ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΙΔΗΣ: Πώς θα ήταν η ζωή μας αν έπεφτε για μια εβδομάδα το ίντερνετ!

Με αφορμή την αποφράδα Δευτέρα, την ημέρα καθ’ ην η οικουμένη έζησε για πολλές ώρες χωρίς Facebok, Instagram, WhatsApp και Messenger, ο Νίκος Σαρίδης γράφει το δυστοπικό σενάριο ενός μελλοντικού μπλακ άουτ, εβδομαδιαίας διάρκειας, σε όλο το ίντερνετ.

Νίκος

Κατ’ αρχάς μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου μία εβδομάδα χωρίς το ίντερνετ…

Θα ξυπνάω το πρωί, θα φτιάχνω καφέ και θ’ ανάβω τσιγάρο χωρίς ν’ ακούω «γκλιν-γκλιν» στο κινητό από το μήνυμα του Σόμογλου στο Messenger, ότι «(…) θέλω να μου γράψεις ένα κείμενο (…)».

Λευτέρης

Μπορώ να φανταστώ τον Λευτέρη από τα Κάτω Πατήσια…

Δευτέρα φύσις τού είχε γίνει του Λευτέρη το οινοπνευματί της homepage του sportday.gr. Σαν το αντισηπτικό ένα πράγμα. Τώρα, πρέπει να βρει υποκατάστατο. Την πρώτη ημέρα θα ζοριστεί, τη δεύτερη το ίδιο, αλλά την τρίτη τα πόδια θ’ αρχίσουν να πηγαίνουν από μόνα τους στο περίπτερο, για την αγορά της έγχαρτης Sportday. 

Πελαγία

Μπορώ να φανταστώ την κυρία Πελαγία από την Αταλάντη…

Θα κάθεται με το βελονάκι κάτω απ’ τη λάμπα, για να τελειώσει επιτέλους εκείνο το εργόχειρο. Δεν μπορεί η οθόνη του PC να χάσκει σαν των Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, δίχως ένα λευκό σεμεδάκι επάνω.

Κυριάκος

Μπορώ να φανταστώ τον Κυριάκο από τους Μολάους…

Ο Κυριάκος είχε σκοπό να σκοτώσει τη γυναίκα του επειδή του είχε ανακοινώσει ότι… τέρμα οι δυο μας. Αλλά το ίντερετ «έπεσε» παγκοσμίως, οπότε δεν «λέει» ν’ αδειάσει την καραμπίνα αν δεν είναι να μαλώσει η κοινλή γνώμη στα social media αν πρόκειται για γυναικοκτονία ή σκέτο φόνο.

Τάκης

Μπορώ να φανταστώ τον Τάκη από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης…

Ο Τάκης ήταν μαθημένος τριάκις ημερησίως (σαν χάπι) να λαμβάνει την… τσόντα του. Μέγας μύστης των πορνοσάιτ και του ευγενούς σπορ του χειρογλύκανου. Χωρίς ίντερντ, ο… χειροπράκτης Τάκης καλείται πλέον να βάλει τη φαντασία του να δουλέψει… Παραστάσεις έχει…

Δανάη

Μπορώ να φανταστώ τη Δανάη απ’ το Μαρούσι…

Η Δανάη είχε ξοδέψει τα πιο τρυφερά της χρόνια για την ομαλή μετάβαση από το duck face με τις σουφρωμένες χειλάρες στο fish gape, το ελαφρύ κι ανεπιτήδευτο άνοιγμα του στόματος. Εντούτοις, χιλιάδες εργατοώρες στο Insta κι αμέτρητες πόζες, προκειμένου να μοιάσει η Δανάη στη Μαριόν Κοτιγιάρ, πήγαν χαμένες. Τώρα, πρέπει να βρει κάτι άλλο, με την αγωνία να διαπερνά κάθε ίντσα του σώματός της για το αν -εφόσον επανέλθει το ίντερνετ- θα έχουν διασωθεί αυτές οι φωτογραφίες…

Ιάσων

Μπορώ να φανταστώ τον Ιάσονα απ’ την Κέρκυρα…

Ο Ιάσων είχε μπει πέρυσι Ιστορικό-Αρχαιολογικό Ιωαννίνων. Όμως, λόγω κορονοϊού στη σχολή δεν είχε πατήσει. Όλα ηλεκτρονικά: η εγγραφή, το νταραβέρι με τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήριες και, κυρίως, οι εξετάσεις. Ρωτούσε η καθηγήτρια, γκούγκλαρε ο Ιάσων… μπίνγκο! Πάμε για το επόμενο κ.ο.κ. Και ο χαλβάς ο μπαμπάς του τού είχε τάξει μεταχειρισμένο Φιατάκι έτσι και περνούσε όλα τα μαθήματα του α’ έτους.   Τώρα, όμως, αλλάζουν τα πράγματα: και τα πανεπιστήμια άνοιξαν και το ίντερνετ «τα ‘παιξε». «Problhma, malaka» όπως θα ήθελε να γράψει σε άπταιστα γκρίκλις στον κολλητό του τον Νάσο αν λειτουργούσε η σύνδεση.

