Ολυμπιακός: Για Μαντί Καμαρά και Πασχαλάκη το γήπεδο μίλησε…

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος συγκρίνει τα δύο φιλικά του Ολυμπιακού στο «Νησί» με Ρέιντζερς και Νόριτς, για να καταλήξει στο… μπλοκάκι του Ντιέγκο Μαρτίνεθ – Τι «δείχνει» η περίπτωση Μπορέ και ένα υστερόγραφο για τον ΛΙβάι Γκαρσία.

Στο ποδόσφαιρο όλοι μπορούν να πουν ψέματα, εκτός από το γήπεδο. Εκεί δίνονται όλες οι απαντήσεις και λύνονται όλες οι απορίες. Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι η εικόνα του Ολυμπιακού θα ήταν διαφορετική στο φιλικό με τη Νόριτς, συγκριτικά με εκείνο που προηγήθηκε απέναντι στη Ρέιντζερς.

Είναι απόλυτα λογικό σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, η ομάδα να βγάζει κούραση από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αναμετρήσεις σε πολύ υψηλό τέμπο, ενώ στη συνολική εικόνα έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο και το εκτεταμένο ροτέισον του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Τι έδειξε το γήπεδο; Πρώτα απ’ όλα ότι ο πολυτάλαντος Τζολάκης έχει ακόμη δρόμο μπροστά του για να πάρει τα γάντια του βασικού από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Η εμπειρία στο ποδόσφαιρο δεν… αγοράζεται, κυρίως όταν μιλάμε για τη θέση του τερματοφύλακα που είναι η πιο απαιτητική από όλες.

Όπως γράφαμε και πριν από λίγες μέρες, ο οργανισμός του Ολυμπιακού οφείλει να προστατεύσει ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο όπως είναι ο πιτσιρικάς Κρητικός κίπερ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται κανένα ρίσκο. Αίσθηση πολλών είναι πως αν κόντρα στη Νόριτς, αντί για τον Τζολάκη έπαιζε ο Πασχαλάκης οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα δέχονταν κανένα από τα δύο γκολ που έκριναν τελικά και την αναμέτρηση. Τα «αν», όμως, δεν παίζουν μπάλα…

Τι άλλο είδαμε; Ότι είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση ο Μαντί Καμαρά από τον Αγκιμπού. Μετά και το πέρασμά του από τη Ρόμα του Μουρίνιο, ο πρώτος ήταν καταλύτης στο φιλικό της Σκωτίας. Έκοβε κι έραβε στον άξονα, έδωσε τα επιπλέον τρεξίματα για να έχει ανάσες να κάνει παιχνίδι από την πίσω ζώνη ο Ιμπόρα, έκανε αισθητή την παρουσία του μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Τι έδειξε η υπόθεση ο Μπορέ…

Ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε πριν από μερικές ημέρες με την υπόθεση του Κολομβιανού στράικερ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης Μπορέ, για τον οποίο οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως είναι αρκετά κοντά στη γαλλική Λιόν. Ανεξάρτητα με την κατάληξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός κοίταξε, έστω και επιδερμικά, μια περίπτωση 9 εκατομμυρίων ευρώ για την επίθεσή του.

Αυτό δείχνει και τι ψάχνουν για την κορυφή ο Κορδόν με τον Μαρτίνεθ. Ψάχνουν για σίγουρη επιλογή από το πάνω ράφι και είναι διατεθειμένοι, όταν βρουν τον εκλεκτό, να σπάσουν τον κουμπαρά, ενώ έως τώρα οι κινήσεις είναι πολύ λογικές και μετρημένες από κάθε άποψη.

Ο Μαρτίνεθ κι η Ισπανία

Είναι γνωστό ακόμη και σε όσους ασχολούνται με τα βασικά του ποδοσφαίρου ότι η Ισπανία είναι από τις χώρες που καθορίζουν το άθλημα. Κορυφαίοι προπονητές, παίκτες, φοβερό επίπεδο, δουλειά στα τμήματα υποδομής και δεν συμμαζεύεται. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, λοιπόν, ρωτήθηκε από τον πάντα χαμογελαστό, αλλά με ουσιώδεις ερωτήσεις, Γιώργο Θαναηλάκη, αν θέλει να μετατρέψει τους «ερυθρόλευκους» σε… ισπανικό κλαμπ.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, λοιπόν, απάντησε ξεκάθαρα ότι δεν έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του. Ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να αναδείξει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο του κλαμπ, δείχνοντας πέρα απ’ όλα τα άλλα και το πού έχει θέσει τον πήχη για τη νέα του ομάδα.

Ο Ροντινέι και ο Κίνι

Ο Ροντινέι ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων από πλευράς Ολυμπιακό στο «Άιμπροξ». Αντίθετα, στο «Κάροου Ρόουντ» με αντίπαλο τη Νόριτς, ο 31χρονος Βραζιλιάνος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Κι όλα αυτά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Αυτό και μόνο εξηγεί τον λόγο για τον οποίο η δεύτερη κίνηση από Κορδόν και Μαρτίνεθ ήταν ο Κίνι. Επειδή δεν είναι εύκολο για κανέναν το να παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο για 180 λεπτά μέσα σε τρία 24άωρα, φρόντισαν να καλύψουν τα νώτα και στα δύο άκρα της άμυνας. Μέχρι να έρθει και ο βασικός αριστερός μπακ που θα πάρει τη θέση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Υ.Γ.1: Στην ΑΕΚ λένε ότι πρώτα θα… ξεζουμίσουν αγωνιστικά τον Λιβάι Γκαρσία και μετά θα τον πουλήσουν. Κάποιοι άλλοι λένε ότι ο παίκτης έχει ήδη… πουληθεί και πως αυτό θα ανακοινωθεί μετά τα προκριματικά.

Υ.Γ.2: Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ενοχληθεί πολύ από την προσπάθεια της Σπαρτάκ Μόσχας να… αρπάξει δια της πλαγίας τον Ρέαμπτσιουκ. Οι Ρώσοι θα το(ν)… πληρώσουν πολύ ακριβά από κάθε άποψη.

Υ.Γ.3: Παίζει από μπακ μέχρι φορ! Ό,τι του ζητηθεί είναι εκεί να το υπηρετήσει. Υπήρξαν προτάσεις εκατομμυρίων που αγνόησε για να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Τα επισημαίνουμε όλα αυτά για να φανεί πόσο πολύτιμοι είναι σε μια ομάδα παίκτες-στρατιώτες όπως ο Γιώργος Μασούρας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News