο τελευταίες εβδομάδες η προπόνηση είναι περισσότερο σε ατομικό επίπεδο, παρά σε προσομοίωση των εκάστοτε αγώνων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News