Ολυμπιακός: Το δύσκολο σταυροδρόμι του Μαντί Καμαρά, τα 10 εκατ. € και ο Τζολάκης

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει στη SportDay τα δεδομένα της υπόθεσης Μαντί Καμαρά, τη «μάχη» Πασχαλάκη – Τζολάκη για τα γάντια του βασικού και τις τρεις τοπ περιπτώσεις που έχει προσεγγίσει ο Αντόνιο Κορδόν.

O Ντιέγκο Μαρτίνεθ, όπως αναμενόταν, συμπεριέλαβε τον Μαντί Καμαρά στην αποστολή που ταξίδεψε χθες το μεσημέρι με προορισμό τη Γλασκώβη. Μαζί του κι ο συνεπώνυμός του, Αγκιμπού. Αντίθετα, έμειναν εκτός οι φευγάτοι Ζινκερνάγκελ και Πέπε. Η απόφαση του Ισπανού προπονητή έχει τη σημασία της.

Ο Μαντί, που στα 26 του μετράει 181 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη, 22 ματς με το εθνόσημο της Γουινέας και προέρχεται από μία σεζόν στη Ρόμα του Μουρίνιο, αποτελεί -ακόμη- κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Hαξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο σύμφωνα με το Transfermarkt βρίσκεται στα 10 εκατ. ευρώ. Πριν από δύο χρόνια είχε αγγίξει και τα 15!

Ο καθένας, λοιπόν, μπορεί να καταλάβει πως ο Μαντί στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου του, δεν πρόκειται να φύγει με 2 ή 3 εκατομμύρια. Αυτό το γνωρίζουν καλά και στη διοίκηση, το ξέρει από πρώτο χέρι ο Αντόνιο Κορδόν, αλλά κι ο νέος προπονητής. Δεν είναι, εξάλλου, εύκολο να βρουν οι «ερυθρόλευκοι» έναν χαφ με την ίδια αξία, σε αυτή την ηλικία και με τόσο μεγάλη… προϋπηρεσία στο κλαμπ.

Θέλουν, λοιπόν, οι αρμόδιοι να του δώσουν μία ακόμη ευκαιρία, να γίνει ξανά απαραίτητος, να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του και να εξασφαλίσει μια καλή μεταγραφή, όταν έρθει εκείνη η ώρα. Τ ο ζητούμενο είναι τι θα πράξει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Εχει την ωριμότητα να κατανοήσει πως για να κάνεις ένα βήμα μπροστά, κάποιες φορές χρειάζεται να προηγηθεί ένα βήμα προς τα… πίσω; Στο χέρι του είναι. Απ’ την άλλη, αν θεωρεί ότι είναι καλύτερα για εκείνον να συνεχίσει σε ομάδα επιπέδου Σαλερνιτάνα, ας φέρει την κατάλληλη προσφορά και με γεια του, με χαρά του.

Το… 21 και πως θα ανέβει

Όποιος ρίξει μια πρόχειρη ματιά στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα διαπιστώσει ότι στη λίστα του ρόστερ βρίσκονται τα ονόματα 21 ποδοσφαιριστών, μαζί με τον Νικολάς Φρέιρε, μεταξύ των οποίων ο -ελεύθερος- Παϊτίμ Κασάμι και οι Σισέ, Μπουτούτσι που πιθανότατα θα αποτελέσουν παρελθόν μέχρι τα τέλη του Αυγούστου.

Είναι προφανές ότι ο οργανισμός βρίσκεται σε μια εξελικτική διαδικασία και πως γίνεται ανανέωση σε μεγάλο βαθμό. Από την άλλη πλευρά, είναι ξεκάθαρο πως ο Αντόνιο Κορδόν και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πριν προχωρήσουν στην αγορά ενός ποδοσφαιριστή θέλουν να σχηματίσουν πλήρη εικόνα για το υπάρχον υλικό.

Γι’ αυτό και φαίνονται αποφασισμένοι να δώσουν άλλη μία ευκαιρία στους Μπουχαλάκη, Καρβάλιο, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και με 2-3 ακόμη από τους παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια. Είναι κι αυτός ένας καλός λόγος για να δικαιολογήσει το ότι δεν υπάρχει μεγάλη βιασύνη αναφορικά με τις προσθήκες.

Δύο αγώνες κριτήριο…

Κάποιοι από τους παίκτες που ανέβηκαν χθες στο αεροπλάνο θα κληθούν απόψε κόντρα στους Ρέιντζερς και το Σάββατο απέναντι στη Νόριτς να δώσουν… εξετάσεις. Μπορεί μέχρι τώρα να ακολουθούν την αποστολή, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μείνουν στο τρένο της νέας χρονιάς.

Από τη στιγμή που ο προπονητής τους έχει μαζί του, ωστόσο, οφείλουν να αποδείξουν ότι δικαίως τους εμπιστεύεται. Αν τα καταφέρουν και σε αυτά τα δύο δυνατά τεστ, τότε θα αυξήσουν κατακόρυφα και τις πιθανότητες παραμονής.

Είναι νωρίς για ρίσκο…

Ένα από τα ανοικτά θέματα της προετοιμασίας αφορά τη θέση του τερματοφύλακα. Είναι γεγονός ότι ο πολυτάλαντος Τζολάκης συνεχίζει την ανοδική του πορεία και είναι δεδομένο πως κάποια μέρα θα εξελιχθεί σε βασική μονάδα κάτω από τα «ερυθρόλευκα» καρέ. Μέχρι τότε, ωστόσο, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για βιασύνες σε μια τόσο νευραλγική θέση.

Ο Πασχαλάκης από την ημέρα που πήρε γάντια και μπήκε στην ενδεκάδα, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει κανείς ιδιαίτερος λόγος να υπάρξει βιασύνη και φούρια στο θέμα Τζολάκη, ακόμη και για προστασία του ίδιου του νεαρού κίπερ.

Υ.Γ.1: Είναι αλήθεια ότι στη λίστα του Κορδόν υπάρχουν και τρία… τοπ ονόματα με τα οποία έχει γίνει ήδη η πρώτη κουβέντα;

Υ.Γ.2: Για να μην βιάζονται Κορδόν και Μαρτίνεθ για το νέο επιθετικό, είναι προφανές ότι πίσω από τον Ελ Αραμπί υπολογίζουν και τους Μασούρα, Μπιέλ σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας.

Υ.Γ.3: Με την εικόνα που έχει ο Κίνι μέχρι τώρα στις προπονήσεις, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τον δούμε ακόμη και βασικό δεξιά ή αριστερά στην άμυνα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News