ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΙΔΗΣ: Οι… δέσμιοι του Εντσάμ και η Λαμί-κονος του Σάββα

Ο Νίκος Σαρίδης καταγράφει την αγωνία του για τη μεταγραφή του Εντσάμ στην ΑΕΚ και την… πρεμιέρα της Λαμίας!

 «Οι Δέσμιοι του Λονγκζιμό». Από το συγκεκριμένο κεφάλαιο του βιβλίου «13 Ιστορίες για Παλιοχαρακτήρες» του Λεόν Μπλουά είχα ν’ ακούσω το Longjumeau. Ώσπου προέκυψε στην επικαιρότητα ο Ολιβιέ Εντσάμ, γέννημα – θρέμμα του εν λόγω παρισινού προαστίου (νότια της γαλλικής πρωτεύουσας).

Θα μαθαίναμε περισσότερα για το Λονζουμό (έτσι -για την ακρίβεια- προφέρεται, καταπώς λένε οι γνωρίζοντες), αλλά ο Εντσάμ, ως φαίνεται, δεν θα φορέσει τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ. Εκτός και αν σημειωθεί κάποια θεαματική ανατροπή…

Η προπληρωμένη κάρτα

Τι είδους ανατροπή; Παίρνει φόρα, ας πούμε, ο Εντσάμ κι ανοίγει την πόρτα του προέδρου της Σέλτικ. Μπαίνει μέσα και χτυπάει με δύναμη το χέρι στο γραφείο. Το μαόνι δέχεται τέτοιο τράνταγμα που έχει να δεχτεί από εκείνη τη ροδαυγή που το ξύλευε ο Μαλαγάσιος (Μαδαγασκαριανός, για να καταλαβαινόμαστε) υλοτόμος, ενώ ο πρόεδρος πανιάζει μόλις ακούει τον ποδοσφαιριστή να του λέει: «Θα σου… σκίσω το ταμτιριρί, μωρή γκρανκάσα, έτσι και μου κόψεις τον δρόμο για την Ελλάδα. Δεν θα χάσω εγώ το freedom pass των 150 ευρώ που δίνει ο Μητσοτάκης στους νέους μέχρι 25 ετών. Οριακά το προλαβαίνω, το 1996 είμαι γεννημένος». Έτσι αγχωμένος που νιώθει ο Σκώτος, του πετάει ένα «freedom… freedom…» και ο παίκτης φεύγει με την «ελευθέρας» του.

Αν νομίζετε, πάντως, ότι η μεγάλη ποδοσφαιρική αγωνία του υπογραφομένου είναι αν θα υπογράψει ο Εντσάμ στην «Ένωση» ή αν θα πάρει το voucher των 150 ευρώ, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Η πραγματική αγωνία είναι πόσο κόσμο θα έχει αύριο Πέμπτη η «πρώτη» της Λαμίας.

Η… ανταρσία της Λαμίας

Κι εξηγούμαι πάραυτα: την ημέρα, καθ’ ην οι φωταυγείς εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης, ανακοίνωσαν ότι από 15 Ιουλίου στα γήπεδα θα επιτρέπεται κόσμος σε ποσοστό 85% (υπό τον όρο ότι οι εισερχόμενοι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες με κορονοϊό -η μετάλλαξη, αν θα είναι Δέλτα ή… Γάμα Εθνική, δεν μας απασχολεί), ο ΠΑΣ Λαμία (συνωνυμία του… Freedom Pass) ανακοίνωσε ότι η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας θα είναι ανοιχτή στους φιλάθλους. Κάλλιστα, δηλαδή, θα μπορέσουν 4.675 Λαμιώτες (τόσο είναι το

85%) να συρρεύσουν στο «Αθανάσιος Διάκος»! Με την απάντηση στο ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο να είναι είναι αυτονόητη: ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου!

Ας είμαστε ρεαλισταί, βεβαίως, που τραγουδούσε κι ο Βοσκόπουλος το πάλαι. Τόσοι Λαμιώτες δεν πρόκειται να εμφανιστούν στο γήπεδο ακόμη και αν η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου φτάσει στον τελικό του Διηπειρωτικού.

Κορίτσια, ο Σάββας!

Το πολύ, στην «πρώτη» να πάει καμιά «καμμένη» Φθιωτοπούλα, της οποίας ο μπαμπάς δεν ενθυλάκωσε ακόμη την αποζημίωση του ΕΛΓΑ για την τελευταία χαλαζόπτωση στα χωράφια, οπότε και για τη θυγατέρα δεν έχει φέτος Μύκονο. Κατά συνέπεια, η μόνη ελπίδα της να δει τον fabulous Σάββα Γκέντσογλου από κοντά είναι στο γήπεδο της πόλης της. Αν δεν το έχετε μάθει, ο (και ποδοσφαιριστής) Γκέντσογλου θα φοράει φέτος την μπλε φανέλα της Λαμίας.

Φυσικά, ο Γεραπετρίτης κι ο Αδωνις δεν ανακοίνωσαν κάτι σε στιλ «μέχρι τα μέσα Ιουλίου επιτρέπεται η προσέλευση έστω και δέκα φιλάθλων στις ”πρώτες” των ομάδων, να το δούμε πιλοτικά…». Αλλά γι’ αυτό είναι ωραία κι ανάδελφος η Ελλαδάρα: οι μεν κάνουν πως κυβερνούν, οι δε κάνουμε πως κυβερνιόμαστε!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News