Μεταγραφές: Αντί να μιζεριάζεις σκέψου, κάθε Μπερνάρντ θα φέρνει πάντα έναν… Μαρσέλο!

Sportday.gr

Το φετινό μεταγραφικό παζάρι έφερε σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ έναν θρύλο του ποδοσφαίρου, παγκόσμιους πρωταθλητές, σπουδαία ονόματα. Μήπως αντί να ψάχνουμε χοντρούς, συνταξιούχους και «τελειωμένους» απλά… να το απολαύσουμε;

Αν στο ξεκίνημα του καλοκαιριού, πριν από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, υποστήριζε κανείς ότι θα μας έβρισκε Σεπτέμβριος κι ότι στα ρόστερ των τριών βασικών διεκδικητών του πρωταθλήματος θα συναντούσε κανείς τον θρυλικό Μαρσέλο, τον μπαλαδόρο Μπερνάρντ, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ή τα «τοτέμ» της φιναλίστ του Μουντιάλ εθνικής Κροατίας, τον Σίμε Βρσάλικο και τον Ντομαγκόι Βίντα, πιθανότατα οι περισσότεροι από εμάς… θα τον κοιτάγαμε με μισό μάτι!

Σε μια εποχή που η προσπάθεια να πειστεί οποιοσδήποτε ξένος ποδοσφαιριστής να έρθει στα μέρη μας για να συνεχίσει την καριέρα του, μοιάζει από εξαιρετικά δύσκολη έως… ακατόρθωτη, σε μια περίοδο που το ελληνικό ποδόσφαιρο βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στο βούρκο της ανυποληψίας, η παρουσία όλων των παραπάνω παικτών στη Super League, όχι απλά προσδίδει λάμψη σε ένα απαξιωμένο, διεθνώς, πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, αλλά μοιάζει με πολυτέλεια που ενδεχομένως να μην αξίζουμε ως ποδοσφαιρική κοινωνία!

Να έρχεται στην Ελλάδα ο θρυλικός Μαρσέλο κι εσύ να… ψάχνεις ζυγαριές να μετρήσεις τα κιλά του!

Πολύ… μιζέρια ρε αδελφέ! Απλά… να ψοφήσουμε την κατσίκα του γείτονα. Κι αν δεν μπορούμε να την τεζάρουμε, να τη μειώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε! Τόσο στενόμυαλα σκεφτόμαστε…

Ο ένας να παρακολουθεί τη φιέστα της υποδοχής ενός θρύλου, όπως ο Μαρσέλο, για να δει… αν ο Βραζιλιάνος ήρθε στην Ελλάδα με παραπανίσια κιλά! Ο άλλος να μπαίνει στα βιογραφικά του Μπερνάρντ ή του Σιντιμπέ για να βρει κάποιον τραυματισμό ή κάποιο γεγονός που θα μειώνει την αξία της μεταγραφής.

Ο τρίτος να… ανοίγει σαμπάνιες επειδή τραυματίστηκε ο Βρσάλικο και να πανηγυρίζει για δύο εβδομάδες στο διαδίκτυο επειδή «κουτσό τον φέρατε»!

Πολύ… μιζέρια ρε αδελφέ! Απλά… να ψοφήσουμε την κατσίκα του γείτονα. Κι αν δεν μπορούμε να την τεζάρουμε, να τη μειώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε! Τόσο στενόμυαλα σκεφτόμαστε…

Αυτό που δυσκολεύεται να καταλάβει μια σημαντική μερίδα της ελληνικής φίλαθλης κοινής γνώμης, είναι το πόσο στενά δεμένη είναι η μοίρα όλων των μεγάλων ομάδων σε οποιαδήποτε χώρα, όχι μόνο τη δική μας.

Πως, για παράδειγμα, η πορεία της Ρεάλ επηρεάζει αυτή της Μπαρτσελόνα, πως η μοίρα της Λίβερπουλ επιδρά σε αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πως η μία ομάδα μπορεί να παρασύρει προς τα κάτω ή προς τα πάνω την ιστορική της αντίπαλο.

Το ίδιο ισχύει και στις μεταγραφές. Για κάθε Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι, η κάθε Λίβερπουλ θα «αναγκαστεί» να απαντήσει με έναν Νούνιες. Για κάθε Μαρσέλο του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ θα είναι υποχρεωμένη να απαντήσει με έναν Σιντιμπέ.

Αντί, λοιπόν, να ψάχνετε… ζυγαριές ή να κρεμάτε παλτά στον τοίχο σας στα social media, σκεφτείτε απλά τι ευεργετικές συνέπειες θα έχει στη δική σας ομάδα, μια μεγάλη μεταγραφή ενός αντιπάλου.

Μακάρι να προκύψουν νέοι Ριβάλντο, Καρεμπέ, Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Όλοι τους!

Κι επίσης σκεφτείτε απλά πόσο πολύ πραγματικά θα ομορφύνουν οι Κυριακές μας, αν όλοι αυτοί οι παικταράδες που ήρθαν φέτος στα μέρη μας, αποδειχτούν νέοι… Ριβάλντο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καρεμπέ ή Τζιμπρίλ Σισέ! Πόσο πιο ωραία θα είναι τα ντέρμπι μας, πόσο περισσότερο θα ανυπομονούμε όλοι μας να πηγαίνουμε κάθε Σαββατοκύριακο στο γήπεδο.

Ναι, είναι αυτονόητο ότι όλα, μα όλα τα σπουδαία ονόματα που ήρθαν φέτος στην Ελλάδα δεν βρίσκονται στα… ποδοσφαιρικά τους ντουζένια! Αν βρίσκονταν… μόνο για καμιά Μύκονο θα έμπαιναν στο αεροπλάνο για να έρθουν προς τα εδώ.

Ούτε ο Ρίμπο, όμως, ήταν στα ντουζένια του, ούτε ο Ζιλμπέρτο, ούτε ο Καρεμπέ, ούτε ο Σισέ. Όλοι τους όμως έγραψαν ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ομάδες που αγωνίστηκαν! 

Μη μιζεριάζετε, λοιπόν. Απλά χαρείτε το, απολαύστε το και μακάρι όλοι τους να είναι γεροί, να έχουν έρθει με κίνητρο στη χώρα μας και να μας χαρίσουν λίγη από τη χρυσόσκονή τους. Δεν την αξίζουμε, αλλά σίγουρα μπορούμε να τη χαρούμε και να την προσδοκούμε με την ψυχή μας. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News