Βαγγέλης Μαρινάκης: Σκέψου… να μην είχε παρατήσει τον Ολυμπιακό για τη Νότιγχαμ!

EUROKINISSI

Η θρυλική μεταγραφή του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό, ήρθε απλά να θυμίσει στους αντιπάλους του Βαγγέλη Μαρινάκη μια υπόσχεσή του: «Και πενήντα Νότιγχαμ να αγοράσω, ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ όλα»

Ήταν 7 Μαΐου του 2017, στην είσοδο της εξέδρας των επισήμων του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός γιόρταζε την κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος της ιστορίας του και παράλληλα το deal του Βαγγέλη Μαρινάκη για την αγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ είχε ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Θυμάστε τα λόγια του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού εκείνο το βράδυ; «Έχω τοποθετηθεί και στο παρελθόν. Και δέκα Νότιγχαμ να αγοράσω και πενήντα Νότιγχαμ να αγοράσω, ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ όλα»…

Από εκείνον το Μάιο του 2017 κύλησε μπόλικο… κατακόκκινο νερό στ’ αυλάκι. Και στον Πειραιά και στο Νότιγχαμ. Στο μεν μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι, ο Ολυμπιακός άρχισε να σαρώνει ξανά τα πρωταθλήματα, μετά από μια διετή παρένθεση, στη δε γενέτειρα του Ρομπέν των Δασών, οι φίλοι της θρυλικής Φόρεστ είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να επιστρέφει στα σαλόνια της Premier League μετά από 23 χρόνια!

Ο Μαρινάκης έπρεπε πάση θυσία να χτυπηθεί και η Νότιγχαμ ήταν το πιο… βολικό όχημα!

Μοιραία ο Μαρινάκης ενόχλησε ακόμη περισσότερο απ’ ότι ενοχλούσε! Ξέρετε τι θα πει να βλέπεις τον άνθρωπο τον οποίο εχθρεύεσαι είτε παθολογικά, είτε συμφεροντολογικά, διαρκώς να εξελίσσεται την ώρα που εσύ πορεύεσαι με… όπισθεν ολοταχώς; Δεν είναι εύκολο. Ο φθόνος, άλλωστε, στη χώρα μας ευδοκιμεί περισσότερο κι από τις πορτοκαλιές!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο φετινό καλοκαίρι. Ο Μαρινάκης έπρεπε να χτυπηθεί, να ισοπεδωθεί και – πάνω απ’ όλα – να φθαρεί στη συνείδηση των ίδιων των Ολυμπιακών. Η στρατηγική απλή: «Εκμεταλλευόμαστε τη μουρμούρα των φίλων του Ολυμπιακού για την προβληματική αγωνιστική εικόνα της ομάδας τους και πάμε να τους πείσουμε ότι ο Μαρινάκης έχει παρατήσει τον Ολυμπιακό και ασχολείται μόνο με τη Νότιγχαμ».

Και να σου η διθυραμβική προβολή κάθε μεταγραφικής κίνησης της Φόρεστ, ακόμη κι από ανθρώπους που… μισούν τον Μαρινάκη, και να σου αφιερώματα επί αφιερωμάτων στα εκατομμύρια που ξοδεύει η Νότιγχαμ. Ο ανταρτοπόλεμος εις βάρος του Ολυμπιακού μέσω της πλύσης εγκεφάλου των ίδιων των φίλων του, στην πιο λαϊκίστικη και φθηνή μορφή του!

Ο ψυχισμός του Έλληνα οπαδού μπορεί καμιά φορά να γίνει αντίπαλος της ομάδας που αγαπά

«Μα καλά», θα μου πείτε, «υπήρχε φίλος του Ολυμπιακού να τσιμπήσει από τη συγκεκριμένη προπαγάνδα;»…

Φυσικά και υπήρχαν, θα σας απαντήσω, και μάλιστα όχι ένας και δύο. Βλέπετε, ο ψυχισμός του Έλληνα οπαδού είναι… πολύ άτιμο πράγμα. Μεταβάλλεται και πλάθεται σαν την πλαστελίνη, ανάλογα με τα αποτελέσματα της ομάδας του.

Όταν στραβώνουν, λοιπόν, τα παιχνίδια, όταν έρχονται αποτυχίες, ήττες, χαμένοι τίτλοι ή αποκλεισμοί, δεν θέλει και πολύ για να φέρει τη συντέλεια του κόσμου. Ούτε φυσικά θέλει πολύ να αρχίσει να… μασάει αμάσητο το σανό που του σερβίρεται, αμφισβητώντας ακόμη και ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία με την αγαπημένη του ομάδα. Σ’ αυτόν ακριβώς τον ιδιαίτερο ψυχισμό του Έλληνα οπαδού, πόνταραν οι εμπνευστές του σεναρίου… «ο Μαρινάκης παράτησε τον Ολυμπιακό και ασχολείται με τη Νότιγχαμ».

