Ολυμπιακός: Πίσω απ’ τις λέξεις του Μαρτίνεθ και το σκεπτικό για Ρέτσο

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος διαβάζει πίσω από τις λέξεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και απαντά σε απορίες στην SportDay (1/8) αναφορικά με τις περιπτώσεις Ρέτσου, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σισέ και… Μπιέλ.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει εμφανιστεί ως τώρα πολύ μετρημένος στις τοποθετήσεις του. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως και ο βαθμός ετοιμότητας του Ολυμπιακού στην παρούσα φάση δεν του επιτρέπει να πει πολλά περισσότερα. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα υπάρξουν αρκετές αφίξεις, αλλά και αποχωρήσεις.

Αν θελήσουμε να κάνουμε μια πρώτη μετάφραση των δηλώσεων του Ισπανού τεχνικού, ακόμη και ο αριθμός πέντε που κάποιοι εκτίμησαν ότι θα είναι οι προσθήκες από εδώ και πέρα, μπορεί να μην ανταποκριθεί στην πραγματικότητα.

Είναι δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα ενισχυθούν με έναν ή δύο στράικερ. Ένας για να μπορεί με άνεση να βρεθεί στην ενδεκάδα κι ένας ακόμη αν δεν συνεχίσει ο -τραυματίας το τελευταίο διάστημα- Χασάν, παρέα με τον Ελ Αραμπί. Παράλληλα, θα αποκτηθεί τουλάχιστον δύο εξτρέμ, μετά το ξαφνικό ναυάγιο στην υπόθεση Κένεντι.

Ενίσχυση με ακόμη έναν παίκτη θα υπάρξει και στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ με τα τωρινά δεδομένα, θα έρθει σίγουρα ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός, αλλά κι ένας βασικός αριστερός μπακ, μιας και ο Ρέαμπτσιουκ δεν πρόκειται να συνεχίσει μετά τα πρόσφατα γεγονότα με την παράνομη προσέγγιση της Σπαρτάκ Μόσχας. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να περιμένουμε μίνιμουμ άλλες επτά μεταγραφές μέχρι το πέσει αυλαία στο παζάρι του καλοκαιριού.

Η ευκαιρία του Ρέτσου

Κορυφαίο θρέμμα των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού ο Παναγιώτης Ρέτσος, έφτασε στο σημείο με το πλούσιο ταλέντο του να πουληθεί στα 20 του χρόνια με ισάριθμα εκατ. €. Η συνέχεια -όπως καλά γνωρίζουμε- δεν ήταν ανάλογη, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς με αποτέλεσμα πέρυσι το καλοκαίρι να επιστρέψει στα παλιά λημέρια για μια δεύτερη ευκαιρία.

Πολύς κόσμος απογοητεύθηκε με την περσινή του παρουσία, κυρίως λόγω του σοβαρού λάθους του στον αγώνα με τον Άρη στη διάρκεια των PlayOffs, ωστόσο, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον πιστεύει και σκοπεύει να του δώσει την ευκαιρία της καθιέρωσης. Γιατί; Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Ο Ρέτσος θεωρείται από πλευράς προσόντων ό,τι καλύτερο διαθέτει ο Ολυμπιακός στο κέντρο της άμυνας, τουλάχιστον μέχρι την άφιξη του Νικολάς Φρέιρε. Συγκριτικά με τον Ντόη, για παράδειγμα, ο Παναγιώτης είναι πιο γρήγορος και πιο καλός με τη μπάλα, δεν είναι όμως, το ίδιο δυναμικός.

Κι επειδή οι Ισπανοί τεχνικοί και όχι μόνο θέλουν από τους αμυντικούς τους να είναι πολύ aggressive στην επαφή με τον αντίπαλο, ο 24χρονος παίκτης το παλεύει περισσότερο και σ’ αυτόν τον τομέα. Από εδώ και πέρα, το πού θα καταλήξει, θα το δείξει η πορεία στα επίσημα παιχνίδια.

Ο Σισέ και ο Ουσεϊνού

Ήδη παρκαρισμένος στο… γκαράζ του Ρέντη είναι ο Παπ Αμπού Σισέ, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στο πλάνο της νέας τεχνικής ηγεσίας και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Είναι πολύ πιθανό, ωστόσο, μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου να τον ακολουθήσει κι ένας ακόμη από τους υπάρχοντες, με πιθανότερο τον Ουσεϊνού Μπα, του οποίου οι εμφανίσεις εξακολουθούν να μοιάζουν με καρδιογράφημα.

Η μεγάλη απορία με τον Μπιέλ

Ο Πεπ Μπιέλ αποτέλεσε μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς πέρυσι το καλοκαίρι δαπανήθηκαν περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια € για να γίνει κάτοικος Πειραιά. Από τότε μέχρι τώρα, ωστόσο, αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης κι όχι πίσω από τον σέντερ φορ, θέση που του ταίριαζε περισσότερο στην πρώην ομάδα του.

Πέρυσι για ένα διάστημα προτιμήθηκε για το «10» ο Χάμες Ροντρίγκες, μέχρι να επιστρέψει ο Κώστας Φορτούνης… Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι αν ο Μπιέλ θα παραμείνει για να παίζει στα «φτερά» ή θα πουληθεί τελικά, προκειμένου να αποκτηθεί στη θέση του ένα κανονικό εξτρέμ.

Υ.Γ.1: Έχουν δίκιο όσοι πιστεύουν πως τα όσα έχουν προγραμματιστεί για να γίνουν τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου δεν θα έχουν καμία σχέση με όσα έχουμε δει ως τώρα; Μάλλον ναι, είναι η δική μας απάντηση.

Υ.Γ.2: Μπορεί ο Μαντί Καμαρά να ήθελε να παραμείνει στην Ιταλία και το «καμπιονάτο», αλλά από τη στιγμή που δεν βρίσκει το συμβόλαιό που θέλει, δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει με την ερυθρόλευκη, τουλάχιστον για ακόμη έναν χρόνο.

Υ.Γ.3: Για να μην ξεχνιόμαστε από τα άκρα της επίθεσης του Ολυμπιακού είναι… φευγάτος και ο Ζινκερνάγκελ. Κάτι που σημαίνει ότι στα… φτερά θα υπάρξει ενίσχυση με άλλους δύο παίκτες τουλάχιστον!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News