Διαιτησία: Όλα στη φόρα! Βγάλτε στη δημοσιότητα όλους τους διαλόγους διαιτητών-VAR!

EUROKINISSI

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται πάνω απ’ όλα διαφάνεια για να μην μπορεί να λέει κανείς… το μακρύ του και το κοντό του! Ας γίνει η αρχή με τη δημοσιοποίηση όλων των διαλόγων διαιτητών-VAR στις επίμαχες φάσεις κάθε αγωνιστικής.

Δεν χρειάζεται να είσαι βαθύς γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου για να αντιληφθείς ότι το φετινό πρωτάθλημα της Super League τροχοδρομεί ήδη σε πολύ επικίνδυνες ράγες.

Το δηλητήριο του μίσους και του φανατισμού ρέει κάθε μέρα με ολοένα και πιο επικίνδυνο τρόπο στις εξέδρες των γηπέδων, τα media και τα social media και, δυστυχώς, ο κίνδυνος να ζήσουμε άλλη μια τραγωδία σαν τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού όχι μόνο δεν έχει απομακρυνθεί, αλλά μοιάζει πιο ορατός από ποτέ.

Είναι, λοιπόν, υποχρέωση όλων όσοι ασχολούμαστε με το χώρο να βάλουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ένα φρένο σ’ αυτή τη βιομηχανία του μίσους, πριν να είναι πολύ αργά. Πριν θρηνήσουμε με κροκοδείλια δάκτυλα το θάνατο ενός ακόμη νέου παιδιού, χωρίς να έχουμε κάνει το παραμικρό για να τον εμποδίσουμε.

Το να ζητάμε από τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ να καθίσουν, επιτέλους, στο ίδιο τραπέζι μοιάζει με όνειρο… θερινής νυκτός. Το να τους ζητάμε να θέσουν ένα μορατόριουμ που θα τους επιτρέπει να… τρώνε τις σάρκες τους στο παρασκήνιο, αλλά τουλάχιστον να μην οπλίζουν με περισσότερο φανατισμό τα χέρια τυφλωμένων οπαδών των ομάδων τους, μοιάζει επίσης… ουτοπικό.

Αυτό, όμως, που πρέπει όχι μόνο να ζητήσουμε, αλλά να απαιτήσουμε είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια σε ότι αφορά το σκέλος «διαιτησία». Λάθη γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται.

Αυτό που επιβάλλεται να διώξουμε είναι τις… σκιές γύρω από την ποδοσφαιρική μας καθημερινότητα. Να μπει ένα τέλος στη μυστικοπάθεια που επιτρέπει σε οποιονδήποτε «μισθοφόρο» να διαμορφώνει εικονικές πραγματικότητες, επενδύοντας στον αποπροσανατολισμό της «οπαδικής μάζας».

Δεν έχουμε διανύσει ούτε το 1/5 της σεζόν και ήδη οι φάσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο του φανατισμού και του μίσους είναι ουκ ολίγες. Και το χειρότερο δεν είναι αν μια απόφαση διαιτητή είναι λανθασμένη ή όχι. Το χειρότερο είναι ότι όλες οι φάσεις γίνονται εργαλεία στα χέρια ανθρώπων που πλουτίζουν εδώ και χρόνια από τη βιομηχανία του μίσους. Δεν πάει άλλο…

Αν, λοιπόν, όλες οι ομάδες και οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Super League ενδιαφέρονται πραγματικά να βοηθήσουν το ίδιο το προϊόν και κυρίως επιθυμούν να συμβάλλουν στην εξάλειψη πολύ επικίνδυνων φαινομένων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε έναν νέο Άλκη κι αν θέλουν να μας πείσουν για την ειλικρίνεια των προθέσεών τους, καλούνται να προχωρήσουν από κοινού σε συγκεκριμένες κινήσεις, όποιες κι αν είναι οι διαφορές τους.

Επιβάλλεται να διώξουμε τις… σκιές γύρω από την ποδοσφαιρική μας καθημερινότητα. Να μπει ένα τέλος στη μυστικοπάθεια που επιτρέπει σε οποιονδήποτε «μισθοφόρο» να διαμορφώνει εικονικές πραγματικότητες, επενδύοντας στον αποπροσανατολισμό της «οπαδικής μάζας».

Η πρώτη κίνηση μοιάζει πλέον πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Η Super League πρέπει όχι απλά να ζητήσει, αλλά να απαιτήσει από Μπαλτάκο και Μπένετ την δημοσιοποίηση όλων των διαλόγων διαιτητών και υπευθύνων VAR μετά το τέλος των αγώνων. Να μην μένει τίποτα στο σκοτάδι! Όλα στο φως…

Να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι γιατί δόθηκε ή δεν δόθηκε ένα πέναλτι, γιατί άλλαξε οποιαδήποτε απόφαση, γιατί αποβλήθηκε κάποιος ποδοσφαιριστές. Όλα στη φόρα!

Να μην μπορεί ο κάθε Σόμογλου να γράφει ό,τι γουστάρει δηλητηριάζοντας ακόμη περισσότερο τις σκέψεις τυφλωμένων από μίσος οπαδών.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλο σκοτάδι. Αρκετή μαυρίλα έχει να αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες. Εδώ και τώρα όλοι οι διάλογοι διαιτητών και υπευθύνων VAR να δίνονται στη δημοσιότητα κάθε Δευτέρα ή Τρίτη μετά την ολοκλήρωση κάθε αγωνιστικής.

Ποιος δεν το επιθυμεί; Μόνο όσοι επιθυμούν να… κρύψουν τους διαλόγους! Θα είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν Μπαλτάκος και Μπένετ έχουν κάτι να φοβηθούν ή όχι… Αν έχουν κάτι να κρύψουν ή όχι! Και θα μάθουμε αν εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι το συμφέρον κάθε Έλληνα φιλάθλου.

Γιατί ποιος φίλαθλος δεν θέλει να γνωρίζει για ποιο λόγο αδικήθηκε ή ευνοήθηκε είτε η δική του ομάδα, είτε μια αντίπαλός της. Όλα στο φως, λοιπόν. Ας είναι αυτό ένα πρώτο βήμα για να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το τούνελ του σκοταδισμού του! Το αντέχουν οι ομάδες; Μα κυρίως… το αντέχουν Μπαλτάκος και Μπένετ;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News