Ολυμπιακός: Το τσαγανό του Αλεξανδρόπουλου και η… ευλογία του Αμανατίδη

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει τη σπουδαία μεταγραφή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, ενώ φιλοξενεί και την άποψη του πολύπειρου Γιώργου Αμανατίδη, ο οποίος παρακολουθεί τον διεθνή χαφ από τότε που αγωνιζόταν στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Αν η Ισπανία είναι το σπίτι του Αντόνιο Κορδόν, αυλή του είναι η Πορτογαλία. Ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού με την τεράστια εμπειρία και τις πολύ δυνατές διασυνδέσεις ιδιαίτερα στην αγορά της Ιβηρικής λύνει και δένει. Τις τελευταίες ώρες το απέδειξε σε δύο σημαντικές μεταγραφικές υποθέσεις.

Δεν ήταν απλή ιστορία η απόκτηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, ούτε κι εκείνη του στόπερ Ποροσό από τον Ισημερινό. Μπορεί ο πανύψηλος Τζάκσον να ήρθε από τη γαλλική Τρουά, ωστόσο, το πέρασμά του από τη Μποαβίστα την προηγούμενη διετία ήταν καθοριστικό για να μπει στην ατζέντα του Κορδόν και τελικά να καταλήξει στον Πειραιά.

Η κίνηση που σήκωσε την περισσότερη σκόνη ως τώρα, αναμφίβολα είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Κι έχει σημασία όχι μόνο η προσέγγιση, αλλά και η κατάληξη της υπόθεσης. Οι «ερυθρόλευκοι» πολιόρκησαν για μήνες τον ταλαντούχο μέσο.

Του μετέφεραν το ενδιαφέρον τους, την προοπτική, έκαναν υπομονή μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση, αφουγκράστηκαν τους ενδοιασμούς που είχε αρχικά, καθώς δεν είναι εύκολο για κανέναν να περάσει από την άλλη πλευρά του λόφου. Είναι λογικό ως ένας παίκτης που ανδρώθηκε στον Παναθηναϊκό, η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό να προκαλεί αντιδράσεις, ωστόσο, πρώτα απ’ όλους ο ίδιος είδε την προοπτική και τελικά πήρε την απόφασή του. Αν μην τι άλλο, το λέει η καρδιά του…

Αμανατίδης: «Σημαντική μεταγραφή»

Ο Γιώργος Αμανατίδης ανήκει στο κλειστό κλαμπ των παικτών που έχουν κατακτήσει 7 σερί πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, ενώ επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Ξέρει όσο λίγοι και από πρωταθλητισμό και τι σημαίνει να φοράς την ερυθρόλευκη φανέλα. Στην ερώτησή μας για το πως σχολιάζει την προσθήκη του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του.

«Εξαιρετική», ήταν η πρώτη του κουβέντα και πρόσθεσε: «Ο Αλεξανδρόπουλος στον Ολυμπιακό άρεσε εδώ και χρόνια. Από τότε που ήταν στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ήταν ένας από εκείνους που πάντα υπολογίζαμε. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής, έχει στόχους, θέλει να παίξει στο τοπ επίπεδο. Θέλει να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά. Έχει και προσωπικότητα και τσαγανό. Θα κυνηγήσει με ζήλο την καθιέρωση και ο Ολυμπιακός θα του δώσει την ευκαιρία. Όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί καλύτερα και γι’ αυτόν και για την ομάδα. Αν δεν πάρει από τώρα ευθύνες πότε θα πάρει; Δεν έρχεται για τον πάγκο. Πρέπει να το υποστηρίξει. Πιστεύω πάρα πολύ σ’ αυτόν. Έχει μάθει σωστά το ποδόσφαιρο κι έχει όλο το πακέτο για να τα καταφέρει».

«Πολυεργαλείο για τον κόουτς»

Σε ερώτησή μας για το ποδοσφαιρικό πακέτο του «Αλεξανδρό», ο Γιώργος Αμανατίδης υπογράμμισε:

«Είναι ένα πολυεργαλείο για το κέντρο. Πολύ ικανός με τη μπάλα, δυνατός στη μονομαχία, καλές πάσες, έχει πολλά τρεξίματα και κάθε προπονητής θα τον ήθελε. Γιατί ξέρει ότι θα έχει σταθερή απόδοση. Ό,τι πρέπει να πάρει από τον Σωτήρη, θα το πάρει. Πολύ σημαντικό για κάθε κόουτς, να έχει τέτοιους παίκτες στη διάθεσή του». Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο…

Όλα γίνονται με πρόγραμμα

Το στοιχείο που έχει εντυπωσιάσει τους πάντες στον Ολυμπιακό από τον Αντόνιο Κορδόν, είναι πως κάνει τις κινήσεις που χρειάζεται η ομάδα με σχεδόν… μηδενικό ρίσκο. Το τι μπορεί να κάνει κάθε παίκτης μέσα στο γήπεδο δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς πριν πατήσει το χορτάρι, ωστόσο, είναι γεγονός ότι ο νέος αθλητικός διευθυντής κινείται με απόλυτο ρεαλισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες κινήσεις αφορούν δανεισμούς με οψιόν αγοράς. Απέδειξε ότι αξίζεις κι ένα πολυετές συμβόλαιο σε περιμένει. Όποιος θέλει να μείνει στο μεγάλο λιμάνι θα πρέπει να το αποδείξει. Τέρμα τα πεταμένα λεφτά, τα υπέρογκα ποσά, τα πολυετή συμβόλαια σε παίκτες αμφιβόλου αξίας, κάποιοι από τους οποίους έχουν εξελιχθεί σε βαρίδια…

Υ.Γ.1: Ο Ολυμπιακός για να «προστατεύσει» τον Βραζιλιάνο Κένεντι και τη Βαγιαδολίδ, έβγαλε προς τα έξω ότι ο παίκτης ήταν ανέτοιμος από φυσική κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι κουβαλάει κι ένα οστικό οίδημα στο γόνατο που μπορεί να του προκαλέσει πρόβλημα ανά πάσα στιγμή. Ή μήπως όχι;

Υ.Γ.2: Ο Ελ Αραμπί όχι απλά δεν έχει πρόβλημα να έρθει ο συμπατριώτης του Ελ Καμπί στον Πειραιά, αλλά του έκανε και τηλεφώνημα για να τον ψήσει να αποδειχθεί την πρόταση.

Υ.Γ.3: Ο Αλεξανδρόπουλος ανήκει στο ίδιο γραφείο μάνατζερ με τον Κώστα Τσιμίκα. Ο «Τσίμι» κατάφερε με σκληρή δουλειά και σωστές επιλογές να φτάσει ως τη Λίβερπουλ. Ο Σωτήρης και κάθε παίκτης στην ηλικία του είναι λογικό να θέλει κάτι ανάλογο, γι’ αυτό και δεν φοβήθηκε την προοπτική, αλλά και την ευθύνη του Ολυμπιακού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News