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο μετά την τεσσάρα από τη Μακάμπι, κάθε μεταγραφή της Φόρεστ συνοδευόταν από… πρώτα θέματα ακόμη και σε οπαδικά Μέσα αντιπάλων ομάδων του Ολυμπιακού, στα οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίζεται καθημερινά ως ο «καταστροφέας του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Έβλεπες όλη αυτή την… αγχώδη προσπάθεια να πειστούν οι φίλοι του Ολυμπιακού ότι για τον Μαρινάκη… έπαψε να υφίσταται Ολυμπιακός και, ειλικρινά, συνέπασχες με την αγωνία των εμπνευστών της!

Ο… αθλητής Μαρσέλο και ο «χάρτινος πύργος» που κατέρρευσε σε μια βραδιά

Και ξαφνικά ένα βράδυ Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου 2022, κάθε σενάριο, κάθε σκηνοθεσία, τόση προσπάθεια ενός ολόκληρου διμήνου… κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος! «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Μαρσέλο»…

Πως το έλεγε παλιότερα ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος, καλώντας ο ίδιος στα γραφεία των εφημερίδων; «Πήρα να σας ενημερώσω ότι ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον αθλητή Ντομινίκ Γουίλκινς»… Έτσι απλά!

Και ξαφνικά ένα βράδυ Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου 2022, κάθε σενάριο, κάθε σκηνοθεσία, τόση προσπάθεια ενός ολόκληρου διμήνου… κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος!

Κάπως έτσι η απόκτηση του… αθλητή Μαρσέλο, ήρθε να σοκάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να πατήσει pause – έστω προσωρινά – στα πληκτρολόγια του μίσους κατά του Ολυμπιακού και του ιδιοκτήτη του.

Φανταστείτε, πάντως, ποιους παίκτες θα βλέπαμε να έρχονται φέτος στο Καραϊσκάκη αν δεν είχε… παρατήσει τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης για να ασχολείται μόνο με τη Νότιγχαμ; Από Κριστιάνο, Ζλάταν και βάλε…

Γιατί ο Μαρσέλο, κάπου εκεί ανάμεσα στα ιερά τέρατα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βρίσκεται. Κι ακόμη κι αν έχουν περάσει αρκετές ώρες από την ανακοίνωση της μεταγραφής του, δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις!

ΥΓ1: Επιτρέψτε μου τέσσερα υστερόγραφα για την αδιανόητη μεταγραφή του σπουδαίου Βραζιλιάνου. Πρώτον, το ποδόσφαιρο δεν καταλαβαίνει ούτε από θρυλικά ονόματα, ούτε από μύθους. Το χορτάρι αποτελεί τον απόλυτο καθρέφτη οποιασδήποτε μεταγραφής, είτε λέγεσαι Μαρσέλο, Ριβάλντο ή Ζιοβάνι, είτε ονομάζεσαι Τζόρτζεβιτς, Φουστέρ ή Μαντί Καμαρά. Είτε κουβαλάς στην πλάτη σου μια ανεκτίμητη ποδοσφαιρική κληρονομιά, είτε είσαι ένας άσημος παίκτης που απλά κυνηγάς τα όνειρά σου…

Ο Μαρσέλο, λοιπόν, θα κριθεί στο χορτάρι, όπως θα κριθεί και ο Τζος Μπόουλερ, η άφιξη του οποίου επισκιάστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, από τη… βόμβα που έσκασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

ΥΓ2: Λίγοι μπορούν να συλλάβουν το μέγεθος της σημασίας της μεταγραφής του Μαρσέλο, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά σε πολλαπλά επίπεδα για τον Ολυμπιακό. Σκεφτείτε απλά πόσο διαφορετικά θα βλέπουν πλέον την προοπτική να αγωνιστούν στην ομάδα του «θρύλου Μαρσέλο» αστέρια πρώτης γραμμής όπως ο Σκάρπα…

ΥΓ3: Ο… Γολγοθάς που έχουν να ανέβουν ο Κάρλος Κορμπεράν και οι παίκτες του το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς δεν γίνεται λιγότερο κατηφορικός. Απλά με τις μεταγραφάρες του Μαρσέλο και του Μπίελ, αλλά και τις εξαιρετικές προσθήκες των τελευταίων εβδομάδων, αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να δούμε έναν Ολυμπιακό στο δεύτερο μισό της σεζόν που θα τρέχει ξανά με… διαστημικές ταχύτητες!

ΥΓ4: Δηλαδή ο Ολυμπιακός θα παίζει φέτος με ακραία μπακ Μαρσέλο και Βρσάλικο;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News