Ολυμπιακός PreSeason: Η φάση που δεν άρεσε στον Μαρτίνς στη νίκη με τη Φορτούνα

Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καλύτερος στο 2ο κατά σειρά φιλικό του για την PreSeason 2022 και στο οποίο κέρδισε 2-1 την Φορτούνα Ντίσελντορφ με ανατροπή και με έξοχα γκολ των Σισέ και Χασάν. Μετά τη λήξη του ματς ο Πέδρο Μαρτίνς γκρίνιαξε ωστόσο και είχε σοβαρό λόγο γι’ αυτό.

Φυσικά και δεν περιμένει ούτε ο ίδιος ούτε κανείς λογικός άνθρωπος την ομάδα να… πετάει ή να είναι πανέτοιμη στην έναρξη της προετοιμασίας. Αυτό όμως που δεν επιτρέπεται ούτε τόσο νωρίς είναι να γίνονται τέτοια λάθη σαν αυτό που συνέβη στη φάση του γκολ των Γερμανών.

Αυτή η φάση ήταν η πλέον χαρακτηριστική και ενοχλητική για τον Πέδρο Μαρτίνς. Γι’ αυτό μετά το ματς, στις δηλώσεις που έκανε στην Cosmote TV, χρησιμοποίησε τη λέξη transition. Δηλαδή μετάβαση. Στη φάση του γκολ της Φορτούνα η μετάβαση του Ολυμπιακού από την επίθεση στην άμυνα είνα κάκιστη. 

Ο Κούντε μένει πολύ ψηλά, πιέζει τον αντίπαλο τερματοφύλακα στην έναρξη της επίθεσης της Φορτούνα. Ο Άβιλα από δεξιά κάνει το ίδιο με συνέπεια οι εναπομείναντες κεντρικοί μέσοι, Μαντί και Εμβιλά, να μη μπορέσουν να σταματήσουν τους αντιπάλους που είναι υπεράριθμοι και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επιτεθούν από τον άξονα και να φτάσουν σε μια εύκολη και υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις τελική από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στην ευθεία του τέρματος. 

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Μακάμπι Χάιφα στο μεταξύ τους 1ο ματς για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League και προφανώς ο κόουτς των πρωταθλητών της Super League δεν θέλει να δει κάτι ανάλογο σ’ ένα ματς τόσης μεγάλης σημασίας. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γρομητσάρης: Ιδανικός πρόεδρος για τη Super League με εννέα γράμματα

Το credit και το πλάνο του Αλλάχ για τον Χασάν

Ο στόχος του Άβιλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News