Ολυμπιακός: Οι πρώτοι στόχοι του Κορδόν και οι τρεις προτεραιότητες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Η συζήτηση εφ’ όλης της ύλης Μαρινάκη – Κορδόν, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ που έρχεται… έτοιμος να πιάσει δουλειά, οι 5 μεταγραφές πρώτης γραμμής, το ελληνικό στοιχείο και η πρώτη «έκθεση» για τους 17 δανεικούς.

Ο κύβος ερρίφθη στον Ολυμπιακό. Τώρα αρχίζει η ώρα της δράσης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα έθεσε όλα επί τάπητος με τον Αντόνιο Κορδόν τις τελευταίες ώρες, το μεσημέρι της Τρίτης προγραμματίστηκε η άφιξη του νέου τεχνικού Ντιέγκο Μαρτίνεθ (σ.σ. το SportDay.gr αποκάλυψε πρώτο ότι είναι ο εκλεκτός της ομάδας του Πειραιά), η προετοιμασία ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 26 του μήνα και οι πρώτες -σοβαρές- κινήσεις είναι δρομολογημένες.

Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει παραχωρήσει το… γήπεδο στο νέο αθλητικό διευθυντή, για να παίξει μπάλα σε όλα τα επίπεδα, όπως εκείνος ξέρει. Ο 59χρονος Ισπανός που ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας πριν από λίγο καιρό, κινείται μεθοδικά και με άκρα μυστικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ονόματα υποψήφιων μεταγραφικών στόχων που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα μετριούνται στα δάχτυλα.

Τα προηγούμενα χρόνια, τέτοια εποχή, γινόταν… πανηγύρι από δημοσιεύματα κυρίως του εξωτερικού, αλλά φαίνεται πως ο Κορδόν έχει δημιουργήσει τα κατάλληλα κανάλια για να κινείται αθόρυβα και στοχευμένα, κάτι που προκύπτει και από το όνομα του νέου προπονητή.

Γιατί ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει το προφίλ που ψάχνει και συνήθως εμπιστεύεται τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός. Νέος (42 ετών), αρκετά έμπειρος για την ηλικία του (σ.σ. έχει εργαστεί σε Οσασούνα, Γρανάδα και Εσπανιόλ), θιασώτης του 4-2-3-1, με μοντέρνες ιδέες και συμβατός με το επιθετικό DNA του κλαμπ.

Οι «ερυθρόλευκοι» του προσφέρουν διετές -κλειστό- συμβόλαιο, με δικαίωμα επέκτασης για ακόμη έναν χρόνο, όπως αναφέρουν πηγές από την Ισπανία κι έναν πολύ γεμάτο… κουμπαρά για να δυναμώσει το ρόστερ όπως επιθυμεί. Ο νέος κόουτς, ο οποίος αναμένεται στη χώρα μας εντός των προσεχών ωρών -θα… προσγειωθεί αύριο (20/6) στις 15.20- προκειμένου να παρουσιαστεί επίσημα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, έχει… χαρτογραφήσει ήδη τις πρώτες προτεραιότητες.

Πέντε μεταγραφές «πρώτης γραμμής»

Σύμφωνα με τις έως τώρα συζητήσεις στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης, θα γίνουν τουλάχιστον πέντε μεταγραφές πρώτης γραμμής, υπό την έννοια ότι θα έρθουν στο κλαμπ ποδοσφαιριστές που προορίζονται για βασικές επιλογές. Αρχικά θα ενισχυθεί ο άξονας με στόπερ, κόφτη και σέντερ φορ, για να ακολουθήσουν, στις ίδιες πάνω-κάτω θέσεις, σοβαρές εναλλακτικές επιλογές, αλλά και ενίσχυση στα «φτερά» της επίθεσης.

Ο Αντόνιο Κορδόν, έχει συζητήσει με το νέο προπονητή τα πάντα! Για όσους ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας, για τους Έλληνες, για εκείνους που αποχωρούν (π.χ. Μπακαμπού), αλλά και για τους 17 δανεικούς, οι οποίοι θα περάσουν από το μικροσκόπιο του νέου τεχνικού. Περιπτώσεις όπως του Μαντί Καμαρά, του Ζινγκερνάγκελ, του Μπουχαλάκη, του Ραντζέλοβιτς, ακόμη και του Ονιεκούρου ή του Αμπουμπακάρ Καμαρά, δεν αποκλείεται να βρουν θέση στα πλάνα της νέας τεχνικής ηγεσίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μετράει μόνο η ικανότητα ή η ποιότητα ενός παίκτη, αλλά το πόσο συμβατός είναι και τις ανάγκες του νέου project.

Από ‘κει και πέρα, είναι σημαντική η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου, προκειμένου να γεμίσουν όπως πρέπει και οι λίστες για την UEFA. Τη δεδομένη χρονική στιγμή λήγουν τα συμβόλαια του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Θανάση Ανδρούτσου (έχει στα χέρια του πρόταση ανανέωσης…), με τον δεύτερο να ανήκει στην κατηγορία των γηγενών, κάτι που συμβαίνει με τον Ρέτσο και τον Ντόι.

Η πιθανή έκπληξη από τους δανεικούς

Είναι δεδομένο ότι η ομάδα θα αποκτήσει μέχρι τις αρχές Ιουλίου εκείνους που θα κριθούν απαραίτητοι για τα προκριματικά κι ανάλογα με την πορεία της ομάδας, μέσα στον Αύγουστου θα γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα και θα μπουν οι τελευταίες πινελιές.

Να θυμίσουμε ότι πλην των όσων ήδη αναφέραμε στον Ολυμπιακό ανήκουν και οι Χασάν (σ.σ. αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και είναι εκτός για το επόμενο διάστημα), Αγκιμπού Καμαρά, Πέπε, Καρβάλιο, Κούντε, Λοβέρα, Φαντιγκά, Λάιντνερ (σ.σ. επίσης τραυματίας), Κανέ, Κίτσος και Νταμπό. Κάποιοι από αυτούς, αν δεν φέρουν αξιόλογη πρόταση από άλλη ομάδα και πείσουν τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, είναι πιθανό να αποκτήσουν ρόλο στο ρόστερ της επόμενης σεζόν…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News