ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ: Και τώρα… ο Ολυμπιακός μπορεί να το σηκώσει ξανά πριν τα Χριστούγεννα!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου γράφει για μια «γκέλα» της ΑΕΚ που φώναζε ότι θα ερχόταν και την ευκαιρία που έχει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Άρη

Όση ώρα εξελισσόταν ο αγώνας… πόλο ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΚ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», προσπαθούσα να κατανοήσω ποδοσφαιρικά ποιον δυσκόλευε περισσότερο η «πισίνα» που διεξήχθη η αναμέτρηση.
Από τη μια πλευρά ήταν εμφανές ότι παίκτες με την τεχνική του Τσούμπερ ή του Άμραμπατ αδυνατούσαν καλά – καλά να ισορροπήσουν σε έναν τόσο δύσκολο αγωνιστικό χώρο και από την άλλη υπήρξαν 5-6 περιπτώσεις στο παιχνίδι που η άμυνα της ΑΕΚ έμοιαζε (ως συνήθως) με… ελεύθερη διάβαση για τους ποδοσφαιριστές του Ράσταβατς, που μόνο το νερό έσωζε τους φιλοξενούμενους! Ας είναι…

Η ουσία είναι ότι η «Ένωση» άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου και πλέον ο Ολυμπιακός θα σερβίρει το βράδυ της Κυριακής για το πρώτο… match point του φετινού πρωταθλήματος.
Γιατί, ειλικρινά, αν οι «ερυθρόλευκοι» κερδίσουν τον Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ανοίξουν το χάντικαπ από την ΑΕΚ στους οκτώ βαθμούς, ειλικρινά δυσκολεύομαι να βρω τρόπο πως θα χάσουν τον τρίτο διαδοχικό τίτλο μέσα από τα χέρια τους τους επόμενους μήνες.

Θα τα καταφέρουν; Αν εμφανίσουν τα χάλια της Αμβέρσας… αποκλείεται! Αν αντίθετα πιάσουν τόπο τα γκάζια του Πέδρο Μαρτίνς, τότε για τρίτη σεζόν ο Ολυμπιακός θα κάνει ουσιαστικά γιορτές με την κούπα του πρωταθλητή… δίπλα στη γαλοπούλα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού!

Κι όλα αυτά σε ένα φινάλε πρώτου γύρου στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν να κουβαλήσουν στη μασχάλη τους δύο καρπούζια, τόσο το ελληνικό, όσο και το ευρωπαϊκό. Έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα (τα οποία ξεκίνησαν με την επίσκεψη του κορονοϊού στου Ρέντη τον Ιούλιο και συνεχίστηκαν με τη μη αναμενόμενη προσφορά μεταγραφικών αποκτημάτων όπως ο Ονιεκούρου, ο Κούντε ή ο Ρόνι Λόπες στην πορεία) οι πρωταθλητές μοιάζουν να έχουν διανύσει το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής τους μέχρι το νήμα του τερματισμού.

Η ΑΕΚ πληρώνει τα λάθη μιας ολόκληρης τριετίας, όχι ενός τριμήνου… 

Και η ΑΕΚ; Η ΑΕΚ πληρώνει δύο πεταμένους στα σκουπίδια μήνες του καλοκαιριού. Πληρώνει εγκληματικά λάθη μιας ολόκληρης τριετίας – και όχι ενός τριμήνου. Πληρώνει το γεγονός ότι έχει μετατρέψει τη θέση του προπονητή της σε… αναλώσιμο προϊόν. Θα ήταν φύσει αδύνατο να λειτουργήσει μια ποδοσφαιρική μηχανή στην εντέλεια, όταν η ίδια έχει καταπατήσει κάθε κανόνα ποδοσφαιρικής λογικής.

Η γκέλα της ΑΕΚ στην Τρίπολη… φώναζε ότι έρχεται από μακριά. Ανεξαρτήτως συνθηκών και γηπέδου. Όλος αυτός ο θόρυβος που σηκώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες για τη διαιτησία, μόνο κακό έκανε στον οργανισμό γιατί τον αποπροσανατόλισε από τα αμιγώς ποδοσφαιρικά προβλήματά του. Και επιπλέον χάλασε το μυαλό των παικτών.

Γιατί στην Τρίπολη η Ένωση μάλλον ήταν αυτή που ευνοήθηκε από την απόφαση της διαιτητικής ομάδας να μην καταλογίσει πέναλτι, αλλά φάουλ εκτός περιοχής στη διπλή παράβαση του Βράνιες στον Σόνι, αλλά ούτε τώρα κατάφερε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η υπερβολική ενασχόληση με τη διαιτησία μόνο κακό κάνει σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό!

Το γράφω συνέχεια εδώ και χρόνια και δεν θα βαρεθώ να το επαναλαμβάνω. Η υπερβολική ενασχόληση με τη διαιτησία, μόνο κακό κάνει σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό. Κι όταν γράφω τη λέξη «οργανισμός» δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην ΠΑΕ, αλλά και στον περίγυρό της. Τους δημοσιογράφους, τους οπαδούς, τους… αυλικούς κάθε προέδρου.

Την έχει πατήσει στο παρελθόν ο Ολυμπιακός, έχει πάθει ανεπανόρθωτη αγωνιστική ζημιά ο Παναθηναϊκός, κανένας μεγάλος δεν έχει γλιτώσει από τον κανόνα. Σιγά μην αποτελούσε η φετινή ΑΕΚ την εξαίρεση.

Σε κάθε περίπτωση σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε αν το φινάλε του πρώτου γύρου θα βρει τον… όχι στα ντουζένια του Ολυμπιακό να ολοκληρώνει το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου με προβάδισμα οκτώ πόντων από τους διώκτες του. Με απλά λόγια… αν η σεμνή τελετή θα ολοκληρωθεί και φέτος πριν ηχήσουν τα κάλαντα στις γειτονιές της Ελλάδας!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News