ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΟΛΑΪΝ: Η ελληνική κοινωνία να γίνουμε γονείς ενός μικρού παιδιού!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου γράφει για την… ποδοσφαιροποίηση ενός απεχθούς εγκλήματος, όπως αυτό της Καρολάιν και στρέφει το βλέμμα του στον μοναδικό άνθρωπο που πρέπει να προστατεύσουμε

Έρχονται μέρες που ο αθλητισμός μοιάζει πραγματικά ασήμαντος, ακόμη και στα μάτια που ζούμε και αναπνέουμε για να γράφουμε για συλλόγους, αθλήματα, σταρ, όσους είμαστε τυχεροί που έχουμε κάνει το χόμπι μας επάγγελμα.

Από χθες το βράδυ, όταν και έγινε γνωστή η ομολογία του συζύγου της Καρολάιν, για το στυγερό έγκλημα της 11ης Μαΐου στα Γλυκά Νερά, το μυαλό και η σκέψη οποιουδήποτε ανθρώπου παλεύει να συνειδητοποιήσει πως είναι δυνατόν ένας συνάνθρωπός μας να μετατραπεί σε κτήνος, και όχι μόνο να δολοφονήσει τη σύντροφο της ζωής του, αλλά στη συνέχεια να παίζει ένα ασύλληπτο θέατρο μπροστά ακόμη και στους ίδιους τους συγγενείς του θύματος.

Ωστόσο, δεν σκοπεύω να χαραμίσω ούτε μισή αράδα για τον πιλότο που έκοψε το νήμα της ζωής ενός 20χρονου κοριτσιού επειδή – όπως ομολόγησε – τσακώθηκε μαζί του. Ο ίδιος ο Θεός θα κρίνει την πράξη του, ούτε κάποιο δικαστήριο, ούτε εσείς, ούτε εγώ.

Υπάρχει ένα μικρό παιδί που θα μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα του, χωρίς γονείς και που μια μέρα θα έρθει αντιμέτωπο με μια φρικτή πραγματικότητα. Οφείλουμε ως ελληνική κοινωνία να το προστατεύσουμε!

Μόνο ένας άνθρωπος βρίσκεται στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ένα μωρό 11 μηνών, που εκείνο το βράδυ έκλαιγε στην κούνια βλέποντας τον πατέρα του να δολοφονεί τη μητέρα του. Ένα μωρό που θα μεγαλώσει, θα γίνει παιδί, έφηβος, ενήλικας, θα αποκτήσει βιώματα, εμπειρίες και μεγαλώνοντας θα αρχίσει να αξιολογεί και να ορίζει την ίδια του τη ζωή.

Ένα μικρό παιδί που θα μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα του, χωρίς γονείς και που μια μέρα θα έρθει αντιμέτωπο με μια φρικτή πραγματικότητα. Ε, αυτό το παιδί οφείλουμε ως ελληνική κοινωνία να το προστατεύσουμε και να το θωρακίσουμε. Οφείλουμε να γίνουμε οι γονείς που η σκληρή μοίρα έμελλε να του στερήσει.  

Με την ελπίδα ότι ένα μωρό 11 μηνών δεν διαθέτει το σύστημα απομνημόνευσης γεγονότων που θα στοιχειώνει σε όλη τη ζωή τα όνειρα και τις σκέψεις του, η αποστολή μας πρέπει να είναι μία και μοναδική: Να μην το υποχρεώσουμε μεγαλώνοντας να δει το έγκλημα του πατέρα του να αναπαρίσταται μέσα από αφηγήσεις μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Για άλλη μια φορά από τις 11 Μαϊου και με αποκορύφωμα τις τελευταίες ώρες, αντιμετωπίζουμε ένα τόσο απάνθρωπο έγκλημα με τον ίδιο τρόπο που διαχειριζόμαστε ένα παιχνίδι ή ένα γεγονός που σχετίζεται με την αγαπημένη μας ποδοσφαιρική ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή.

Για ένα μήνα υποδυθήκαμε άπαντες τους αστυνομικούς, τους γιατρούς, τους δικαστές (με την ίδια ευκολία που υποδυόμαστε προέδρους, τεχνικούς διευθυντές και προπονητές) και όταν το… ντέρμπι της αστυνομικής έρευνας ολοκληρώθηκε με τον πλέον σοκαριστικό τρόπο, αρχίσαμε να πανηγυρίζουμε επειδή είχαμε προβλέψει το… τελικό σκορ! Η φράση «δεν σας τα έλεγα ότι το έχει κάνει ο σύζυγος», πρέπει να γράφτηκε περισσότερες φορές στα social media τις τελευταίες ώρες, απ’ ότι έχει γραφτεί η λέξη «γκολ» τους τελευταίους μήνες.

Σε μια κοινωνία, λοιπόν, που τίποτα δεν μένει κρυφό μέσα από τη χαραμάδα της αμείλικτης κλειδαρότρυπάς της, οφείλουμε όλοι να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από ένα μωράκι 11 μηνών. Δεν ξέρω αν είμαστε σε θέση ως κοινωνία να σβήσουμε από την καθημερινότητά μας ένα τόσο σοκαριστικό έγκλημα. Δεν γνωρίζω, ειλικρινά, αν υπάρχει τρόπος ή μέθοδος να το πράξουμε στην εποχή των «αδηφάγων» media και social media. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει, πρέπει να τον βρούμε…

Το ιδεώδες θα ήταν να μην μάθει ποτέ αυτό το παιδί, τι συνέβη ένα βράδυ της 11ης Μαΐου 2021 σε κάποιο σπίτι στα Γλυκά Νερά. Οι συγγενείς της Καρολάιν έχουν μπροστά τους έναν Γολγοθά προκειμένου το γλυκό εγγονάκι, ανιψάκι, ξαδελφάκι τους να μεγαλώσει μια φυσιολογική ζωή. Ας σταθούμε όλοι στο πλευρό τους! Ας κόψουμε μαχαίρι οποιαδήποτε συζήτηση για όλα όσα μονοπωλούν τις σημερινές μας κουβέντες. Κι ας γίνουμε όλοι μαζί η μητέρα «φύλακας – άγγελος» αυτού του παιδιού, για να μπορέσει ο Θεός να χαρίσει στο παιδάκι της Καρολάιν όσα του στέρησε πριν από 37 μέρες!

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News