ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ: Στο +6… κι ακόμη δεν έχει ανεβάσει στροφές!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου υποκλίνεται στην κλάση του Ολυμπιακού, βγάζει το καπέλο στην αντίδραση της ΑΕΚ και εύχεται κάθε ντέρμπι της Super League να είναι σαν αυτό που ζήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω το κείμενο με μια ευχή: Μακάρι όλα τα ντέρμπι που θα δούμε φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα να είναι όπως αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.
Με μια ατμόσφαιρα πραγματικά ευρωπαϊκού επιπέδου (και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στους φίλους της «Ένωσης» και σε όσους συνετέλεσαν στην άψογη οργάνωση ενός αγώνα που πάντα… μυρίζει μπαρούτι πριν καν αρχίσει), χωρίς να ανάψει ούτε ένα καπνογόνο κατά την είσοδο των ομάδων, με υποδειγματική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι παρακαταθήκη μας αφήνει το ντέρμπι και κυρίως τι κληρονομιά αφήνει πίσω του αναφορικά με τη μάχη του τίτλου.

ΤΟ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ» +6 ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Η βραδιά ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο +6 από τη δεύτερη ΑΕΚ, τη μοναδική (έχω την αίσθηση) ομάδα που μπορεί να τον απειλήσει σοβαρά στο δρόμο για το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.
Ένα +6 που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία γιατί δεν έχει δημιουργηθεί σε μια περίοδο που οι πρωταθλητές είναι φορμαρισμένοι. Κρατάω μια κουβέντα του Σπύρου Γρομητσάρη στο τελευταίο επεισόδιο των “Fanalytics”: «Στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν έχουμε δει το… χειρότερο τρίτο του φετινού Ολυμπιακού». Τείνω να συμφωνήσω…
Όταν βλέπεις ποδοσφαιριστές σαν τον Λαλά να βελτιώνονται (ο Γάλλος που είδαμε στο ΟΑΚΑ, όχι απλά θύμισε τον Λαλά της Ligue 1, αλλά δεν βγαίνει ποτέ από την ενδεκάδα), όταν ξέρεις ότι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο κακοί όσο στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν περιμένουν στα πιτς παίκτες σαν τον Γκάρι Ροντρίγκεζ, τότε ναι, η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός όσο κυλά η σεζόν θα είναι καλύτερος.
Κι αν πράγματι βελτιωθούν οι Πειραιώτες, πολύ δύσκολο να τους ακολουθήσει οποιαδήποτε ελληνική ομάδα!

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ… ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ

Η ΑΕΚ θα το παλέψει! Δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη του τίτλου. Όπως δεν λύγισε στο ΟΑΚΑ ούτε στην γκολάρα του Αγκιμπού, ούτε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1. Και στις δύο περιπτώσεις η ΑΕΚ που βλέπαμε την προηγούμενη διετία θα είχε… λιώσει σαν βούτυρο και θα είχε καταρρεύσει.

Η φετινή ομάδα του Γιαννίκη, όμως, διαθέτει ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, εμπειρία και δεδομένα πολύ ανώτερη ποιότητα σε σχέση με τα ρόστερ των τελευταίων σεζόν. Τι δεν διαθέτει; Άμυνα αντάξια ομάδας που θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό.
Οι 40.000 φίλοι της «Ένωσης» έζησαν στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», το ίδιο έργο που ζουν από το ξεκίνημα της σεζόν. Μια επίθεση να βγάζει φωτιές και μια άμυνα… σουρωτήρι να δέχεται γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. H AEK διαθέτει την καλύτερη επίθεση της Super League και ταυτόχρονα την… έβδομη χειρότερη άμυνα! Για να είμαι πιο ακριβής, την έβδομη χειρότερη αμυντική λειτουργία. Όταν έχεις απέναντι σου τον Τουράμ, μπορεί να μην το πληρώσεις. Όταν όμως σε περιμένει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί η μοίρα σου είναι προδιαγεγραμμένη!
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ΑΕΚ οφείλει να κρατήσει το χαρακτήρα που έβγαλε και σε μια δύσκολη βραδιά (γιατί κάθε ήττα από τον Ολυμπιακό είναι δύσκολη στη διαχείρισή της στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο).

ΥΓ: Θα μου επιτρέψετε να μην γράψω λέξη για τη διαιτησία. Δεν αξίζει η ματσάρα που είδαμε στο ΟΑΚΑ να γίνει σαν τα… μούτρα μας! Εννοείται ότι δεν υπάρχει κανένα πέναλτι στη φάση που διαμαρτύρεται ο Βράνιες, όπως δεν υπήρχε στην θεαματική πτώση του Παπασταθόπουλου στο παιχνίδι με την Άιντραχτ, όπως φυσικά δεν υπήρχε παράβαση του Γιακουμάκη στον Μποτία (όταν ούρλιαζαν οι «ερυθρόλευκοι» και οι «κιτρινόμαυροι» απαντούσαν για… άθλημα επαφής τη νύχτα του μεγάλου διπλού της ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης).
Όπως πολύ εύστοχα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του, στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ υπήρχαν τρεις υπέροχες ομάδες που μας χάρισαν ένα από τα κορυφαία και πιο απολαυστικά ντέρμπι που έχουμε δει στη φτωχή μας Super League. O νικητής Ολυμπιακός, η ηττημένη ΑΕΚ και η ομάδα διαιτησίας. Τόσο απλά και τόσο όμορφα!
Μια ευρωπαϊκή βραδιά σαν αυτή που ζήσαμε στο ΟΑΚΑ, αξίζει να έχει τον ευρωπαϊκό επίλογο που της αξίζει!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News