Θέμης

Μπορώ να φανταστώ τον Θέμη απ’ το Ίλιον (Νέα Λιόσια το ξέραμε πριν εφευρεθεί το ίντερνετ)…

Ο Θέμης είναι συνδεσμίτης και θα κανόνιζαν με τ’ άλλα παιδιά πού και τι ώρα θα μαζεύονταν για να πάνε να κάνουν… ιστορία με τους αλλόδοξους. «Έπεσε», όμως, το ίντερνετ και ο Θέμης έμεινε με την όρεξη. Ή μάλλον δεν έμεινε μονάχα με την όρεξη αλλά και με τη γιαγιά για να την προσέχει. Η οποία γιαγιά  τα ΄χει ψιλοχάσει. Βλέπει στην τηλεόραση «Ρουγκ Ζουκ» κι όταν ακούει τη Μακρυπούλια να λέει «θέλω να μου πείτε τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτεύουες» απαντάει «Κουκάκι, Κυπριάδου, παστίτσιο και Πλαστήρας». Αυτή είναι η ζωή του Θέμης χωρίς ίντερνετ.

Κατερίνα

Μπορώ να φανταστώ την Κατερίνα απ’ του Ζωγράφου…

Θέλει να παραγγείλει μέσω efood έναν latte macchiato και δεν μπορεί. Δηλαδή, καλά και σώνει να επιστρέψει στην εποχή των σπηλαίων που ζούσε ο μπαμπάς της, τότε που ο ως νεαρός ο πατέρας της Κατερίνας ξημεοβραδιαζόταν στον πάλαι ποτέ «Λέντζο» στο Παγκράτι κι ο σερβιτόρος έκανε σλάλομ ανάμεσα στα τραπέζια κρατώντας έναν δίσκο γεμάτο γλυκά φραπόγαλα κι ένα ανοικτό εβαπορέ για όποιον ήθελε έξτρα γάλα. Εκεί θα μας καταντήσουν οι αλήτες; Αλλά τι να πει και η efood. Μετά το πλήγμα με τους ντελιβεράδες να μείνει και μια βδομάδα κλειστή, πάει θα βαρέσει κανόνι το μαγαζί.

Μιχάλης

Μπορώ να φανταστώ τον Μιχάλη απ’ το Χαϊδάρι…

Εστειλε τον γιο του να σπουδάσει γυμναστής στη Σόφια και θέλει μέσω e-banking να του στείλει λεφτά να περάσει τον μήνα. Αλλά τζίφος! Κι εντάξει, Φιλοσοφία του Δικαίου μπορείς να διαβάσεις νηστικός, το άλμα με κυβίστηση στο πλινθίο πώς να το κάνεις θεονήστικος; Εκτός απ’ την πείνα θα σε κόψει και… ο κομιτατζής ο Βούλγαρος που βάζει τους βαθμούς.

Κλαίρη

Μπορώ να φανταστώ την Κλαίρη απ’ τα Ζαρουχλαίικα της Πάτρας…

Η Κλαίρη είναι σφαλίστρια και μόλις χώρισε απ’ τον Βαγγέλη και είναι σε φάση… χατζιδακικού instrumental, ήτοι «Χαμόγελου της Τζοκόντας». «Όταν έρχονται τα σύννεφα», Η «παρθένα της γειτονιάς μου», «Βροχή» κ.τ.λ. Αλλά χωρίς youtube, το μόνο που μπορεί ν’ ακούσει είναι το… καζανάκι τού από πάνω (ορόφου). Τι εναλλακτικές έχει; Ή να τα ξαναφτιάξει με τον Βαγγέλη, που όμως τα έφτιαξε με την καλύτερή της φίλη, ή να κατεβάσει τα σκουπίδια. Γιατί, καλή η φθινοπωρινή μεγαλογχολία αλλά μην πιάσουμε και σκουλήκια…

Λάζαρος

Μπορώ να φανταστώ ένα δυστοπικό μέλλον με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο απ’ το Παρανέστι Δράμας…

Ο Λάζαρος είναι του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Όταν είχε πάει φαντάρος στη Θήβα, βέβαια, που του έμπηγαν τη σύρριγγα χωρίς να του λένε καν τι περιείχε, καθόταν σαν κοτούλα, αλλά τώρα είναι αντιεμβολιαστής. Anyway. Σεβαστό. Η ουσία είναι ότι ο Λάζαρος είχε βρει στο ίντερνετ ένα ωραίο κείμενο που αποκάλυπτε ότι ο Νίκος Κούρκουλος στον «Αστραπόγιαννο» πέθανε στην πραγματικότητα από βόλι εμποτισμένο με Astra Zeneca, αλλά έβαλαν την Καίτη Αμπάβη να τραγουδήσει «Ήλιε φονιά, πώς άφησες να γίνει το κακό» και να ρίξει όλες τις ευθύνες στον… ήλιο. Ο Λάζαρος ήθελε να το μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους, ως επί το πλείστον ομοϊδεάτες, πλην όμως…

Ολυμπία

Μπορώ, τέλος, να φανταστώ τον Βασίλη…

Χωρίς ίντερνετ, ο Σπανούλης και η Ολυμπία Χοψονίδου θα κάνουν κι έβδομο παιδί! Οι εν λόγω, άλλωστε δεν χρειάζεται να κατεβάσουν από το διαδίκτυο κάποιο manual, την κατέχουν την τεχνογνωσία…

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News