ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ: Με τέτοια διπλά θα φέρει το φάιναλ φορ στο… ΣΕΦ!

Όσο κι αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του προσπαθούν να κρατούν χαμηλούς τόνους, ο στόχος του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας αναβαθμίζεται!

Τη μέρα που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της φετινής Ευρωλίκας, αν υπήρχε έστω και ένας άνθρωπος που πίστευε ότι αρχές Δεκεμβρίου οι «ερυθρόλευκοι» θα μετρούσαν 9 νίκες σε 13 αναμετρήσεις, πείτε που ποιος ήταν να δω… τι παρενέργειες του προκάλεσε ο εμβολιασμός για τον covid!

Έχοντας να αντιμετωπίσουν σ’ αυτό το διάστημα όλα τα «θηρία» της διοργάνωσης και να ταξιδέψουν τρεις φορές στην αφιλόξενη Ρωσία, ο αριθμός «εννέα» έμοιαζε περισσότερο με ουτοπία, παρά με ρεαλιστικό σενάριο.

Μέχρι το διπλό του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, η αλήθεια είναι ότι το κοντράστ της κυριαρχίας στο ΣΕΦ με την απουσία εκτός έδρας νίκης στις πρώτες τέσσερις αποστολές μακριά από το «σπίτι» του, έμοιαζε να βασανίζει περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε το μυαλό των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων. Και το γράφω αυτό γιατί οι έδρες που είχε επισκεφτεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν από τις πιο δύσκολες της φετινής διοργάνωσης: Βαρκελώνη, Μόσχα, Κωνσταντινούπολη, Αγία Πετρούπολη.

Έχοντας, όμως, πλέον στο λογαριασμό δύο απίστευτα σημαντικά διπλά να συνοδεύουν το απόρθητο Ειρήνης και Φιλίας, η αλήθεια είναι ο στόχος της πρόκρισης στα πλέι οφ, αρχίζει να αναβαθμίζεται σε προσπάθεια απόκτησης πλεονεκτήματος έδρας, που σε καμιά περίπτωση δεν θα καταστήσει τους Πειραιώτες φαβορί για την παρουσία τους στο Βερολίνο, αλλά δεδομένα θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητές τους.

Ο θρίαμβος στο Καζάν, ουσιαστικά φέρνει λίγο πιο κοντά στο ΣΕΦ την προσπάθεια επιστροφής του Ολυμπιακού σε φάιναλ φορ. Με νίκες όπως αυτές απέναντι σε Αρμάνι και Ούνικς, ο στόχος της παρουσίας στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου αρχίζει να πατάει σε ρεαλιστικές βάσεις.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμη τον συντελεστή νικών που θα εξασφαλίσει στις ομάδες πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Την περσινή σεζόν η Μπάγερν έμεινε 5η έχοντας φτάσει 21 νίκες. Άρα ο αριθμός «22» μοιάζει να αποτελεί αυτόν που κυκλώνουν οι… ενδιαφερόμενοι μνηστήρες, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται πλέον… με τα μπούνια ο Ολυμπιακός.

Με δεδομένο ότι είναι απίθανο ομάδα να τελειώσει τα εντός έδρας παιχνίδια της χωρίς απώλειες, έχοντας ήδη εφτά νίκες στο Φάληρο στα 17 παιχνίδια που θα δώσει ως γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός μπορεί κάλλιστα να στοχεύει σε 13-14 νίκες στο ΣΕΦ. Και μετά να ψάξει σε έναν ολόκληρο γύρο άλλα 4-5 διπλά, που μπορεί να είναι και λιγότερα αν καταφέρουν ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του να αλώσουν τη «Χάλα Πιονίρ» την επόμενη εβδομάδα και το ΟΑΚΑ παραμονές Χριστουγέννων στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα ολοκληρώσει το πρώτο μισό της regular season.

Το πιο μεγάλο επίτευγμα, όμως, των «ερυθρόλευκων» είναι ότι μια θεωρητικά μεταβατική χρονιά (μετά το τέλος της ονειρεμένης εποχής Βασίλη Σπανούλη) εξελίσσεται σε ένα… θρυλικό come back της ομάδας που κατέκτησε την τελευταία δεκαετία το ευρωπαϊκό μπάσκετ με τον αλύγιστο χαρακτήρα της.

Και είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις παιδιά όπως ο Σάσα Βεζένκοφ, ή ακόμη και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης να παίρνουν τη σκυτάλη από τα χέρια του “Kill Bill” και να αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές της κληρονομιάς που τους άφησε (τον Σλούκα δεν τον βάζω στην εξίσωση γιατί ο Κώστας γι’ αυτόν ακριβώς το ρόλο επέστρεψε στο λιμάνι).  

ΥΓ: Το διπλό στο Καζάν αποκτά ακόμη πιο μεγάλη σημασία γιατί ήρθε σε μια βραδιά που ο Ολυμπιακός ήταν… άθλιος από τη γραμμή των 6.75! Γιατί είναι εντελώς διαφορετικό να κερδίζεις παιχνίδια – ακόμη και μέσα στο Μιλάνο – όταν οι παίκτες σου βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι και άλλο να πανηγυρίζεις νίκες σε πολύ δύσκολες έδρες όταν το βλέπουν σαν… κουμπότρυπα. Για όσους δεν το έχετε πάρει χαμπάρι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το διπλό στο Καζάν μετρώντας συνολικά μόλις 9 σε… 37 τρίποντα που επιχείρησαν!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News