Παναθηναϊκός: H Day After περιέχει βολές, τοξικότητα και κίνδυνο… πυρκαγιάς

Ο Νίκος Σαρίδης προσπαθεί να προσεγγίσει τη νέα πραγματικότητα στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα στο Περιστέρι.

Όταν λέμε ότι «αυτή δεν ήταν εμφάνιση Παναθηναϊκού» προφανώς δεν εννοούμε την… εμφάνιση/στολή. Ή, μάλλον, εννοούμε και τη φανέλα, το σόρτς, τις κάλτσες, όλα. Που θύμιζαν, σ’ εμάς τους παλιούς την ομάδα… ΗΛΤΕΞ Λύκοι, με τα πρασινόμαυρα. Του συχωρεμένου του Ηλιάδη, βιομήχανου στο Καλοχώρι, που είχε φτιάξει μία ατομική ομάδα, με δικό της μάλιστα γηπεδάκι στη βιομηχανική ζώνη της Θεσσαλονίκης. Η οποία έπαιζε, στα τέλη «νάιντιζ», στη Β’ Εθνική.

Ο Πανθηναϊκός, βεβαίως, είναι διαφορετικό μέγεθος, δεν πρόκειται να… εξαερωθεί όταν βαρεθεί ο Γιάννης Αλαφούζος ή όταν αποδημήσει εις Κύριον ο όποιος χρηματοδότης μετά τον τωρινό. Κρίσεις… ναι, μπορεί να διέρχεται. Εχει διέλθει, άλλωστε, σοβαρότερη -τότε που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ σήκωσε τα χέρια ψηλά και το καράβι πήγαινε ντουγρού στο παγόβουνο, στον υποβιβασμό.

Τώρα, δεν είναι έτσι τα πράγματα, άσε που ο Αλαφούζος, η ΠΑΕ, το ιδρυτικό σωματείο, η εν γένει «πράσινη οικογένεια» έχουν μπροστά τους τον Βοτανικό με όλο το potential (που έλεγε κι η… γιαγιά μου) μπορεί να επιφυλάσσει η εγκατάσταση του «τριφυλλιού» εκεί. Αγωνιστική κρίση, όμως, υπάρχει κι από τη στιγμή που η ομάδα ξόδεψε όλα τα… κανονάκια (υποχρεώσεις στην Ευρώπη και… χαλάκι κορυφής, κάτω από το οποία κρύβονταν πολλά), δεν είναι πολύ εύκολο η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βρει σύντομα την ισορροπία της. Επιπλέον, εδώ και λίγο καιρό -και μάλλον αυτό δεν είναι αποκλειστικά δική μου αίσθηση- στον Σέρβο προπονητή ασκείται και κριτική, ήπια κατά κανόνα, αλλά που σιγά-σιγά εντείνεται. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ο Ιβάν έπιασε ταβάνι.

Η πίεση θα ασκηθεί και στον Αλαφούζο, που εδώ που τα λέμε ουδέποτε υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στη μεγάλη μάζα των οπαδών του Παναθηναϊκού, όσα… μηδενικά και αν δείχνει ο λογαριασμός που έχει πληρώσει έως τώρα για την ομάδα. Όλα αυτά δεν είναι συστατικά ηρεμίας, μάλλον το αντίθετο.

Όσον αφορά στους παίκτες, μια και στις στραβές μπαίνουν κι αυτοί στο «κάδρο», ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήδη δέχεται «πυρά». Ορισμένα, μάλιστα, είναι… φονικά, υπό την έννοια ότι εγκαλείται ο Ιταλός πορτιέρε για χαλαρότητα επειδή έχει κλείσει, λέει, σε άλλη ελληνική ομάδα.

Θ’ αντιγυρίσει κάποιος ότι δεν είναι σωστό να παίρνουμε τοις μετρητοίς τα σχόλια του κάθε πικραμένου στα σόσιαλ μίντια. Οκέι, όποιος θέλει να χώνει το κεφάλι του στην άμμο, ας το κάνει. Τα διαδικτυακά σχόλια, πια, ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, φτιάχνουν κλίμα, δυναμική και πόσα ακόμη.

Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι το «κάδρο» στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Και αν αυτή την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός σκοντάψει και στο Πανθεσσαλικό, κόντρα στον ανεβασμένο Βόλο, που προέρχεται από νίκη μες στη Λαμία, φωτιά στα τόπια! Τα όμορφα παραμύθια (περί Παναθηναϊκού που σφύζει από υγεία) όμορφα καίγονται!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News