Super League: Άλλοθι βρίσκονται, αλλά τα προβλήματα δεν κρύβονται!

Τα βράδια της Κυριακής είναι πλέον μακράν τα πιο δύσκολα στη ζωή ενός αθλητικού συντάκτη, αφενός γιατί έχει περισσότερο το μυαλό του στις διαιτητικές αποφάσεις και τη θέση που πρέπει να πάρει και αφετέρου γιατί καλείται να βρει τρόπους για να μη χάσει και την… τελευταία τρίχα της κεφαλής του, με όσα διαβάζει στα social media!

Ας με συγχωρέσετε, που θα χαλάσω λίγο το κλίμα της βραδιάς για κάθε αδικημένο, ευνοημένο, ικανοποιημένο ή στεναχωρημένο μετά το πέρας της δεύτερης αγωνιστικής, αλλά το ποδόσφαιρο ήταν αμείλικτο (ιδιαίτερα για τους μεγάλους) καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Όποιος θέλει μπορεί να βρει εύκολα άλλοθι για να δικαιολογήσει είτε το αποτέλεσμα, είτε την εμφάνιση της ομάδας του, ωστόσο το ίδιο το ποδόσφαιρο φρόντισε να μιλήσει και να στείλει τα δικά του μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις, «ψάχνει» ακόμη τις μεταγραφές

Αν θελήσει κάποιος να βρει δικαιολογίες για τα μαύρα χάλια του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Λαμία, μπορεί να επικαλεστεί το χωράφι του ΔΑΚ, την κόπωση από το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Αντβέρπ. Συγχωρέστε με, αλλά με τη δεδομένη ποιοτική διαφορά που χωρίζει το ρόστερ των «ερυθρόλευκων» από ομάδες όπως η Λαμία του Μιχάλη Γρηγορίου, όλα αυτά φαντάζουν ως… φθηνά άλλοθι.
Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε και το βράδυ της Κυριακής ότι πραγματοποιεί το πιο νωθρό ξεκίνημα σεζόν στην εποχή Μαρτίνς. Κι αν ο Λουκάς Βύντρα είχε ευστοχήσει από μισό μέτρο, ενδεχομένως να γινόταν άλλη συζήτηση τώρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός καλείται να βρει άμεσα λύσεις στα εξόφθαλμα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του, ενόψει των ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος και των ταξιδιών σε Πόλη και Φρανκφούρτη που ακολουθούν. Και κυρίως καλείται να πάρει επιτέλους κάτι από τα μεταγραφικά του αποκτήματα. Οι φίλοι της ΑΕΚ βλέπουν παίκτες όπως ο Τσούμπερ να κάνουν τη διαφορά με το καλημέρα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν να συζητάνε για τον Ματέους Βιτάλ. Στον Ολυμπιακό «βαριά χαρτιά« όπως ο Τικίνιο, ο Ρόνι Λόπες ή ο Ονιεκούρου, προς το παρόν… περνούν και δεν ακουμπούν!

ΑΕΚ: Έχεις ένα 3-0 στα χέρια σου στο 77’ και φωνάζεις για αποφάσεις του διαιτητή;

Ειλικρινά, όταν διάβασα τη διαρροή της ΑΕΚ για τη διαιτησία του Φωτιά στο Ηράκλειο, έτριβα τα μάτια μου! Αδίκησε αυτός ο ανεκδιήγητος διαιτητής (γιατί πολύ απλά είναι ένας τραγικός ρέφερι) την Ένωση στο Ηράκλειο; Εγώ λέω ότι την αδίκησε, για να αποφύγουμε περιττές διαφωνίες και χάσουμε την ουσία της συζήτησης. Μα, αυτός ήταν ο βασικός λόγος που πέταξε στα σκουπίδια τρεις βαθμούς η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς; Ακόμη κι αν συμπεριλάβουμε τις υποδείξεις του ως μια παράμετρο της ισοπαλίας, προηγούνται πολύ πιο σημαντικά αίτια στην ιεράρχηση όσων συνέβησαν στο «Γεντί Κουλέ». Και κυρίως το απόλυτο κοντράστ που χωρίζει την εικόνα της μεσοεπιθετικής και της αμυντικής λειτουργίας της ΑΕΚ.
Μπροστά βλέπεις παικταράδες που ξεχειλίζουν από ποιότητα. Πίσω βλέπεις αμυντικούς να παίζουν τα… συγκρουόμενα. Το είχαμε δει και στην πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό, μην κοιτάτε που ο Τουράμ έχανε τα άχαστα και η λάμψη του Τσούμπερ σκέπασε στη συνέχεια τα πάντα.
Η εικόνα της άμυνας της ΑΕΚ στις δύο πρώτες αγωνιστικές της σεζόν είναι αποκαρδιωτική. Συγχωρέστε με, αλλά όσο κι αν σε έχει αδικήσει ο διαιτητής (αν δεχτούμε ότι σε έχει αδικήσει), δεν νοείται να λειτουργεί η άμυνά σου για είκοσι λεπτά ως… κέντρο διερχομένων και να επιτρέπει στον αντίπαλο να σκοράρει τρεις φορές! Όλα τα άλλα, αποτελούν δικαιολογίες τις οποίες εκθέτει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Κι αν δεν το καταλάβουν στα Σπάτα πριν τα ντέρμπι που ακολουθούν, τότε θα βάλουν κι αυτοί… Φωτιά στα μπατζάκια τους, όπως έβαλε και ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα κόντρα στον Ατρόμητο. Και δεν θα τους φταίει, ούτε στους μεν, ούτε στους δε κανένας Φωτιάς!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Δεν χτίζονται οι ομάδες μέσα σε μια εβδομάδα!

Για τον Παναθηναϊκό και την… απότομη προσγείωση των Ιωαννίνων, κι εδώ το ποδόσφαιρο είναι αμείλικτο. Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να ξεκινήσουν το χτίσιμο της ομάδας τους… το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Αν δεν το έχετε καταλάβει, οι «πράσινοι» του Γιοβάνοβιτς διανύουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους… εν μέσω επίσημων αγώνων. Φυσιολογικά, λοιπόν, και τα αποτελέσματά τους θα είναι αποτελέσματα φιλικών! Τη μια έτσι και την άλλη… γιουβέτσι. Τη μια ενθουσιασμός, την άλλη απογοήτευση. Η ουσία δεν αλλάζει: Στο Κορωπί επέλεξαν για τον άλφα ή τον βήτα λόγο να πετάξουν στα σκουπίδια ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Μοιραία, λοιπόν, ιδιαίτερα στους πρώτους μήνες της σεζόν θα βρίσκουν μπροστά τους τη συγκεκριμένη απόφαση.

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, γιατί σε αντίθεση με τα παιχνίδια του ΠΟΚ, δεν κατάφερα να το παρακολουθήσω. Βλέπετε, όλα τα ‘χαμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η διεξαγωγή των αγώνων ίδιες μέρες και ώρες μας μάραναν! Αντί, δηλαδή, να εξετάσουμε το συνολικό όφελος του προϊόντος, ο καθένας κοιτά για πολλοστή φορά την πάρτη του!

ΥΓ: Τι αξίζει περισσότερο απ’ όλο το Σαββατοκύριακο της Super League; Οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια μετά το τέλος της δραματικής αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Αν δεν τις έχετε ακούσει, αφιερώστε τρία λεπτά από το χρόνο σας για να το πράξετε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News